הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 14-03-07, 22:58   # 11
etaynaaman.com
חבר מתקדם

etaynaaman.com's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל etaynaaman.com

etaynaaman.com לא מחובר  

אני לא ממש מסכים איתך!
אני חשוב שהמערכת הזאת מצויינת וכמו שאתה רואה היא מוכיחה את עצמה בצורה לא רעה!
ישן 14-03-07, 22:58   # 12
yaiRy
האקרפיטבול הנוסטלגי, 2003

מיני פרופיל

yaiRy לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי meshuga צפה בהודעה
יאיר, אני חולק על דעתך.
אתה לא יכול להכניס לקטגוריית "הפורומים הגדולים" את נענע ותפוז, או כל אתר אחר שהכין בעצמו פורום.
אם אתה מתייחס לפורומים שהם מערכות מוכנות (בתשלום או לא) זאת קטגוריה בפני עצמה.
נכון, VB כבדה, אבל אני לא מבין איך אתה מכניס את המיליון פיצ'רים כחסרון? הדברים שיש כאן (מבחינת הניהול פה וגם מבחינת המשתמש) הם מצויינים ומקלים.
וכמו שאמרו כאן, אבטחה, זה נושא גדול ורחב וVB לוקחים את רוב המערכות בסיבוב.....

אולי בארץ זה "תנופה" או "מותג" בחו'ל, הולכים לפי חסרונות/יתרונות......

זה לא בעיה להכין את זה לכל סוג פורום...זה שזה מובנה...כן זה נוח יותר...אבל זה לא ה-דבר.
שמע, תאכלס מה צריכה מערכת פורומים לעשות?
לאפשר למשתמשים לפתוח הודעות, למשתמשים אחרים להגיב להם ולמנהלים לשמור על סדר.

אני כמשתמש במערכת לא נוח לי שיש כל כך הרבה אפשרויות ופיצ'רים, אני אוהב דברים בצורה פשוטה ונוחה (iPOD לדוגמא).
אני אתן לך דוגמא, רציתי לפתוח מערכת פורומים משלי לא מזמן בנושא מוזיקה איך שהתקנתי את המערכת ונכנסתי לפאנל ניהול קיבלתי שוק מטורף. להתמחות בפאנל הניהול של vBulletin ולהבין איך הכל עובד זה אשכרה מקצוע.
ישן 14-03-07, 22:58   # 13
NightCrawler
חבר מתקדם

מיני פרופיל

NightCrawler לא מחובר  

אין כמו IPB [:
ישן 14-03-07, 23:00   # 14
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי d(( -_- ))b yaiR צפה בהודעה
אוקי נניח והיא כזאת נוחה.
באיזה מחיר אתם מוכנים לשלם על אותה נוחות?

בעבר אנשים לא היו מוכנים לארח פורמי DC בפורמט cgi perl בגלל העומס אבל מניסיון אישי (אין לי מדד לבדוק את זה) אני מאמין ש-vbulletin בהתאם לכמות מחוברים גדולה, בעצם - ענקית הרבה יותר כבדה לשרת.
כשאתם מרימים אתר גדול שיש לו פוטנציאל לגדול ולצמוח צריך לקחת בחשבון את הוצאות השרת ונכון להיום במצב הנוכחי שלי ושל השותף שלי לא מדובר בהוצאות של כמה מאות שקלים, או כמה אלפי שקלים, כבר עברנו את ההוצאות של העשרות אלפים.

לא כל אחד יכול לעמוד בתקציבים מטורפים כאלה במיוחד שמדובר בחבר'ה צעירים.
שוב, יאיר, אני אישית לא החזקתי פורום, אני לא יודע את ההוצאות אבל אני בטוח שהם גדולות...VB הוא די בזבזני במשאבים (כששמעתי כמה המסד של הפורום הזה שוקל..לא האמנתי בהתחלה...) אבל איזה מחיר תשלם אם יפרצו לך ולא יהיה לך גיבוי?...
אגב, עכשיו יוצא בPHPBB את אולי המערכת החינמית שהכי תתקרב לVB בזמן הקרוב, אולי היא יותר חסכונית במשאבים, תבדוק את זה....ואולי תמיר מVB לPHPBB 3.
אבל אז שוב תעלה השאלה של אבטחה...
ציטוט:
שמע, תאכלס מה צריכה מערכת פורומים לעשות?
לאפשר למשתמשים לפתוח הודעות, למשתמשים אחרים להגיב להם ולמנהלים לשמור על סדר.

