|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
כשאתה נלחם באירגון אתה לוקח סיכון כי אתה חייב לפגוע אך ורק בפעילי האירגון, ולהיזהר שהמדינה שבא נמצא האירגון לא תיכנס למערכה. ברגע שאתה נלחם נגד מדינה הרבה יותר קל. תאמין לי. קשה לי לראות מצב שמטוס סורי חוצה את הגבול ומפציץ כאן משהו. זה עניין של שניות עד שהוא נופל. Ori The Man, מה הקשר? עצם העובדה שאני חי במדינה וסופג טילים, זה גם משהו שאמור להפחיד אותי. בוא אני אגלה לך משהו קטן, אין לי ממ"ד בבית ובמלחמה האחרונה (אני גר בחיפה) גם לא ירדתי למקלט. במלחמות גם העורף משתתף ולא רק החיילים. חוץ מזה, אתה חושב שלא אכפת לי מחיי החיילים? |
|
![]() |
![]() |
# 2 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
ואני הייתי על הטווח כל טיל שהגיע לחיפה או נפל לפני הבית שלי או עבר את הבית שלי כי אני רואה מהבית שלי את כל בתי זיקוק המפרץ לב המפרץ וכל זה.. אם אתה מכיר רחוב סלומון בנו"ש ככה שכל טיל שנפל בקריות או בחיפה שמעתי ורוב הסיכויים גם ראיתי שנפל טיל בכביש דורי זה מתחת לבית שלי כל הבית שלי רעד אז אל תדבר סתם כי אם היו מזיזים מטראחד קדימה את הטיל הוא היה פוגע בבית שלי |
|
![]() |
![]() |
# 3 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
ואני לא בא להתלהב שאני גר בחיפה ונפלו עליי טילים פשוט אמרת שאם אני לא בשדה הקרב אז ברור שאין לי מה לפחד אז תראה שזה לא ככה. וגם לי נפלו טילים קרוב לבית ואחד הטילים נפל בבית של חבר שלי שחזר לגור בו רק לפני מספר חודשים. בקיצור מה שאמרת זה לא נכון ואפילו אתה רשמת שנפלו לידך טילים. אז לא רק החיילים צריכים לפחד. ואם אתה רוצה אנחנו יכולים להמשיך לחיות בשקט עוד כמה שנים כשכל יום לפני שאתה הולך לישון תחייה בפחד כי אולי בלילה ייזרקו עליך עשרות טילים אבל לעומת זאת במלחמה שתקח כמה שבועות אפשר להסיר את האיום הזה. |
|
![]() |
![]() |
# 4 | |
Winner
|
ציטוט:
לדעתי ביום שלישי תיפתח המלחמה (11.9) )= |
|
![]() |
![]() |
# 5 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
אבל תחשוב על זה שאתה חי באיום תמידי בכל רגע סוריה יכולה לזרוק עליך טילים כנ"ל לבנון, איראן וכל היריבות שלך באיזור. בכל יום שעובר המדינות והאירגונים האלה מתחמשים יותר ויותר. אם תצא עכשיו למלחמה יש סיכוי שתוך מספר שבועות הכל ייגמר, תנצח ותחיה בשקט בשנים הקרובות. לעומת זאת אם תחכה, במלחמה הבאה (הרי מתישהוא תפרוץ מלחמה) תאכל הרבה מאוד טילים ויש סיכוי לא רע שתפסיד. בגלל זה עדיף לצאת לקרב עכשיו. בדיוק כמו מה שקורה בשטחים- לאט לאט הם מתחמשים ואני לא אתפלא אם תוך שנתיים נספוג קטיושות מהם בכל בוקר (זה מה שקורה כרגע בשדרות ואני לא רואה סיבה שהם לא ישיגו בקרוב טילים שיגיעו לכל הארץ, אף אחד לא מונע מהם את ההתחמשות). זאת הסיבה שאנחנו חייבים לעשות משהו. אל תחיו באופוריה שאפשר לעשות איתם שלום או להמשיך לחיות תחת איום כל עוד לא קורה כלום. כי בסופו של דבר תהיה מלחמה, אין משהו אחר. יש במדינות האלה שיעים שאיתם בחיים לא יהיה שלום. |
|
![]() |
![]() |
# 6 | |
Winner
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 7 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
אבל תהיה בטוח שנספוג הרבה יותר טילים והנזק יהיה הרבה יותר גדול (מבחינת אבידות של חיילים ואזרחים). |
|
![]() |
![]() |
# 8 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
יופי שלא הגזמת. אף פעם אבל אף פעם, לא היית אזעקה ב5 בבוקר, הכי מוקדם שאני זוכר היה ב7 בבוקר וזה היה חד פעמי, אני זוכר שבדרך כלל כל יום הנפילות היו מתחילות ב11... לא היה שום פחד תמידי, היה רק פחד ראשוני בשבוע הראשון אבל אחרי שבוע כולם התחילו לחיות כרגיל ורק מתי שהיו אזעקות אנשים ישבו מתחת לאיזה בניין או עץ... פשוט שטויות אני שונא אנשים כמוך שמקצינים ועושים מדבר כל כך קטן כאילו הייתה איזה שועה גרעינית. זאת הייתה מלחמה עם אבדות קלות מאוד(מצטער על אלו שנהרגו, אבל אי אפשר להשוות למלחמות אחרות). כל אלו שאומרים שצה"ל הוא צבא חלש... אתם לא מבינים שהרסנו להם חצי מעיר הבירה שלהם? אתם לא מבינים שהחיילים הציגו יכולות תפעול מדהיות בזמן המלחמה? הכוח הצבאי של ישראל עדיין מהווה איום כבוד, והערבים יודעים את זה, הם רק הציגו כאילו הם חזקים אבל הם מתים פחד מוות מישראל, הם יודעים שאנחנו איום בשביליהם. הסיבה שהמלחמה הזאת לא ממש הצליחה, כי זאת לא הייתה מלחמה נגד צבא או מדינה ותקפנו בצורה לא נכונה, בצורה אווירית, שהיא כמעט בלתי יעילה לארגון כמו החיזבלה, שהם מתחבאים בשטח ולא בתוך ערים, היינו צריכים לשלוח יותר כוח צבאי, ובשלב הרבה יותר מוקדם. אבל בהחלט, אנחנו לא ניצחנו, אבל בהחלט גרמנו להם הרבה יותר נזק, מאשר הם גרמו לנו. הייתי כל המלחמה בחיפה. חוץ מאיזה חתונה שהייתה אני לא זוכר. BlaBlaMan - בקשר למה שאתה אומר, אני לא ממש מסכים איתך, העולם לא הולך לעזור לנו במלחמה הזאת, ובטח שלא במלחמה נגד אירן, העולם יתחיל "לעזור" לנו כאשר הוא יתחיל לדאוג, וזה כאשר קו ההגנה הראשוני, מדינת ישראל יספוג אבדות קשות. |
|
![]() |
![]() |
# 9 | |
Winner
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |