|
![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
זה לא משנה בשביל מה המורים באים לבית הספר, העיקר שהם שובתים גם בשביל הרפורמה.
וחוץ מזה, כשהתפקיד הזה יהיה משתלם יותר, גם יבואו מורים איכותיים יותר, ואז יעלו את הרף של הקבלה להיות מורה, ויהיו מורים טובים יותר. |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר בקהילה
|
לכל מי שהגיב פה-אולי רן ארז וחבריו מהארגון שובתים על חינוך איכוי ועם זה אני מסכים ב100% אבל המורה הפשוט שבאמת שובת עושה את זה רק בשביל הכסף ולא בשביל שום אידאלים
חוץ מזה תחשבו את כל החופשים האלה שהם מקבלים עליהם משכורת ותבינו...לא כל מורה מקבל שכר עלוב כזה כמו במכתב שהראיתם |
![]() |
![]() |
# 3 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
המחנך של מוכן ורוצה להישאר כל יום עד 6 בערב וגם לעבוד בחופשים תמורת תוספת שכר. אני מסכים שיש הרבה מורים שאכפת להם רק מהשכר. מורה עם תואר שני במכניקה שיכל לעבוד בכל חברת הייטק ולהרוויח פי 4 לפחות, אז איזה מורים מקבלים יותר?..
![]() |
# 4 |
חבר וותיק
|
המורים צודקים 100000%.. רק חבל שהממשלה שלנו לא רואים את זה.
שכר עלוב! וכתוצאה מזה אין אחד שאני מכיר שרוצה ללכת להוראה, ובצדק! צריך רפורמה רצינית ולא נראה לי שבשנים הקרובות עם ה"מנהיגים" שלנו זה יקרה. |
![]() |
![]() |
# 5 |
הוסטסניון
|
ממש עצוב,
הממשלה הזו מוכיחה את הטיפשות שלה יותר ויותר(מיום ליום). אני מרוויח פי 2 מהאישה הזו בחודש(בן 16),בלי להתאמץ יותר מידי. הממשלה חייבת לדאוג למורים,המדינה הזו לא יכולה להמשיך להתנהל ככה. |
![]() |
![]() |
# 6 | |||
חבר מתקדם
|
כל הדיון כולו מתבסס על המייל ההזוי שאני בספק אם אמיתי לכן לא אגיב בנושא מאבק המורים אלא רק בנושא המייל:
כתוב בתלוש למעלה משכורת של מורה עם תואר במדעי המחשב (עזבו את זה שבמייל כתוב הנדסת תוכנה שזה לא אותו תואר), אבל ממש מוזר שמישהו יזכיר שזה תלוש של אדם בעל תואר כזה כשהוא לא עובד במקצוע. אני לא הבנתי את עצמי אז אסביר: זה כמו שיהיה לי תואר ברפואה אבל אני אעבוד כשליח וכאשר ארצה לצאת למאבק להעלאת המשכורת שלי ארשום על התלוש ואפיץ: זוהי משכורתו של אדם בעל תואר ברפואה (7 שנים) + התמחות (4 שנים נראה לי). כתוב במייל שהיא ידעה שהיא הולכת להרוויח מעט אבל לא כזה מעט. מוזר, אתם לא חושבים כך? לדעתי היא ידעה בדיוק כמה היא תרוויח כי חתמה על הסכם שכר לפני כניסתה למקצוע - ככה שתלונות לא יכולות להיות לה על זה שהיא חשבה שהיא תרוויח יותר (היא מרוויחה בדיוק כמו שכתוב בהסכם עליו חתמה). ציטוט:
הוראה אחת המקצועות הקשים שיש? אני לא יודע איפה עבדת בניקיון, אך נסי להיכנס לנעליהם של מנקי העירייה - מסכנים קשי יום שעובדים בשעות הבוקר המוקדמות בעבודה משפילה (כן משפילה, תגידו מה שתגידו) מול כל העולם ואחותו. וזו רק דוגמא אחת. אני חושב שלמזייף המייל יש עוד מה ללמוד על החיים לפני שהוא ממציא פרטים. ציטוט:
שהתלמידים יבינו? כנראה בשביל המורים זה החלק הקשה כי אחוז ההצלחה בבגרויות ממש נמוך משנה לשנה (בואו נאשים רק את הנוער, המורים בכלל לא אשמים). ולכל אלה שיגידו שיש ככה וככה וזכאות לתעודת בגרות: בשבילי בגרות עם ממוצע 80 היא לא הצלחה התכוונתי שהציונים יורדים לא רק לזה שאנשים נכשלים. ציטוט:
שוב אני אומר, הגבתי רק למייל ולא למאבק המורים הכללי, אך בכל זאת אתן את דעתי הכללית: מורה ממוצע עובד 4-5 שעות ביום? (אם באמת מחשבים ממוצע אולי פחות) מה לעשות, באף מקום כמעט לא נותנים שכר על מה שאתה עושה מחוץ לשעות העבודה. לא למנכ"ל, לא לרופא, לא לקצין, לא מנהל החשבונות ולא לאף אדם אחר. נניח שבאמת הם מלמדים בממוצע 4 שעות ביום (אם מסכימים אם זה שאף אחד לא מקבל כסף על מה שהוא עושה מחוץ לשעות העבודה). יש יום חופשי ובימינו ברבים מהתיכונים לא מלמדים ביום שישי. מזה אומר? 4 שעות * 4 ימים * 4 שבועות. 64 שעות בחודש. אני רק יכול להגיד לכם שאבא שלי שבמקצועו רופא ובמשכורתו הבסיסית (בלי עבודות נוספות) לא מרוויח הרבה יותר ממורה תיכון ממוצע היה חולם על עבודה כזו (הוא עובד 6 ימים בשבוע ובדר"כ ב4 וחצי ימים עובד מספר שעות שמורה עובד בחודש...וכמה עבודה יש לו בבית מחוץ לשעות העבודה? בואו נגיד שבממוצע הוא יושן 4 שעות בלילה) |
|||
![]() |
![]() |
# 7 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
2. מאיפה הגעת לנתון שלוקח חצי שעה לבדוק מבחן במתמטיקה? אצלנו חלק מהמורים היו בודקים לך במקום אחרי שעשית את המבחן והיה לוקח בדיוק 5 דקות... 3. יש מורים שלא מלמדים יותר מכיתה בשכבה. כל המשוואה שעשית פה דפוקה מהיסוד כי הוספת נתונים שלא נכונים לכל מורה ואין דרך לדעת אפילו אם לרובם... |
|
![]() |
![]() |
# 8 | ||
חבר וותיק
|
ציטוט:
ציטוט:
כנ"ל לגבי סעיף מספר 3 - אני מדבר על הכלל. תנסה לחשוב רגע בגדול, אל תשווה דברים רק לבית ספר שלך, יש עוד מלא מלא בתי ספר עם מלא תלמידים בכיתה, מלא מבחנים מלא בדיקות, מלא מערכי שיעור.. בקיצור לא חסר ואצלי אגב, יש 44 תלמידים בכיתה. ואל תקרא למשוואות שלי דפוקות מהיסוד.
![]() |
# 9 | |||
חבר מתקדם
|
ציטוט:
ציטוט:
אולי אם עד אז יפטרו 80% מהמורים שיש היום ויחליפו אותם במורים טובים המצב ישתנה. עד אז אין כמו מסגת אקסטרנית. ציטוט:
|
|||
![]() |
![]() |
# 10 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
תחשוב שאותו אחד ילמד את הילדים שלך |
|
![]() |
![]() |