אני כמשתמש במערכת לא נוח לי שיש כל כך הרבה אפשרויות ופיצ'רים, אני אוהב דברים בצורה פשוטה ונוחה (iPOD לדוגמא).
אני אתן לך דוגמא, רציתי לפתוח מערכת פורומים משלי לא מזמן בנושא מוזיקה איך שהתקנתי את המערכת ונכנסתי לפאנל ניהול קיבלתי שוק מטורף. להתמחות בפאנל הניהול של vBulletin ולהבין איך הכל עובד זה אשכרה מקצוע.
אז תשלם למתכנת כסף (ברוב המקרים בשביל עבודה טובה הרבה כסף)...תסמוך על זה שהיא תהיה מספיק מאובטחת...וזה אולי הפתרון הכי טוב שאני יכול להציע לך.
  Reply With Quote
ישן 14-03-07, 23:04   # 15
yaiRy

מיני פרופיל

yaiRy לא מחובר  

ציטוט:
שוב, יאיר, אני אישית לא החזקתי פורום, אני לא יודע את ההוצאות אבל אני בטוח שהם גדולות...VB הוא די בזבזני במשאבים (כששמעתי כמה המסד של הפורום הזה שוקל..לא האמנתי בהתחלה...) אבל איזה מחיר תשלם אם יפרצו לך ולא יהיה לך גיבוי?...
אגב, עכשיו יוצא בPHPBB את אולי המערכת החינמית שהכי תתקרב לVB בזמן הקרוב, אולי היא יותר חסכונית במשאבים, תבדוק את זה....ואולי תמיר מVB לPHPBB 3.
אבל אז שוב תעלה השאלה של אבטחה...
שמע ארז מרוצה עם vBulletin והוא מוכן לשלם כמה שיעלה לו בשביל לשמור על אותה מערכת כי הוא התאהב בה. אבל קח בן אדם כמו ארז, הוא כבר לא ילד לא מזמן הוא החליף קידומת ((:
ארז יכול להחזיק מבחינה כלכלית כזה דבר ובאמת מהיום הראשון שאני מכיר אותו אני רק מפרגן לו על זה אבל באותה מידה של ההוצאות להחזיק כזאת מערכות היינו יכולים לעמוד על יותר הכנסות אם רק היינו חושבים בעבר בצורה הגיונית יותר לשמירה על משאבים.
פתחתי את האשכול הזה מניסיון מר מבחינת משאבים, אולי ללמד אחרים שעדיין יכולים לעשות שינוי.
לשנות מערכת פורומים כמו fxp למערכת אחרת (ועוד מערכת חינמית) זה סיפור מטורף שכנראה לא יצא לפועל במילניום הקרוב (:
ישן 14-03-07, 23:07   # 16
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
שמע ארז מרוצה עם vBulletin והוא מוכן לשלם כמה שיעלה לו בשביל לשמור על אותה מערכת כי הוא התאהב בה. אבל קח בן אדם כמו ארז, הוא כבר לא ילד לא מזמן הוא החליף קידומת ((:
ארז יכול להחזיק מבחינה כלכלית כזה דבר ובאמת מהיום הראשון שאני מכיר אותו אני רק מפרגן לו על זה אבל באותה מידה של ההוצאות להחזיק כזאת מערכות היינו יכולים לעמוד על יותר הכנסות אם רק היינו חושבים בעבר בצורה הגיונית יותר לשמירה על משאבים.
פתחתי את האשכול הזה מניסיון מר מבחינת משאבים, אולי ללמד אחרים שכבד כן יכולים לעשות שינוי.
לשנות מערכת פורומים כמו fxp למערכת אחרת (ועוד מערכת חינמית) זה סיפור מטורף שכנראה לא יצא לפועל במילניום הקרוב (:
אם עושים את זה נכון, זה לא צריך לקחת הרבה זמן (כמובן שאני מדבר בימים/שבועות ולא בשעות)...כי בכל זאת..אני מניח שזה כמה מאות מגות או אפילו ג'יגה+ של מסד..

ושוב, אנחנו מדברים על זה שהתחליפים לא בהכרח טובים (מבחינת אבטחה ונוחות) ולקנות אחת יחודית ממתכנת זה לא עסק זול אם אתה פותח אתר שלא בטוח יצליח..לא תמיד כדאי לקחת את הסיכון..
בקיצור, כל אחד יעשה את הבחירה שלו ..

בקשר לשותף שלך..לדעתי זאת משימה זדונית של מפתחי VB...הם מהפנטים את הלקוחות בשביל שהם לא יוכלו להתנתק מהמערכת...
  Reply With Quote
ישן 14-03-07, 23:11   # 17
NetSign
מתאורר / יצא בחוץ

