ציטוט:
נכתב במקור על ידי omaniusd
כתבתי "בפוטנציאל". אבל סקריפט שרץ כל דקה מראה על איזושהי בעייה ברמת התכנון. רק מערכות שמאד חשובה העבודה בזמן אמת [עדכון פרטי בנק וסנכרון של משיכות אחרונות, למשל] צריכות סקריפט כזה באמת. בהרבה מקרים, אין ממש צורך בדבר כזה.
אני אביא לך דוגמא מהמציאות - פעם נתקלתי במישהו שבנה מערכת שמביאה לך כתובת אימייל זמנית ל-20 דקות. הוא כתב סקריפט, שרץ כל דקה, בשביל למחוק מהDB את החשבונות הלא תקפים.
זה תכנון שגוי - ופה זה באמת יכול לגרום לעומס. לרוץ על DB שלם ולעבור על כל הרשומות שלו (נניח שלא מדובר על DB קטן, אלא גדול) כדי לבדוק למי עבר הזמן - זה מטורף.
במקום זה, ההמלצה שלי עבורו הייתה שברגע שמשתמש מתחבר לחשבון שלו, ייבדק האם החשבון עדיין בתוקף, ואם לא יימחק.
כי שורה נוספת בDB זולה יותר מכל הבחינות מלרוץ על כל הטבלה כל דקה.
|
פשוט חיפשתי דרך לקובץ שרץ בעצמו ולא על ידי משתמש / עדכון מסד נתונים בצורה אוטומטית, וזאת כנראה הדרך היחידה. לכן יש צורך במקרה הזה ב Cron Jobs.