|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 |
תודה על תרומתך.
|
בולשיט...סבבה?...
חלאס להתערב לאנשים בחיים תעשה מה שטוב לך אפחד לא אמר לך מה לעשות
# 2 |
חבר וותיק
|
ככה זה הדברים האלה כל פעם בא מישהו חדש עם מחקר חדש שנעשה לפניי כן כמה פעמים.
זה כמו שמחר אפתח את העיתון ואקרא מחקר אודות "עישון סיגריות מזיק לבריאות". כל פעם הם מנסים להעלות לנו לתודעה כל מיני דברים (אני לא אומר שזה לא נכון , חלילה) פשוט מנסים להחדיר את זה לראש שלנו בבום אחד.! אני מעשן סיגריות מכיתה ו' היום אני יב'. ונרגילה עישנתי אוליי ארבע פעמיים בחיים שלי. נרגילה זה חרא דבר. מעדיף סיגריות ולא נרגילה. במיוחד לא את הנרגילה של Niros עם המלון שלו :P
# 3 | |
Rar.co.il
|
ציטוט:
אני מציע לאנשים לא לעשות טעויות שאני עשיתי שתקופה שאתה ורובם לא ידעתם איך מדליקים סיגריה, לא מעניין אותי מה תעשו בסוף, אם כל הכבוד כנראה שאתם באמת לא יודעים מה טוב בשבילכם (כמו שאני לא ידעתי בתקופת התיכון). תאמינו לי שעכשיו שאני רוצה להפסיק- זה בכלל לא קל ואפשר להגיד שקשה מאוד. לפעמים צריך לקבל עצות מאנשים שמבינים ועברו יותר מכם (עם כל הכבוד, בגיל 16 אין באמת מישהו שמכור לסיגריות/נרגילה) ולא לתקוף ישר. אבל בכיף, אם אתם רוצים לעבור את החוויה שאני נמצא בה כרגע (להפסיק לעשן) אני מאחל לכם בהצלחה, זאת תהיה התקופה הכי מסריחה בחיים שלכם. אם עכשיו אחרי התגובות הזאת מישהו עדיין חושב שאני מנסה לכפות עליכם משהו אז שישפר בדחיפות את יכולת המחשבה. באמת נראה לכם שלמישהו משנה אם תעשנו? ממני תקבלו רק עצות מדברים שאני חוויתי, אני לא לעולם לא אומר למישהו מה לעשות ואיך לעשות. נ.ב אל תמכרו לי את הבולשיט של "אני מעשן רק נרגילה"- כולנו עישנו רק נרגילה בהתחלה.
![]() |
# 4 | |
נשמה של הפורום
|
ציטוט:
אבל אני בטוח שגם אליך באו אנשים ואמרו לך "שמע אל תתחיל לעשן אח"כ לא תצא מזה", ובסוף כן עישנת, מהסיבות שלך. תן לכל אחד להתנסות ולעשות מה שבא לו. בין אם זה סיגריה, נרגילה, סמים או אלכוהול, או כל דבר אחר. שכל אחד ילמד מהטעויות שלו, לא מהטעויות של אחרים, ושיעשה מה שהוא מוצא לנכון. ונ.ב אני מכין מספיק אנשים שמעשנים "רק נרגילה". אני אחד כזה בעצמי ![]() השאלה היא מה זה "התחלה". אם הפעם הראשונה שעישנתי נרגילה הייתה בגיל 7-8 שהייתה לנו אחת בבית ועברו כמעט 10 שנים מאז, עברתי את השלב של "ההתחלה" ? כן, ניסיתי פעם פעמיים סיגריה וזה לא מעניין אותי ממש. מעשן נרגילה פעם בשבוע או יותר בזמן האחרון, זה כן.