מיני פרופיל

NetSign לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Expert-Serv.Co.iL צפה בהודעה
יש ויש.. VB זאת מערכת דיי יפה ומקצועית ולכן פורומים גדולים אוהבים לקחת אותה כמו FXP שלך.. ו אליקומפ לשעבר.. בכל אופן, כמובן שידוע שבזמנו אין כמו IPB, הוא כבש את הארץ וזה ברור, IPB מערכת קלילה, יפה ונוחה.. אך PHPBB לא משהו מבחינת יופי ונוחות.
IPB "כבשה" ישראל רק בגלל שהופצה מערכת 1.3.1 בחינם.
המערכת הזאת מיושנת, מלאה בפרצות אבטחה וכיום לדעתי לא שווה גרוש (אפילו אם היא בחינם לא שווה להשקיע).
לדעתי מי שמחפש לפתוח לעצמו פורום בלי לזרוק כסף זה רק PHPBB 3.
מערכת קלילה נוחה וחמודה.
אגב,
יש לי ניסיון גם עם VB 3.6.5 וגם עם IPB 2.2.2.
אני יכול להגיד לך שמבחינת משאבים VB לוקחת קצת יותר אבל יש בה כמה פ'יצרים חמודים.
אגב IPB לא רק שלוחקת פחות משאבים גם הרבה יותר טובה מבחינת אבטחה (מכילה אנטי וירוס מובנה, וכו' וכו'), גם העיצוב...
אבל השמועות אומרות שVB 4 יוצאת בעתיד הקרוב - רחוק ואני רוצה לראות תוצאות

עריכה:
אגב שי, משימה זדונית זו לא, באמת מתאהבים בVB כשרואים אותה (אולי העיצוב לא כזה מרשים) אבל הלוח בקרה פשוט מלא באפשרויות...אני הייתי משנה קצת את התפריטים המסורבלים (במיוחד את התפריט שכולל בתוכו קטגוריות - הגדרות מערכת), מעביר את הסנן מילים לאיזור אחר (אולי אפילו פותח לו קטגוריה חדשה), בקיצור מבחינת נוחות ושליטה - IPB וגם מבחינת העיצוב.
VB יותר לעסקים ואנשים שרוצים לשדר רשמיות כי IPB היא כמו גימיק כזה צעצוע נחמד שעולה הרבה כסף
ואממ באבטחה של שניהם לא ייצא לי להתעסק (בגלל שאני לא מבין גדול) אבל אשמח אם מישהו שמבין עניין ייכתוב כאן את דעתו

Last edited by NetSign; 14-03-07 at 23:15..
  Reply With Quote
ישן 14-03-07, 23:11   # 18
yaiRy

מיני פרופיל

yaiRy לא מחובר  

ציטוט:
אם עושים את זה נכון, זה לא צריך לקחת הרבה זמן (כמובן שאני מדבר בימים/שבועות ולא בשעות)...כי בכל זאת..אני מניח שזה כמה מאות מגות או אפילו ג'יגה+ של מסד..

ושוב, אנחנו מדברים על זה שהתחליפים לא בהכרח טובים (מבחינת אבטחה ונוחות) ולקנות אחת יחודית ממתכנת זה לא עסק זול אם אתה פותח אתר שלא בטוח יצליח..לא תמיד כדאי לקחת את הסיכון..
בקיצור, כל אחד יעשה את הבחירה שלו ..

בקשר לשותף שלך..לדעתי זאת משימה זדונית של מפתחי VB...הם מהפנטים את הלקוחות בשביל שהם לא יוכלו להתנתק מהמערכת...
אני לא מדבר על עניין של תחליפים או לא תחליפים.
ברגע שיצרת תבנית שעובדת, מבחינת עיצוב, נוחות ומשתמשים לא מבצעים כזה שינוי דרסטי של מעבר למערכת אחרת בכזה בום (כמובן שאי אפשר לעבוד על שתי מערכות שונות בו זמנית).

עדיין לא דיברתי עם ארז על העתיד של FXP אבל יש לי כמה רעיונות להציע לו אבל כל זה קשור להתפתחות עתידנית מאוד (שנתיים שלוש) שתכלול בין היתר מערכת אישית.

נכון לעכשיו ולזמן הקרוב / רחוק FXP לא תשנה תבנית או מערכת ותשאר באותה נוסחה מצליחה שעובדת היום (:
ישן 14-03-07, 23:12   # 19
roy
חבר מתקדם

מיני פרופיל

roy לא מחובר  

ציטוט:
בהתחשב בגודל של הפורום אני בספק בכלל עם זה אפשרי להמיר את כל המסד

ובנוגע לארז הוא אכן די מאוהב במערכת
אבל אני בספק עם לפני כמה שנים הוא לא היה מחליף לVB והיה נשאר ב IBP (אם ככה רושמים)
אם הפורום היה מצליח באותה מידה
  Reply With Quote
ישן 14-03-07, 23:12   # 20
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
נכון לעכשיו ולזמן הקרוב / רחוק FXP לא תשנה תבנית או מערכת ותשאר באותה נוסחה מצליחה שעובדת היום (:
כמו שאומרים:
"אם זה לא שבור, אל תתקן"....
בהצלחה בעוד כמה שנים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי roy צפה בהודעה
בהתחשב בגודל של הפורום אני בספק בכלל עם זה אפשרי להמיר את כל המסד

ובנוגע לארז הוא אכן די מאוהב במערכת
אבל אני בספק עם לפני כמה שנים הוא לא היה מחליף לVB והיה נשאר ב IBP (אם ככה רושמים)
אם הפורום היה מצליח באותה מידה
הכל אפשרי, לא משנה איזה גודל המסד, הגודל רק מקשה על התהליך ומאריך אותו.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום