|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 | |
תודה על תרומתך.
|
ציטוט:
אני נאלץ להסכים איתך בקטע הזה שלא צריך אף אחד שיגיד לנו איך להאמין (אם בכלל מאמינים) אבל פה הבעייה. אין דבר כזה. כל מי שחוזר בתשובה היום רץ אחרי אנשים ברחוב (אני לא סתם אומר את זה) ומתחיל לשפוך עליהם "חרא" על הגהינום, על כף הקלע, (ככה קוראים לזה?) ועל השדים והרוחות וכל הגועל שהדת המציאה. וזה בנוסח של "אם לא תאמין או תחזור בתשובה, כל מה שנכתב לעיל יקרה\יבוא אליך בסופו של דבר. וזה הסיבה העיקרית לכך שמאוד מפריע לי אנשים שבאים אליי ומנסים לומר לי בוא תיקח ספר ותקרא בו (שוב, בלשון המעטה) מוזר שעוד לא ראיתי מדען שרץ אחרי אנשים ברחוב ומתחיל לספר להם שאם הם לא יאמינו במפץ הגדול, או שכל היעוד שלהם זה להזדווג (כמו בעלי חיים) ולמות, הם יקבלו מכות (לא מצאתי איום מסויים מצד המדע שיקרה אם האדם לא יאמין ב"כת" הזאת) ומה שעוד מצחיק שזה הסיבה היחידה שהרבנים עוד בתחילת הדרך עשו כל דבר שאפשר לעשות כדי למנוע את כניסת הטלוויזיות לבתים. כי רק בטלוויזיות יש את ערוצי המדע. ושם מדענים לא צריכים לרדוף אחרי בני אדם כדי שידעו את האמת שמסתתרת מאחורי ההמצאה הגאונית הזאת שנקראת "דת", ושיש עוד הסבר לחיים המוזרים של הבעלי חיים המוזרים האלו שנקראים "בני אדם", ע"פ הגדרתך (בעקיפין. הם הרי צריכים רק להזדווג ולמות לא? בדיוק כמו בעלי חיים) כיום זה בלתי אפשרי לחיות בלי רבנים. כי הרבנים זה הפירוש לתורה. אם הם לא היו מואילים בטובם לפרשם לנו את התורה, אף אחד לא היה מבין אותה, או מוצא לה הסבר ותירוצים לקושיות שעולות מדברים בלתי מובנים. אם אתה לא מקשיב לרבנים של היום, אז זה אומר שאתה לא אמור להקשיב לרבנים של פעם (כמו הרמב"ם, רש"י, אונקלוס, וכל מי שאתה יכול להכניס לסוגריים המצומצמים האלו) וזה אומר שאתה לא יכול לקבל שום פירוש שהתקבל על ידם. משמע? האמונה שלך בתורה מתבססת על תנ"ך ללא פירושים. ואתה יודע כמה בעיות יש לפתור?! כמה באלגן שהפרשנים שצויינו לעיל "כאילו" פתרו ע"י כוח מוזר שהוענק להם מהשמיים והוא נקרא "רוח הקודש" ובזכותו יש להם את הסמכות לשנות 99.9 אחוז מהתנ"ך? אז אם כך סלח לי, אבל אתה מסתמך על כלום. פשוט כך. אני פשוט חזרתי לבית עכשיו (השעה היא 6:20) ואני נורא עייף. אני מאלו שחשבו הרבה על התורה. לא סתם אני לא מאמין, יש לי שכל תודות לי, ותודות לסקרנות היוצאת מן הכלל שלי. אני יכול לרשום לך 9999999 עמודים של דברים שיגרמו לך פשוט לא לרצות בתורה. אבל כמו שציינתי לפני כן, אני לא מאלו שרצים אחרי אנשים ברחוב ומאיימים עליהם שאם הם לא יקראו בספר, אז יבואו עליהם שדים ורוחות בלילה. |
|
![]() |
![]() |
# 2 |
מנהל קהילה ומנהל כללי בדימוס
|
תן לאנשים להאמין איך שהם רוצים,
תזכר שאתה חונכת ע"י ערכים כאלו, ואחרים..חונכו על ערכים אחרים. תזכור שיש כאלו שעל הזכות להיות חיי ולהכיר בעולם, הם מודים..אך בצורה שונה. לא בצורה של להתפלל כל יום. אם באת לתת כאן או לחדש למשהו כאן משהו, אז לא עשית את זה. תן לי להאמין בדרכי, איך שאני ארצה, ואיך שטוב לי. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|