![]() |
# 5 | ||||
Rar.co.il
|
ציטוט:
נכון, תמיד צריך להתנסות בחיים וללמוד מהטעויות. אמרתי לT לעשן סיגריה? לא, אני דווקא מציע לכל בנאדם לעשן לפחות קופסא בחיים, לשתות כמה פעמים וכו... רק כדי שידע שהוא התנסה. אבל להגיע למצב של התמכרות? זאת כבר טעות שקשה לצאת ממנה. לפעמים בגיל 15-18 אתה לא יודע מה נכון (ושאף אחד לא יגיד שאני טועה כי זה לא שגדלתי בתקופה שונה משלכם) אז וכדאי ללמוד מטעויות של אחרים כדי שאתה לא תחיה בטעות. ציטוט:
לא, הפעם הראשונה שמעשנים בארצנו היא לא ההתחלה (לפחות לדעתי), אנו גדלים בסביבת ארצות ערב (ובכלל, סביבה מזרת תיכונית) כך שכמעט אף ילד (לפחות לא שאני מכיר) עבר את גיל 10 בלי לנסות נרגילה פעם אחת... ההתחלה היא בעצם הפעם שאתה מעשן ויש לך את האפשרות להמשיך - תסכים איתי שבגיל 7-8 לא יכולת לפתוח ראש כל יום. ואם אתה אומר שאתה מעשן רק פעם בשבוע ולפעמים יותר בטח שאתה לא ניכנס לרשימה שעבורם אמרתי את המשפט: ציטוט:
ובכלל, שעכשיו אני רואה את את תגובות של כמה פה שאמרו "כיף לי לעשן נרגילה עם החברה" או דברים בסגנון שכוללים את ה"חברה". אתם לא מעשנים בבית לבד סתם פעם ביום לפחות? אז אל תתייחסו לתגובות שלי, הם לא מיועדות אליכם. שאני אומר עישון (נרגילה) אני מדבר על לבד, פעם ביום או יותר- לעשן עם החברה זה בשביל הכיף, אך אדם כזה אי אפשר להחשיב כמעשן. ציטוט:
![]() |
# 6 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
אני יודע שאם שאני יתמכר זה לא יהייה טוב ואני לא יצליח להיגמל אבל נרגילה אין לי בעיה להפסיק בזמן רגיל (שיש בית ספר וכו') ואין חופשים אני מעשן פעם בשבוע (יום ששי בערב) וזהו בזמן חופשים כימעט כל יום חחח |
|
![]() |
![]() |
# 7 | |
Rar.co.il
|
ציטוט:
בנרגילה ההתמכרות היא לא לחומר אלא להרגל (בדר"כ), כבר רגילים שבא יום ככה וככה בשעה ככה וככה וצריך לפתוח ראש.
![]() |
# 8 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
הדבר היחיד שלא טוב שההורים שלי לא יודעים על זה ולא ניראה לי שכדאי שהם ידעו |
|
![]() |
![]() |
# 9 | |
נשמה של הפורום
|
ציטוט:
ואתה קצת מגזים עם העניין של לעבור את גיל 10 בלי לנסות. כל מי שלי יצא לדבר איתו על העניין היה בשוק שלי נתנו לעשן בגיל כזה למרות שזה ב"פיקוח הורים", וזה ממש בקטנה. לא יצא לי להכיר מישהו לפחות שעישן בכזה גיל נרגילה, למרות שמיום ליום יוצא לי לראות ילדים מעשנים סיגריות בגיל כל כך צעיר, שזה כבר די עצוב. לא משנה, שהאחרים ימשיכו בוויכוח.. שכל אחד יעשה מה שבא לו, ושאת המחקרים ישאירו למי שזה באמת מעניין אותו...ז"א אף אחד.
![]() |
# 10 | |||
Rar.co.il
|
ציטוט:
אולי עוד כמה שנים אתה תהיה כמו במצב שאני לאט לאט מתחיל לצאת ממנו ואז באמת תסבול מהטעות שלך- אני ממש מאחל שזה לא יקרה לך. ציטוט:
חחח זה פשוט מצחיק אותי כי הדיבור שלכם הוא מילה במילה מה שאני אמרתי בגיל 15-17, חח העולם הזה לעולם לא ישתנה... כמו שאמרתי, עוזב...תהנה חבוב עישון זה כיף, אני מקווה שתפסיק לפני שתגלה שזה כיף עד גיל ומצב מסויים ![]() ציטוט:
נכון, מיום ליום הילדים הקטנים מדרדרים ואני צופה אנושות עם מחלות רבות עוד 40-50 שנה. אחד הדברים שלא מובן לאנשים הוא "איך כל המבוגרים (אבא, אמא סבתא סבא דוד דודה הרב כדורי ![]() בואו נגיד שמעשן שמתגורר בחיפה למשל נמצא בסיכון הרבה יותר גבוה ממעשן שגר בירושלים. שוב- בכל זאת, תהנו! מכור לניקוטין בא לתת לכם עצות ![]() ותזכורת אחרונה מההודעה הקודמת: לכל מעשני הנרגילה שלא פותחים ראשים בבית בקביעות (כל יום)- ההודעות שלי כלל לא מופנות אליכם. מי שמעשן עם החברה ו/או מעשן פעם בכמה זמן לא נחשב כאדם מעשן מבחינתי ולכן אם אתם כאלה, לא צריך לתקוף אותי- אני לא מדבר עליכם.
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|