|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 41 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
פשוט העלתי תאוריה מעניינית... ואמרתי לך שאני לא מאמין, אני מאמין בהנאצים אחראיים למה שהם עשו. אני לא נכנס למצב הגנה פשוט אני מאמין בדבר פשוט, תכבד אמונות של אחרים ואל תנסה ל"כפות" אמונות שלך על אחרים. נלקח מהמוח של המורה מנחם לתנ"ך. אני לא ביקשתי ממך לנסות להסביר לי למה אתה מאמין או איך אתה מאמין, אני העלתי רק את הדעה שלי וזהו. בכל מקרה אם לא הבנת אני ישמח לדבר איתך בMSN ולהסביר לך. יבגני |
|
![]() |
![]() |
# 42 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
יבגני...לא מנסה להכריח אותך כלום.....אני שוב מרגיש שאתה נהיה פרנואיד
אני רק מעביר לך את הדעה שלי , לעומת הדעה שלך. |
![]() |
![]() |
# 43 |
Permanently Banned
|
איזה שטויות?
מאיפה הבאת את זה שהדינוזאורים היו בזמן התנ"ך? והינה עוד סיבה איך כתוב שאלוהים ברא את השמים והארץ והארץ היתה תוהו ובוהו ואז אלוהים ברא הכל ובסיף את האדם? הדינוזאורים היו לפני האדם... מתי הם היו ביום החמישי? |
![]() |
![]() |
# 44 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
כי זה אמונה שאני באמת חשבתי עליה המון וזה מה שאני מאמין. אני מאמין צריכים להיות אנשים טובים, אני מאמין בחלק מהדברים שנאמרים בתנ"ך באמת שאני מאמין בחלק של מוסר ואתיקה... ורק לידע כללי, אני לא זוכר בדיוק איפה זה נאמר אבל היה רשום אני יחפש מאוחר יותר או שאני ישאל את מורה שלי לתנ"ך. נאמר שלא חובה לבני ישראל להאמין בה', נאמר שהם רק צריכים להיות אנשים טובים.. אני יחפש לך את זה .. יבגני |
|
![]() |
![]() |
# 45 | |
מתאורר / יצא בחוץ
|
ציטוט:
דוקא העובדה שלא נמצאו באדמה כל שלבי ביניים המעידים על אבולוציה שהתרחשה בדינוזאורים, היא זאת שמוכיחה שהאבולוציה לא התקיימה, והם נבראו מיד כפי שהם. בעלי החיים העצומים הללו היו מורכבים לא פחות מיצורים הקיימים כיום. דוקא האבולוציונים הם אלה המתקשים להסביר את הכחדת הדינוזאורים ומנסים לתרץ זאת בעזרת מטאורים דמיוניים שנפלו בכדור הארץ, הכחידו רק את הדינוזאורים ולא את החיות הקטנות והיונקים שהתפתחו לאדם החושב, לגרסתם. אנו לעומת זאת, מבינים בפירוש שחיות עצומות אלו נכחדו במבול, כמו יצורים נוספים שלא התאימו לעולם שלאחר המבול. עוד ראיה לכך, שראיתי באחת ההרצאות של הרב זמיר כהן, היתה כזאת: פירוש המילה "דינו-זאור" היא "לטאה איומה", ובלשון חז"ל נקראה החיה "ראם" (לפי חז"ל ראם הוא לא הצבי שאנחנו רואים היום. חז"ל טוענים שהוא היה בגודל של הר). אנו רואים בתורה שמשה רבינו זרק את המקל ונהיה לנחש אך אחר כך, כשהוא מרים אותו, כתוב שהוא הרים את המקל שנהיה לתנין. האם המקל הפך לנחש או לתנין? רש"י כותב שנחש ותנין זו אותה חיה (וגם אונקלוס באותו מקום כותב אותו הדבר). כיצד זה יתכן? מסתבר שתנין הוא שם כולל לכל משפחות הזוחלים ונחש הוא מהמשפחה של התנינים והזוחלים בכלל. דומה הדבר לכך שנאמר שיש בשדה כבשה ואחר כך נאמר שיש בשדה בהמה, בעצם צדקנו בשני המקרים. כפי שנחש שייך למשפחת הזוחלים, כך בלשון התורה נחש שייך למשפחת התנינים. גם הלויתן שבלע את יונה הנביא לא היה לויתן אלא כפי שהכתוב אומר "נחש עקלתון", יתכן שהיה זה סוג של דינוזאור. גם המפלצת מלוך נס, אם היא באמת קיימת, היא כלל הנראה סוג של דינוזאור ששרד. אנו מוצאים אלפי בעלי חיים עצומים וקטנים שנכחדו בלי להשאיר אחריהם צאצאים. בלתי אפשרי להסביר, כיצד דווקא יצורים כדינוזאורים נכחדו ויצורים אחרים כיונקים ובעלי חיים פשוטים שרדו. מדובר כאן על אוכלוסיות ענק של מאות מיני בעלי חיים, בים וביבשה, עצומים, ענקים וקטנים שהיו צריכים להתקיים בהמוניהם גם בימינו. המבול לעומת זאת, מסביר זאת היטב. |
|
![]() |
![]() |
# 46 |
Permanently Banned
|
כתוב פה התנינים הגדולים
אז יכול להיות כי תנין זה דינוזאור... ויש הכחות ושוב זה היום הרביעי... מתי הם הספיקו למות? |
![]() |
![]() |
# 47 | |
מתאורר / יצא בחוץ
|
ציטוט:
לדוגמא משה זורק את המקל....המקל נהפך לנחש שהוא מרים אותו הוא הופך לתנין מה מסתבר ? שזה שם כולל....תנין זה המון חיות תנין יש גם ענק וגם קטן כמו שיש היום.....(ביחס לעבר) גם בתנ"ך יש חלקים שרשום שיש בשדה כבשה ואחר כך יש בשדה בהמה ? למה ? איך ? שוב פעם....זה לא בהכרח כבשה....זה חיה....שהתנ"ך קורא לה כבשה ואחר כך משנה לבהמה....ככה שהמון דברים לא ברורים זה מעבר לרמת הבנה שלנו במדויק אבל כן אפשר להבין בערך מה זה אומר |
|
![]() |
![]() |
# 48 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
אם תוכל להוכיח לי שהמבול התרחש, אני יקבל את הדעה שלך... אבל גם מדענים לא יודעים בוודאות את התשובה והם מנחשים את העניין של מחלה נוראית, או מטאור שדרך אגב נמצא במקסיקו (יותר נכון המכתש) אם אני לא טועה, יש עוד 1000 ואחד סברות.. ואף אחד לא יכול להוכיח בוודאות מה קרה... תקבל את האמונה שלך כמו שהיא, והבא שיתחיל עם הנושא האמונה או ניסיון לכפות אמונות על אחרים אני לא מקנא בו... אפשר לעשות דיון פשוט באשכול אחר! זה גם גלישה לנושאים אחרים וגם מהווה ירידה על אמונות אחרות. באמת שזה גובל בספאם, אתם רוצים להכנס לדיון על זה, אפשר בפרטי... יבגני |
|
![]() |
![]() |
# 49 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
אני לא מאמין שזה ספאם יבגני...הנושא קצת השתנה והרבה התאימו את עצמם לזה...
העברנו נושא קצת לדעתי לא ספאם בכל מקרה , אפשר לדון על זה לנצח....אבל באמת יבגני צודק..זה במקום אחר וזמן אחר בחיים לא נוכל לשכנע אחד את השני בדברים מסויימים "כל אחד יחיה באמונתו" יום טוב. |
![]() |
![]() |
# 50 |
Permanently Banned
|
אני לא אמרתי שתנין זה בדיוק תנין
אבל כתוב התנינים הגדולים וזו הפעם הראשונה והאחרונה שכתוב את זה וברור שדינוזאור לא יכול להיקרא בהמה ובטח שלא כבשה תנין גדול כן... |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|