הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

   
|!|

 
 
כלים לאשכול תצורת הצגה
Prev הודעה קודמת   הודעה הבאה Next
ישן 12-02-08, 19:47   # 29
Source
חבר מתקדם
 
Source's Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Sep 2006
מיקום: אזור המרכז
גיל: 34
הודעות: 626
שלח הודעה באמצעות MSN אל Source

Source לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי שאולי צפה בהודעה
אני אעשה לך את זה קצר כי אין לי כח לקרוא פה עוד שטויות,אין בחירה חופשית לחרדים/דתיים חד וחלק!
אתה אדם דתי, עכשיו שבת בא לך להדליק סיגריה ולשתות משהו אחרי ארוחת שבת.אתה לא תעשה את זה נכון? למה? כי אלוהים [אם הוא קיים או לא זה לפעם אחרת] "לא מרשה" והוא יעניש אותך בגיהנום של אמנון יצחק [עם פונפון אידיוטי על הראש].אז איפה יש לך פה בחירה חופשית? מה חופשי בזה שממש בא לי סיגריה עכשיו אבל אני לא אעשה את זה כי אני אענש? זה לא בחירה,ובטח שלא חופשית.
סתם שתדע, למקרה שזה מעניין אותך - אני באופן אישי לוקח יותר ברצינות דיעות של מי שפחות בטוחים בעצמם בנושאים כגון אלו, כיוון שאף אחד לא באמת יודע בוודאות מה האמת. להגיד משהו "חד וחלק" זו פשוט טעות, ולא משנה מה אמרת.

אמרת קצר, אני אענה לך קצר. אני בוחר לקיים מצוות, להישמע להלכה ולא לעשות דברים שה' "לא מרשה" (צודק, אם ה' קיים או לא זה לפעם אחרת). הרי אני יכול, אם אני רוצה, לעבור על מצווה (ועבירה על מצוה כלשהי זה דבר שקורה לכל אחד, אם לעיתים קרובות, אם רחוקות ואם רחוקות מאוד). אבל אני בוחר שלא לעשות את זה, אני בוחר להאמין בה' ולשמור מצוות, כמו שאתה בחרת לא לעשות את זה. ואני מתמודד עם קשיים בשמירה על המצוות יום-יום שעה-שעה, קשיים שלרובם אני אף לא אשים לב אם אני לא אשווה את התגובה שלי בסיטואציה נתונה לתגובת החילוני; ולמרות קשיים אלו, אני בד"כ בוחר (או משתדל) להישמע להלכה. ואם דיברת דווקא על עונש, אני בוחר לפחד מהעונש, כמו שאתה בחרת לא לפחד ממנו.
ואגב, הדתי הממוצע מכיר את העולם החילוני יותר מאשר היכרות החילוני הממוצע את העולם הדתי, ולכן אפשר לומר שמבחינה זו יש לדתי יותר חופש בחירה.
__________________
פיני: מקודד; מתכנת אתרים:
קוד:
HTML [XHTML], CSS, JavaScript, PHP, mySQL

ליצירת קשר:
אי מייל + מסן: pizilber@gmail.com

Last edited by Source; 12-02-08 at 19:53..
  Reply With Quote
 

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)
 


חוקי פירסום
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is מופעל
סמיילים הם מופעל
[IMG] קוד מופעל
קוד HTML מכובה

קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 21:30.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