ציטוט:
לא התכוונתי לפגוע אני לוקח את מילותי בחזרה,הבעיה שאני לא מאמין באלוהים ובדת וכו'.
הם טוענים שכל דבר קרה בגלל אלוהים,אני בתור אדם שלא מאמין בזה חושב שזה קצת תלוש מהמציאות לתלות משהו שקרה במישהו שלא קיים! איפה אלוהים נמצא איך הוא נראה? הוא בן אדם? מה הוא בדיוק? תשכנעו אותי שזה נכון [אולי אני בסוף יאמין לזה].ואני לא חושב שהמדע זה דבר "טהור".
|
לא יודע, לא יודע, לא יודע. והאמת, גם אם אלוהים קיים אני לא כל כך רוצה לדעת.
ציטוט:
"אנו בתהליך הגאולה והפיגועים אמורים לחזק אותנו". אני לא מאחל לך ולא לאף אדם אחר בעולם לחוות את הזוועה הזו,אבל אני איבדתי חברים ואנשים מאוד קרובים אלי באינתיפדה.
|
גם אני, אך לא בפיגועים עצמם. ואם תשים לא חיזקתי את הדעות הללו, פשוט נתתי כמה דוגמאות לתשובות טיפוסיות של דתיים. אני לא מסכים איתן.
ציטוט:
זה לא חיזק אותי! זה גרם לי יותר לאבד את טיפת האמונה שעוד היתה לי.והיתה..כשאתה מגיע למצב כזה ואתה שואל את עצמך אם יש אלוהים למה זה קורה? אתה חושב מעט ואתה פשוט לא מאמין בו!
|
כמובן שאני לא אשווה את האינטיפאדה לשואה אך בתוצאה זה שווה. ישנם רבים שזנחו את האמונה לאחר השואה (ואני לא מדבר עליו שיכולים רק לדבר אלא על הניצולים) ויש רבים שאמונתם רק התחזקה גם לאחר שכל קרוביהם נהרגו. הכל תלוי לאיזה כיוון אתה מושך.