![]() |
# 1 |
חבר בקהילה
|
עבודה מקצועית
שלום!
הנני מתכנת PHP המעוניין להסב את הידע שלי לעבודה מקצועית. אשמח לקבל את הנקודות החשובות הנוגעות לעבודה מקצועית המכבדת מתכנת. (דגשים, סוג עבודה, תחביר...) תודה! |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
אין פה משהוא מיוחד מה שמאפיין לפי דעתי מתכנת מקצועי זה דבר ראשון OOP דבר שני קוד מסודר ודבר שלישי האפשרויות והפעולות וכ"ו של המערכת ז"א שזה כולל את מהירות העלייה של הדף כי זה גם מתבצע ע"י PHP...זהוא אני חושב יהיה גם טוב אם תעשה למשל מכל מיני דגשים כמו שאמרת בקוד למשל תחלק כל חלק למה שהוא שייך לו כדי שאחרי זה תוכל לאתר בגים בקלות וזהוא
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר בקהילה
|
מבחינה תחבירית תקפיד על
קוד קריא - שמות משתנים ברורים, אולי גם להוסיף תחיליות על מנת לדעת את טיפוס המשתנה. תיעוד ברור - תקפיד על מבנה הערות ברור, לגבי מחלקות כתוב את הרעיון הכללי של המחלקה, לגבי פונקציות כתוב טענת כניסה וטענת יציאה. קוד נוח לתחזוקה - חשוב מאוד! השתמש בפונקציות ובOOP על מנת להקל את אופן תחזוקת הקוד. יעילות - הקפד על קוד יעיל תוך התחשבות בגורמים האחרים. מבחינת תמחור: אתה צריך להעריך כמה שעות עבודה מסויימת תקח לך וכמה אתה לוקח לשעה, תכפיל את שתיהם והנה מחיר העבודה. באופן כללי: הכן פורטפוליו ובו תראה את עבודותיך הטובות ביותר, כמו כן הוסף פסקה על עצמך. שב עם הלקוח על כל פרט הכי קטן על מנת שתבינו אחד את השני בצורה הטובה ביותר. סכמו בחוזה את הדרישות של שתי הצדדים. זה מה שאני חושב עליו כרגע, במידה ואחשוב על עוד דברים אערוך את ההודעה. |
![]() |
![]() |
# 4 | |
Whatever
|
ציטוט:
![]() |
# 5 |
חבר בקהילה
|
תומר אשמח לשמוע למה אתה לא משתמש בOOP,
שיטת התכנות הנ"ל עוזרת מאוד ומשפרת את קלות התחזוקה של הקוד. כמובן שאם באמת רוצים אפשר להסתדר בלי זה. אבל למה? |
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר וותיק
|
זה באמת עוזר אבל לא חובה.
כל אחד יכול להשתמש בשיטה הנוחה לו. ודרך אגב-OOP פחות טוב לתיכנות באינטרנט, כי רוב הפעמים לא יודעים איך להשתמש בו בצורה הנכונה. OOP הסתפח לרוב שפות האינטרנט, אבל הוא נועד לתיכנות בC++ וכו. OOP זאת שיטת תכנון-ושיטת התכנון שונה לגמרי בין תכנות באינטרנט למחשב. בעקרון בקשר לשאלה שלך-אם אתה מתכנת מקצועי אתה אמור כבר לדעת את כל מה שאמרו לך כבר. אם אתה חושב שאתה מתכנת מקצועי-תצטרף לחברת פיתוח אתרים ותעבוד אצלה. אם אתה מתכוון למשהו אחר-אז תשנה את הניסוח.. |
![]() |
![]() |
# 7 |
Whatever
|
אני משתמש כרגע במחלקות בשביל המערכת CMS החדשה שלי - זו הפעם היחידה שאני משתמש, ואני לא מצליח להבין למה זה טוב. נוח לי עם פונקציות ועם הפונקציות המובנות של PHP - אני לא רואה סיבה לחלק את זה לכל מיני מחלקות.
# 8 | |
תודה על תרומתך.
|
ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
# 9 |
חבר וותיק
|
חחח מצטער שלכ הודעה שניה שלי זה OOP אבל פשוט לפי דעתי זה ממש נוח ועוזר בקוד כל המערכת המוכנות שראיתי וקראתי את הקוד שלהם כולם זה OOP וכולם משמ מובנות ונוחות לשימוש וממש הכל מובן בהם לאומת כמה מערכת שלא ב-OOP שאותם היה לי ממש קשה לקרוא היה המון בלגן ופונקציות מוזרות היה אפילו קובץ שהכיל איזה 100 פונקציות אם לא יותר XD לאומת זאת ב-OOP כל קובץ לא עבר אתה-500 שורות חוץ מהקובץ המרכזי...לפי דעתי זה ממש אוזר ואנ יכבר המון זמן מנסה להבין איך להשתמש בזה באינטרנט זאת באמת שיטה ממש לא מובנת..
|
![]() |
![]() |
# 10 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
למרות שאני ממליץ לך להשתמש בOOP, אולי לא הבנת את הרעיון לשורשו ולכן אתה מדבר ככה. בוא ואשאל אותך מספר שאלות: איך אתה עובד עם מס' פונקציות בעלי מאפיינים(משתנים) משותפים? לדוגמא שימוש במסד נתונים וכו'. איך אתה כותב רכיב חדש? יוצר אותו ומשתמש בו? כמובן שהתשובה שלי לשאלות הללו היא שימוש בתכנות מונחה עצמים. Last edited by CpMaster; 10-07-07 at 22:10.. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|