הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > פורום תיכנות

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 26-08-07, 19:40   # 11
DCB
חבר על

מיני פרופיל

DCB לא מחובר  

תן לי לתת לך תגובה מקצועית
כאחד שעובד בחברה גדולה והשאלה הזאת מטרידה אותנו יום יום
א. תקינות קוד זה מיותר וזה סתם פוזה.
ב. תאימות לכל הדפדפנים לפעמים זה עניין שלא מתייחסים אליו
מהסיבה הפשוטה הזאת, חברות גדולות משלמות לפי שעה
לדאוג שאתר יתאים לכל הדפדפנים לחברה זה אומר תוספת של שעות לעובדים
חברה וגם לקוחות הרבה פעמים מעדיפים לוותר על ה17% האלה שמשתמשים בפיירפוקס....
אבל זה תוצאה של חיסכון של מאות דולרים!
  Reply With Quote
ישן 26-08-07, 20:09   # 12
Kfir.G
חבר וותיק

Kfir.G's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Kfir.G

Kfir.G לא מחובר  

אז מה שנובע מהדיון הזה הוא שבעצם בגלל שאני גובה פחות כסף מחברה גדולה לקוח שיבוא עליי יבקש את התאימות והקוד התיקני? אם המתכנת הוא ברמה גבוהה כמו שאמרו פה אין צורך אמיתי לחברה לדאוג שהוא יהיה זה שיעבוד על הקידוד. אם השיקול האמיתי היה המחירים של הקידוד אז תסבירו לי למה החברות הגדולות לא לוקחות מקודדים שעובדים בזול שיעשו את הקידודים? אם יש לכם מתכנת ברמה שבאמת שווה 30-50 דולר לשעה למה שתרצו לבזבז אותו (או יותר נכון את שעות העבודה שלו) על דבר פשוט כמו קידוד?

הערה
בקשר למה שאמרו פה על התאמה לכל הרזולוציות לעולם לא ייתכן מצב שבו האתר יראה אותו הדבר בכל רזולוציה עם CSS וXHTML בלבד. אם המקודד ישתמש בJS ויקבע את הגדלים והמיקום על פי הרזולוציה (דבר שבהחלט ניתן לעשות) האתר יותאם לכל רזולוציה (בהתאמה כן אני מדבר על התאמה של 99% בגודל ובמיקום של העצמים ביחס לרזולוציה)
ישן 26-08-07, 20:31   # 13
DCB
חבר על

מיני פרופיל

DCB לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי kfir_dnd צפה בהודעה
אז מה שנובע מהדיון הזה הוא שבעצם בגלל שאני גובה פחות כסף מחברה גדולה לקוח שיבוא עליי יבקש את התאימות והקוד התיקני? אם המתכנת הוא ברמה גבוהה כמו שאמרו פה אין צורך אמיתי לחברה לדאוג שהוא יהיה זה שיעבוד על הקידוד. אם השיקול האמיתי היה המחירים של הקידוד אז תסבירו לי למה החברות הגדולות לא לוקחות מקודדים שעובדים בזול שיעשו את הקידודים? אם יש לכם מתכנת ברמה שבאמת שווה 30-50 דולר לשעה למה שתרצו לבזבז אותו (או יותר נכון את שעות העבודה שלו) על דבר פשוט כמו קידוד?

הערה
בקשר למה שאמרו פה על התאמה לכל הרזולוציות לעולם לא ייתכן מצב שבו האתר יראה אותו הדבר בכל רזולוציה עם CSS וXHTML בלבד. אם המקודד ישתמש בJS ויקבע את הגדלים והמיקום על פי הרזולוציה (דבר שבהחלט ניתן לעשות) האתר יותאם לכל רזולוציה (בהתאמה כן אני מדבר על התאמה של 99% בגודל ובמיקום של העצמים ביחס לרזולוציה)
כי תגיד לי אתה
אני כאחד שמנהל חברה
ממה לקוח יתלהב יותר?
"יש לי צוות של מקודדים שעושים עבודה טובה ובזול"
או
"יש לי צוות מקודדים שסיימו אוניברסיטה והוציאו תואר בתחום ומתעסקים בו שנים"
  Reply With Quote
ישן 26-08-07, 20:41   # 14
נמרוד
הוסטסניון

נמרוד's Avatar

מיני פרופיל

נמרוד לא מחובר  

זה רק ה "להיות קול" רק באינטרנט, אין שום חשיבות לקוד תקין. כל עוד לא מדובר בקוד מבולגן שמקשה על דפדפנים ומנועי חיפוש לקרוא הכל בסדר.
  Reply With Quote
ישן 26-08-07, 20:51   # 15
Tomer
Whatever

Tomer's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Tomer Send a message via Skype™ to Tomer

Tomer לא מחובר  

תקינות קוד זה חשוב, וגם סימני פיסוק.

מצטער, לא הצלחתי לקרוא מה שרשמת.
ישן 26-08-07, 20:52   # 16
X-T
חבר וותיק

מיני פרופיל

X-T לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי DCB צפה בהודעה
תן לי לתת לך תגובה מקצועית
כאחד שעובד בחברה גדולה והשאלה הזאת מטרידה אותנו יום יום
א. תקינות קוד זה מיותר וזה סתם פוזה.
ב. תאימות לכל הדפדפנים לפעמים זה עניין שלא מתייחסים אליו
מהסיבה הפשוטה הזאת, חברות גדולות משלמות לפי שעה
לדאוג שאתר יתאים לכל הדפדפנים לחברה זה אומר תוספת של שעות לעובדים
חברה וגם לקוחות הרבה פעמים מעדיפים לוותר על ה17% האלה שמשתמשים בפיירפוקס....
אבל זה תוצאה של חיסכון של מאות דולרים!
תקינות? זה משהו שאמור להיות עבור מתכנת מובן מאליו , זה הרגלי עבודה ידידי.

בנוגע ל-ב', אם מחזיקים מתכנתים שמכירים כבר ומנוסים בתחום שיודעים בדיוק מה יכול לגרום בעיות בדפדפן X ומה יפעל בדיוק כמו שצריך בדפדפן Y

Y = הדפדפן בו המתכנת משתמש.

תאר לך שלא יתייחסו לתאימות הדפדפנים כאשר המתכנת הראשי או מנהל הפרוייקט משתמש ב FIREFOX בעוד שהחברה להם אתה מספק את המוצר אפילו לא שמעה על דפדפן אחר חוץ מ IE ?

והבדיקה לשאר הדפדפנים יכולה לקחת מקסימום 2% מהזמן של הפרוייקט בכדי לבדוק סופית שהכל תואם לפי הצרכים של להקוח ולפי הסקיצה שהלקוח העביר לך,

וגם ב 2% הם "יבוזבזו" אך ורק במציאת הבעיות, בהנחה שהמתכנתים מספיק מנוסים ויפתרו את זה בשבריר השניה.
ישן 26-08-07, 22:06   # 17
Kfir.G
חבר וותיק

Kfir.G's Avatar

מיני פרופיל

Kfir.G לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי DCB צפה בהודעה
כי תגיד לי אתה
אני כאחד שמנהל חברה
ממה לקוח יתלהב יותר?
"יש לי צוות של מקודדים שעושים עבודה טובה ובזול"
או
"יש לי צוות מקודדים שסיימו אוניברסיטה והוציאו תואר בתחום ומתעסקים בו שנים"
אני לא חושב שללקוח שלך יהיה באמת אכפת מי עושה את העבודה כל עוד היא טובה ועונה על כל הדרישות ובקשר למה שאמרת תסתכל על ניסוח שונה של אותו דבר
"יש לי צוות של מקודדים שעושים עבודה טובה ובזול" (אותו ניסוח")
או
"יש לי צוות של מתכנתים! שסיימו אונברסיטה [...] ולכן על אותה העבודה תשלם יותר"
קידוד זה לא דבר שיש טעם ללמוד באוניברסיטה ותואר כלשהו לא ישנה את האיכות של הקידוד.

ציטוט:
נכתב במקור על ידי X-T צפה בהודעה
תקינות? זה משהו שאמור להיות עבור מתכנת מובן מאליו , זה הרגלי עבודה ידידי.

בנוגע ל-ב', אם מחזיקים מתכנתים שמכירים כבר ומנוסים בתחום שיודעים בדיוק מה יכול לגרום בעיות בדפדפן X ומה יפעל בדיוק כמו שצריך בדפדפן Y

Y = הדפדפן בו המתכנת משתמש.

תאר לך שלא יתייחסו לתאימות הדפדפנים כאשר המתכנת הראשי או מנהל הפרוייקט משתמש ב FIREFOX בעוד שהחברה להם אתה מספק את המוצר אפילו לא שמעה על דפדפן אחר חוץ מ IE ?

והבדיקה לשאר הדפדפנים יכולה לקחת מקסימום 2% מהזמן של הפרוייקט בכדי לבדוק סופית שהכל תואם לפי הצרכים של להקוח ולפי הסקיצה שהלקוח העביר לך,

וגם ב 2% הם "יבוזבזו" אך ורק במציאת הבעיות, בהנחה שהמתכנתים מספיק מנוסים ויפתרו את זה בשבריר השניה.
אני מסכים בהחלט שהנושא של תקינות זה עיניין של הרגלי עבודה אבל אם אתה מתרגל לעשות קידוד מספק שלא בהכרח 100% תקין יקח לך פחות זמן. לדוגמה להגדיר לdiv גודל בעזרת המאפינים height ו width יקח פחות זמן מאשר לעשות את אותו הדבר בעזרת CSS תקין (שבד"כ יהיה ממוקם בקובץ נפרד).
בקשר למצב שתיארת שבו החברה עובדת בהתאמה עיקרית לFF המצב לא ייתכן שכן לפי ההיגיון אם יש חברה שמתאימה לסוג אחד של דפדפן היא מן הסתם תתאים לדפדפן הנפוץ ביותר שנכון להיום זהו IE.

