הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

צפה בתוצאות הסקר: מה דרך החיים שלי?
חילוני-הולך לבתי כנסת בחגים ושבתות 22 26.19%
חילוני-עושה מה שבא לי מתי שבא לי 35 41.67%
דתי-מתפלל כל יום אבל לפעמים חורג 5 5.95%
דתי-מתפלל יום יום שומר וצוות וכו' 4 4.76%
דתי-אני חוזר בתשובה 3 3.57%
חילוני-אני חוזר בשאלה 3 3.57%
אחר 12 14.29%
מצביעים: 84. אינך יכול להצביע לסקר הזה

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 29-08-06, 22:18   # 81
Eli-Hai
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

Eli-Hai לא מחובר  

אנשים פה עושים הכללות על ימין ועל שמאל, כאילו, מה הקשר 95% מהעירוניים הם ג'ובניקים? ברור, בזכות המושבניקים, כולנו פה. הם קרביים, טייסים, תותחנים, צנחנים, הכל. נו אולי מספיק עם הבולשיט?

זה שעירוניים בוחרים להיות ג'ובניקים, יש להם אלף ואחת סיבות שלא אמורות לעניין אותך, ובטח לא לעשות הכללות כאלה מפגרות, ולא לדחוף נושא לא קשור.

לא כל הדתיים משתמטים מהצבא, הבנתי שחרידים בדרך כלל משתמטים מצבא, אבל אני לא רוצה לעשות הכללות, כנראה הבנתי לא טוב.

ומה הקשר גזענות? אם אני לא חילוני ולא דתי אז אני גזען?
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 22:25   # 82
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
תמיד יש מחסור בקרביים ..
האמת שלא ידעתי, כנראה הביקוש לצנחנים הוא גדול יחסית ובגלל זה הייתה כמות גדולה.

הבעיה שבני נוער שמתגייסים לקרבי רוצים להתגייס ליחידה בעלת שם, תשאל פה בפורום אף אחד לא ירצה להתגייס לדוכיפת, שמשון או אפילו גבעתי. גולני יש כאלה שרוצים, צנחנים יש הרבה, יחידות מיוחדות- לא חסר...אבל ליחידות שאין להן שם כל כך גדול בצה"ל אין ביקוש. גם אני הייתי כזה, במקרה שלי זה הצליח עברתי את כל מה שצריך, אך אם לא הייתי מתקבל לצנחנים לא הייתי חושב פעמיים אם היו אומרים לי גבעתי, דוכיפת שמשון וכו...

ציטוט:
אנשים פה עושים הכללות על ימין ועל שמאל, כאילו, מה הקשר 95% מהעירוניים הם ג'ובניקים? ברור, בזכות המושבניקים, כולנו פה. הם קרביים, טייסים, תותחנים, צנחנים, הכל. נו אולי מספיק עם הבולשיט?
אל תשכח ש-95% ג'ובניקים לפי מה שהוא אומר ו-5% אחוז לא קרביים, הם אנשי מודיעין.
אפשר להגדיר את מה שהוא אמר כטעות מוחלטת.

מי שלמד לבגרות להיסטוריה השנה יודע שלמימון העירוני היה חלק ענק בהקמת הארץ אז עכשיו העירוניים נרגעים לאחר שהוציעו את כל הכסף שלהם לפני 70 שנה. ואל תגידו שאתם לא זוכרים כי אני למדתי את זה לפני 6 שנים ואני זוכר

Last edited by BHXHUI; 29-08-06 at 22:27..
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 22:29   # 83
Dodem
הוסטסניון

מיני פרופיל

Dodem לא מחובר  

מסורתי.
שישי - בית כנסת + קידוש.
שבת אחרונה שמרתי. (פעם ראשונה נראה לי).
אוכל כשר.
שיעור תורה - פעם בשבוע.
(עכשיו הייתי הפסקה קטנה כי הרבה יצא לחופשה).
ישן 29-08-06, 22:31   # 84
TheBoy
חבר פורום

מיני פרופיל

TheBoy לא מחובר  

חילוני-עושה מה שבא לי מתי שבא לי
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 22:44   # 85
eLad
Fatal Error

eLad's Avatar

מיני פרופיל

eLad לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
האמת שלא ידעתי, כנראה הביקוש לצנחנים הוא גדול יחסית ובגלל זה הייתה כמות גדולה.

