הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 11-02-07, 17:03   # 61
עמרי שוסטר
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

עמרי שוסטר לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי omaniusd צפה בהודעה
ויסטה, בשימוש ביתי, לא תנצל את מלוא החומרה של המחשבים שהוזכרו פה בנושא. ב MS Developer Academy, הייתה פינה שבה הוצגו מחשבים מדורות קודמים שמריצים Windows Vista. בינהם, מחשבים עם 1GHZ ו 512MB RAM, שהריצו Windows Vista Ultimate בצורה מצויינת. נכון, בלי Aero Glass, אבל עדיין זה עובד ועובד טוב. למעשה, המחשב שאני משתמש בו עכשיו הוא לא מחשב שעונה על התנאים שלך להרצת ויסטה, ועדיין עובד מצויין יותר טוב מכפי שהוא עבד עם XP.

אני לא עומד להיכנס לוויכוחים על ענייני ביצועים, אני מבין שלתפיסתך ויסטה דורשת מחשבים שלא נפוצים עדיין בשוק, והיא באמת נבנתה בתכנון שתרוץ על אותם מחשבים בצורה אופטימלית. אבל גם על מחשבים של היום, וגם על מחשבים ישנים יותר, עדיין Vista היא המערכת האולטימטיבית.
ברוב המקרים, כשמתייעצים איתי לגבי שדרוג ל Vista, אני שומע מפרטים שבהחלט יכולים לעבוד איתה מצויין אולם המגבלה היחידה שמונעת מאותם אנשים לשדרג זה המחיר - טיעון שאני לא יכול להתמודד מולו.
אני אסביר את זה בצורה מאד פשוטה (כנראה שלא הבנת מהתגובה הראשונה שביטלת בקלות):
התהליכים של Vista בפעולות בסיסיות משתמשים עד 300MB של זיכרון (RAM), שזו דרך אגב הדרישה המקסימלית של XP מבחינת משאבים.
Vista תחת הפרדת פקודות בריבוי משימות (פתיחת Threadים מרובים) יכולה לדרוש עד 1.2GB זיכרון.
הGUI של Aero לבדו מאמץ את כרטיס המסך בנפח מעשי שמעובד.
למרות הדרישות המוגזמות של המערכת היא בנויה להיות יעילה יותר (כמובן כאשר מספקים לה את כל המשאבים הדרושים) ממערכות קודמות.
אולי Vista מסוגלת כמערכת לרוץ בצורה סבירה בלבד על מערכות עם משאבים פחותים יותר, אך לאמר שהיא יעילה יותר מבחינת ביצועים על מערכות כאלו מול XP זו פשוט שטות חסרת ביסוס.
בקשר למעבדים, אין ממש צורך במעבד "חזק", העיקר הוא מעבד שמסוגל ליצור פקודות בהתאם לVista (לא משנה כמה הארצים ומעגלים).
אז שוב, אתה יכול לאמר כמה פעמים שבא לך שזה אפשרי, זה לא יהפוך את זה לנכון.

אני אחזור על כך פעם אחרונה, אין שום סיבה שבעולם לעבור כרגע לVista.
  Reply With Quote
ישן 11-02-07, 18:06   # 62
ohad pro
חבר חדש

מיני פרופיל

ohad pro לא מחובר  

64 ביט זזה על המחשב נהדר
  Reply With Quote
ישן 11-02-07, 19:31   # 63
דניאל
מנהל ראשי

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל דניאל

דניאל לא מחובר  

עברתי ל vista Bussnies, לא מרגיש שינוי כלשהוא בייחוס לXP,
המערכת אומנם עובדת "חלק", אבל לא יותר או לא פחות מXP..

חבל שהמערכת מנצלת 600 (!!!) מגה זכרון בכל זמן נתון (גם כשיש 0 או 10 יישומים פתוחים).

sPD Hosting בע"מ | אחסון אתרים | בלוג אחסון אתרים
טלפון להזמנות: 1-599-559977
  Reply With Quote
ישן 11-02-07, 19:58   # 64
omaniusd
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

omaniusd לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר צפה בהודעה
אני אסביר את זה בצורה מאד פשוטה (כנראה שלא הבנת מהתגובה הראשונה שביטלת בקלות):
התהליכים של Vista בפעולות בסיסיות משתמשים עד 300MB של זיכרון (RAM), שזו דרך אגב הדרישה המקסימלית של XP מבחינת משאבים.
Vista תחת הפרדת פקודות בריבוי משימות (פתיחת Threadים מרובים) יכולה לדרוש עד 1.2GB זיכרון.
הGUI של Aero לבדו מאמץ את כרטיס המסך בנפח מעשי שמעובד.
למרות הדרישות המוגזמות של המערכת היא בנויה להיות יעילה יותר (כמובן כאשר מספקים לה את כל המשאבים הדרושים) ממערכות קודמות.
אולי Vista מסוגלת כמערכת לרוץ בצורה סבירה בלבד על מערכות עם משאבים פחותים יותר, אך לאמר שהיא יעילה יותר מבחינת ביצועים על מערכות כאלו מול XP זו פשוט שטות חסרת ביסוס.
בקשר למעבדים, אין ממש צורך במעבד "חזק", העיקר הוא מעבד שמסוגל ליצור פקודות בהתאם לVista (לא משנה כמה הארצים ומעגלים).
אז שוב, אתה יכול לאמר כמה פעמים שבא לך שזה אפשרי, זה לא יהפוך את זה לנכון.

אני אחזור על כך פעם אחרונה, אין שום סיבה שבעולם לעבור כרגע לVista.
אתה לא מכליל את הפיצ'רים החדשים כסיבה? את היכולות החדשות? אבטחה?
ולגבי ביצועים, ואני חוזר שוב, Vista עובר במחשבים שונים גם ישנים בצורה מצויינת. אבל אני לא עומד להתווכח על זה.

דניאל, ויסטה לוקחת הרבה פעמים כמות רבה של RAM ומקצה אותה מראש במסגרת מנגנון ה SuperFetch החדש שמנהל את הRAM, וכשאפליקציה מבקשת היא מקצה לה מהמערכת RAM. יש איזושהי כמו של RAM (אצלך, כנראה 610) שמוקצה מראש לעמרכת ההפעלה כדי שתנהל אותה בצורה מיטבית.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום