![]() |
# 2 |
חסום
|
קודם תלמד את השפה עצמה
|
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר בקהילה
|
אני לא יודע עד כמה אני יכול לעזור לך, אבל אני זוכר שפעם אני גם ניסיתי לבנות משהו כזה(האמת שזה היה לפני שהתחלתי ללמוד ג'אווה, אבל זה כבר סיפור אחר). חיפשתי קוד באינטרנט ומצאתי כמה קודים (של שימוש בסקוטים - שליחת נתונים, ועבודה עם תהליכונים).
מה שאני עשיתי זה להרכיב הכל ביחד, עשיתי מעין מערך כללי להודעות, ולכל לקוח שהתחבר הקצתי תהליכון שהיה אחראי לדבר איתו (לקבל ממנו הודעות, ולשלוח הודעות חדשות). לכל תהליכון נתתי משתנה ששומר את ההודעה האחרונה שעברה ללקוח זה, ויש כמובן משתנה כללי שהוא מספר ההודעות הכולל - כל פעם שהמספרים לא תואמים - יש לשלוח הודעות חדשות ללקוח). זו נשמעת לי כהתחלה טובה בדרך לצ'אט - לבנות את השרת. אח"כ אני מניח שתרצה לבנות גם לקוח (ולא להשתמש רק בטלנט או משהן), ובזה אני מניח שתרצה לקרוא קצת על אפלטים, לעצב אפלט שיידע לשלוח ולהציג הודעות. כמובן שדבר כזה יקח זמן.. במיוחד אם תרצה לטפל בעברית (שעלולה לעשות בעיות) לדאוג לתצוגות, למשתמשים לסמיילים וכו', אבל אתה תמיד יכול להתחיל בקטן ולהוסיף עוד אפשרויות בהמשך. בהצלחה עם זה. |
![]() |
![]() |
# 5 |
מ.תיכנות
|
תראה, לבנות צ'אט בJAVA זה על אותו בסיס כמו בכל שפה, אם קשה לך, כתוב אלגוריתם בעברית ואחרי זה תתרגם אותו לקוד, בכללי זה אמורה להיות בדיקה שתריץ קוד כלשהו כל שנייה, הקוד הזה יקח את כל ההודעות, ואם יש חדשות, אחרי שנייה אתה תראה שהן מתעדכנות =]
אגב, צור קשר איתי ![]() מסנג'ר: stickp@sticksys.info בתודה, טל גלייכר |
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר בקהילה
|
במחשבה נוספת, אם אתה לא ממהר, אני אשמח אם תיצור איתי קשר בשבוע הבא - אולי נוכל לעבוד על זה ביחד, נשמע לי רעיון נחמד מאוד הצ'אט.
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|