![]() |
# 1 |
משתמש - היכל התהילה
|
PHP+mysql שאלת יעילות
ב"ה
מה יהיה יותר יעיל. לפני כל שאילתא לפתוח חיבור למסד נתונים ואחריה לסגור אותו או בתחילת הדף לפתוח ואחרי כן לסגור? אני צריך תשובות לגבי: דף שיקח שנייה- כדי להריץ. דף שיקח יותר משניה. וגם לגבי שרת MYSQL לא מקומי.
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
|
אני מניח שיותר יעיל בהתחלה ובסוף, כי ככה הקוד יוצא יותר קצר...
|
![]() |
![]() |
# 3 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 4 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
בפירוש פעם אחת.
תחשוב על זה תאורתית: זה כמו לפתוח קובץ, וכל פעם להוסיף לו תו אחד ולסגור. (בערך, לא ממש..) אתה חוסך משאבים ברגע שאתה עובד על אותו חיבור. אלא אם אתה רוצה לעשות את זה בעזרת 2 מסדים או משהו דומה, ואז תתנתק מתי שאתה צריך. שבת שלום, עומר. |
![]() |
![]() |
# 5 |
משתמש - היכל התהילה
|
ב"ה
אני בספק. חיבור למסד נתונים דורש גם הוא משאבים. לא יודע איך זה בPHP אבל בשפות של מיקרוסופט זה נראה קריטי ורציתי לדעת אם זה גם בPHP. אם משך ההרצה של הדף הוא פחות משניה אז זה לא כ"כ קריטי אבל אם זה יותר, או אם זה שרת MYSQL מרוחק זה עלול לגרום לבעיות. אני רוצה תשובה יותר טכנית. כי קוד יותר קצר לא בהכרח יותר יעיל.
# 6 |
תודה על תרומתך.
|
עקרונית עדיף לך לעשות דף שמטפל בהתחברות למסד ולעשות לו INCLUDE בכל התחלת דף
זאת הדרך הכי יעילה, אתה לא מתעסק עם ה SOCKET כל פעם, וכן זה נכון גם מבחינת יעילות וגם אם השרת מרוחק בפונקציה של mysql ב PHP הוא בודק גם אם השרת זמין והכל, אם תתחבר ותתנתק כל פעם אתה רק מעמיס של השרת. דבר נוסף אם אתה לא סוגר את החיבור למסד, החיבור נסגר לבד באופן אוטומטי בסיום הטעינה של הדף. |
![]() |
![]() |
# 7 | |
Fatal Error
|
ציטוט:
באשר לשאלתך "בשפות מיקרוסופט" - ישנם שני אובייקטים: ה connection (להתחברות למסד נתונים) ואובייקט ה recordset (עבודה עם שאילתות). את ה connection פותחים בתחילת העבודה עם מסד נתונים וסוגרים בסוף העמוד (לאחר הפעולה האחרונה עם המסד). את ה recordset מגדירים בתחילת העבודה עם המסד, פותחים לפני כל שאילתא וסוגרים בסיומה. יש לך 2 שאילתות? יהיו לך - פתיחה -> שאילתא -> סגירה -> פתיחה -> שאילתא -> סגירה. ולפתוח חיבור למסד נתונים דורש משאבים רבים, לכן מומלץ לפתוח את החיבור פעם אחת לעמוד ולהשתמש בו לכל אורך העמוד. נניח דוגמא עם רכב: בשביל להתניע את הרכב מוזרק יותר דלק למנוע מאשר כשהאוטו פעיל ולא זז. זו גם הסיבה שאתה לא מכבה את האוטו כל רמזור אדום ..
![]() |
# 8 |
משתמש - היכל התהילה
|
ב"ה
תודה רבה לכל העונים!
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|