Last edited by Kfir.G; 26-08-07 at 22:10..
  Reply With Quote
ישן 26-08-07, 22:13   # 18
4ior
חבר וותיק

4ior's Avatar

מיני פרופיל

4ior לא מחובר  

ציטוט:
קידוד זה לא דבר שיש טעם ללמוד באוניברסיטה ותואר כלשהו לא ישנה את האיכות של הקידוד.
חחחח תראו על מה אתם מדברים...
"יש טעם" מה זה השטויות האלו...
אתם לא מבינים שאין דבר כזה קידוד!
הוסטס זה המקום היחידי שמפריד בין חיתוך אתר בתוכנת עיצוב לבין תיכנות אתר.
אתם לא מבינים שזה ביחד פשוט..אף אחד לא יבקש ממישהו מקצוען לחתוך לו את העיצוב, הוא יבקש ממנו לעשות לו את כל האתר, או שמביאים לו את העיצוב או שמביאים לו כבר את האתר מוכן והוא בונה את התוכנה שמאחורי זה, אין באמצע!
פשוט תשכחו מהמושג הזה קידוד ותתחילו ללמוד לתכנת אתרים.
  Reply With Quote
ישן 26-08-07, 22:24   # 19
Kfir.G
חבר וותיק

Kfir.G's Avatar

מיני פרופיל

Kfir.G לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי 4ior צפה בהודעה
חחחח תראו על מה אתם מדברים...
"יש טעם" מה זה השטויות האלו...
אתם לא מבינים שאין דבר כזה קידוד!
הוסטס זה המקום היחידי שמפריד בין חיתוך אתר בתוכנת עיצוב לבין תיכנות אתר.
אתם לא מבינים שזה ביחד פשוט..אף אחד לא יבקש ממישהו מקצוען לחתוך לו את העיצוב, הוא יבקש ממנו לעשות לו את כל האתר, או שמביאים לו את העיצוב או שמביאים לו כבר את האתר מוכן והוא בונה את התוכנה שמאחורי זה, אין באמצע!
פשוט תשכחו מהמושג הזה קידוד ותתחילו ללמוד לתכנת אתרים.
ליאור עם כל הכבוד אין סיבה שבחברה מנוהלת היטיב לבניית אתרים לא יחלקו את זה. אם אתה מחלק את זה למקודד,מעצב ומתכנת העבודה תתבצע הרבה יותר מהר. קידוד זה חלק מבניית אתר שלא התיכנות הוא חסר תועלת בזה אתה צודק אבל אם תסתכל על חברות אחרות תראה שבד"כ המעצב עושה גם את הקידוד והמתכנת את התיכנות. כשאתה בא ללמוד PHP,ASP,AJAX או כל דבר אחר לתכנות אתר זה אומר שאתה חייב לשלוט בHTML וCSS? תחשוב על זה שעל זמן תיכנות בד"כ תקבל שכר גבוה יותר מאשר על הזמן שייקח לך לקודד. לסיכום ההודעה שלי מתכנת שיכול לקודד זה בונוס אבל לא חובה.
ישן 26-08-07, 22:43   # 20
4ior
חבר וותיק

4ior's Avatar

מיני פרופיל

4ior לא מחובר  

ציטוט:
ליאור עם כל הכבוד אין סיבה שבחברה מנוהלת היטיב לבניית אתרים לא יחלקו את זה. אם אתה מחלק את זה למקודד,מעצב ומתכנת העבודה תתבצע הרבה יותר מהר. קידוד זה חלק מבניית אתר שלא התיכנות הוא חסר תועלת בזה אתה צודק אבל אם תסתכל על חברות אחרות תראה שבד"כ המעצב עושה גם את הקידוד והמתכנת את התיכנות. כשאתה בא ללמוד PHP,ASP,AJAX או כל דבר אחר לתכנות אתר זה אומר שאתה חייב לשלוט בHTML וCSS? תחשוב על זה שעל זמן תיכנות בד"כ תקבל שכר גבוה יותר מאשר על הזמן שייקח לך לקודד. לסיכום ההודעה שלי מתכנת שיכול לקודד זה בונוס אבל לא חובה.
חחח חברה עם מקודד...אחי, כמו שאמרת(אתה סותר את עצמך) או שהמעצב מכין את הדף html או שהמתכנת, אין דבר כזה חברה עם מקודד...

ובקשר לזה:
ציטוט:
כשאתה בא ללמוד PHP,ASP,AJAX או כל דבר אחר לתכנות אתר זה אומר שאתה חייב לשלוט בHTML וCSS?
הייתי מצפה ממישהו שמגדיר את עצמו מתכנת לדעת שצריך לדעת html לפני שאתה לומד php או כל שפה אחרת
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום