![]() |
# 11 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
משהו כזה לדעתי:
קוד:
Select *, count(*) as viewsCount From entries e Where e.PageType=2 Group By e.ID Order By viewsCount DESC Limit 10 מה הבעיה עם השאילתה שלו/שלי? |
![]() |
![]() |
# 12 | ||
חבר על
|
ציטוט:
ציטוט:
פשוט בכל דף תתן גם עמודה "IP" שתפריד כל IP בסימן "|" לדוגמא הטבלה תראה כך: ID - מזהה העמוד (לדוגמא - 3) VIEWS - מספר צפיות בעמוד (לדוגמא - 2) IP - הIPים שצפו כבר בעמוד (לדוגמא - "123.256.23.31|88.62.642.12) pageType - מה שאמרת, "סוג הדף" (נניח שכמו שרצית הסוג הוא 2) עכשיו פשוט בכל פעם לפני שאתה מוסיף לעמוד +1 בכמות הצפיות (VIEWS) אתה בודק אם הIP של מי שצופה בדף שווה לאחד מהIPים שנשמרו בעמודה "IP". אתה יכול לבצע את הכנסת הIP והבדיקה אם הוא כבר קיים ע"י EXPLODE פשוט של העמודה, הנה קוד דוגמא (נניח שהערכים שהבאתי לעיל הם ערכי הטבלה): PHP קוד:
כמובן שיש עוד דרכים לכתוב אותו, אולי אפילו בדרכים יעילות יותר אבל אני לא מאמין שזה משמעותי כל כך.. עכשיו את הקוד שביקשת בהתחלה הרבה יותר פשוט לכתוב, כמובן שחוץ מזה שיותר פשוט לכתוב מעכשיו לא תכנס לך כל פעם רשומה חדשה למסד עם כל צפייה ייחודית... אני די בטוח שאת הקוד שביקשת בהתחלה לאחר השינוי אתה תדע לכתוב אבל בכל זאת, שנעשה עבודה מלאה (: PHP קוד:
|
||
![]() |
![]() |
# 13 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
אני חושב ליישם זאת תודה על העזרה אפשר לנעול אני אסתדר מכאן
![]() |
# 14 | |
מנהל פורום, עסק רשום
|
ציטוט:
לדעתי זה פתרון לא טוב. בצורה כזאת מגיעים למצב שבו מעדכנים שדות מאוד ארוכים של טקסטים הרבה פעמים. ל-DB יותר קל להוסיף רשומות חדשות מאשר לעדכן שדה טקסט גדול מאוד. כמו כן לבצע חיפוש על טקסט זו גם פעולה יחסית יקרה. אני הייתי הולך על רשומה ייחודית לכל אחד. ככה בעתיד גם ניתן לבצע חיתוכים מעניינים במידת הצורך (לדוגמה לפי תאריך או במה צפה כל IP וכו') |
|
![]() |
![]() |
# 15 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
וטבלה נוספת למידע מפורט של כל צפייה (אם אתה צריך). |
|
![]() |
![]() |
# 16 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
למה שאתה מתאר באמת נראה לי הכי נכון לפעול כמו שעבדת, אבל אין סיבה סתם להפעיל שאילתות שמעמיסות כמו זאת שכתבתי קודם, השאילתה בעצם תעבור (אם מדובר על צפיות באתר חיי) על אלפי רשומות ותבצע סינונים, זה דבר שמעמיס ולוקח זמן מצד שני, כשאתה מבצע את השאילתה שמכניסה את הערכים האלו, לעדכן שדה נפרד ב +1 זה לא כזה נורא. ככה רק כשאתה צריך את הנתונים האלה ספציפית תשתמש בהם, בשאר הזמן תשתמש בשדה שמתעדכן בפלוס 1 בכל פעם
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|