הבעיה שבני נוער שמתגייסים לקרבי רוצים להתגייס ליחידה בעלת שם, תשאל פה בפורום אף אחד לא ירצה להתגייס לדוכיפת, שמשון או אפילו גבעתי. גולני יש כאלה שרוצים, צנחנים יש הרבה, יחידות מיוחדות- לא חסר...אבל ליחידות שאין להן שם כל כך גדול בצה"ל אין ביקוש. גם אני הייתי כזה, במקרה שלי זה הצליח עברתי את כל מה שצריך, אך אם לא הייתי מתקבל לצנחנים לא הייתי חושב פעמיים אם היו אומרים לי גבעתי, דוכיפת שמשון וכו...
דוכיפת ושמשון דווקא כן יחידות בעלות שם. אומנם שייכות לחטיבה יחסית חדשה (900) שאין לה תג וכומתה ביינתים (לפי מה שאני יודע), אבל הן כן "נחשבות". לגבעתי יש גאוות יחידה, כנ"ל גם לגבי גולני ונח"ל.

תמיד לכל גיבוש מגיעים יותר אנשים ממה שאפשר לקלוט ליחידה באותו מחסור גיוס. לצנחנים הגיבוש יומיים אם אני לא טועה..
ישן 29-08-06, 22:49   # 86
SaDi
Permanently Banned

מיני פרופיל

SaDi לא מחובר  

גזעני.
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 23:12   # 87
Kuchi
הוסטסניון

Kuchi's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Kuchi

Kuchi לא מחובר  

אני יגיד תאמת ?
גזעני אני שונא גזעים מסויימים אני לא יגיד אבל כן אני גזעני
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 23:16   # 88
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
דוכיפת ושמשון דווקא כן יחידות בעלות שם. אומנם שייכות לחטיבה יחסית חדשה (900) שאין לה תג וכומתה ביינתים (לפי מה שאני יודע), אבל הן כן "נחשבות". לגבעתי יש גאוות יחידה, כנ"ל גם לגבי גולני ונח"ל.

יחידות כמו דוכיפת, שמשון בעלות שם? אני לא יודע איפה השם שלהן נמצא כרגע, אך אני מעולם לא ראיתי אותו. הן בטח שלא "נחשבות" כמו גולני, גבעתי, צנחנים, שריון וכו...(מבין היחידות הרגילות). לא תראה נער לקראת גיוס שיגיד לך שהחלום שלו ללכת לדוכיפת או לשמשון, וזו בעיה אצל בני נוער אבל זה נובע מהסביבה. מה אתה שומע בטלוויזיה שמדברים על מלחמות (אני אתן דוגמאות משתי יחידות)? על כיבוש ההירואי של הבופור (גולני) או על הצניחה המבצעית היחידה במתלה (צנחנים). על כיבוש מוצב החרמון (גולני) ועל ההשתלטות על שדה התעופה בביירות (מטכ"ל + צנחנים).

את המצב הזה רואים גם בצבא, לדוכיפת, שמשון וגבעתי (נדמה לי שגם גבעתי) שולחים ללא בקשה מהמתגייס, שולחים לשם פשוט בני נוער בעלי פרופיל קרבי. כל מי שמתגייס לצחנים רוצה בזה, כמעט כל מי שמתגייס לגולני רוצה את זה, כל מי שמתגייס לחיל האוויר רוצה בזה (הכוונה לתפקיד קרבי), כל מי שמתגייס לשייטת רוצה את זה...מה שאני מנסה להגיד שאפילו הצבא מראה ללוחמים שאלה היחידות ששולחים את אלה שיש להם פרופיל קרבי אך לא דרשו להתגייס ליחידה קרבית כלשהי (ולפעמים ללא רצון של המתגייס).
את מי מכשירים הכשרות מיוחדות? בטח שלא את דוכיפת, שמשון וכו...(רק בזמן האחרון לדעתי הם מתחיל לקבל ייעוד חדש ששאר יחידות החי"ר לא מתמחות בו).

הזכרת למטה את גבעתי- גאוות יחידה זה משהו ושם זה משהו. היא לא קיימת הרבה שנים כדי לצבור שם גדול כמו גולני למשל (23 שנה- מלחמה אחת, הייתה יחידת גבעתי בשחרור אך זו לא אותה יחידה), כנ"ל חטיבת הנח"ל.
כמו כן הזכרת את גולני- אין צורך, אני מודע לשם שלהם (שזה הדבר הכי פחות חשוב) וליכולות שלהם.

אבל בכנות, לא שיש לי משהו נגד היחידות האלה הן יחידות מעולות וכל הלוחמים שם לא פחות טובים מהיחידות הקרביות הרגילות האחרות, אך שמדובר בשם ליחידות האלה אין כלום וכמו שאמרתי המקום הכי טוב לראת שם זה אצל בני נוער (לקראת גיוס) וביחס הצבא ליחידות.

אני בטוח שעכשיו שנוצר ליחידות האלה ייעוד חדש והן אוחדו לחטיבה אחת, תוך כמה שנים יהיה להן שם גדול. כרגע אין להם זהות, מורשת קרב (כמעט). אבל הזמן יעשה את שלו, וכמה שהם יפעלו יותר השם יהיה יותר גדול. למרות שזה נתון לויכוח, כי אם הן ישתלטו על רוב הטרור הערבי בארץ, מה יעשו שאר יחידות החי"ר? יאספו את "השאריות? הזמן יספר.

שוב: שם זה הדבר הכי פחות חשוב בצבא. הגענו לנושא הזה לאחר שהתברר שיש מחסור ביחידות קרביות ושבני נוער מעוניינים להצטרף ליחידות בעלות שם.

ציטוט:
תמיד לכל גיבוש מגיעים יותר אנשים ממה שאפשר לקלוט ליחידה באותו מחסור גיוס. לצנחנים הגיבוש יומיים אם אני לא טועה..
כן יומיים, גם הגיבוש יחסית קל. השאלה היא כמה רוצים. נניח הנחה שאני לא יודע אם מדוייקת, רק לדוגמא- לגולני מבקשים להתגייס 90% מהכמות שהם צריכים, כמו המבקשים להצטרף לצנחנים היא 20%-30% יותר ממש שצריך.

עריכה: האשכול יצא לגמרה מהנושא שלו...בערך 6-7 עמודים של נושא אחר. הגזמנו קצ, לא?

Last edited by BHXHUI; 29-08-06 at 23:28..
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 23:57   # 89
VajDa
חבר וותיק

מיני פרופיל

VajDa לא מחובר  

Elihai - להפתיע אותך?
רק בגלל המושבניקים והקביצונקים כולנו פה
אחרת היה לנו צבא של מודיעין ושל גובנקיים בלי קרביים.
  Reply With Quote
ישן 30-08-06, 00:16   # 90
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי VajDa
Elihai - להפתיע אותך?
רק בגלל המושבניקים והקביצונקים כולנו פה
אחרת היה לנו צבא של מודיעין ושל גובנקיים בלי קרביים.
עכשיו אני בטוח שאתה מקיבוץ/מושב, בלי שתענה לי (אם לא ראית, שאלתי).
גם אני יכול להגיד לך תלך אחורה בזמן (70 שנה), נראה אם המושבניקים/קיבוצניקים היו פה היום בלי המתיישבים העירוניים.

צא מזה, יש הרבה אנשים שמשרתים בקרבי וגרים בערים (מהקריות יש הרבה, חיפה, ב"ש, בין שאן, רמת גן וכן...אפילו ת"א והרצליה).

אתה מתעלם מהתגובות שלי, אולי כי אתה לא רוצה לספק תשובה לטענות שאני מציג אולי כי אין לך.
כולנו מסכימים שהרוב (לא המוחלט) הם אנשים שלא גרים בעיר, אבל צא מהסרט של בלי הקיבוצים יהיה צבא בלי אף חייל קרבי אחד.

Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום