![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
דיב או טבלה?
שלום..
אני מתלבט..אני רוצה לעשות מבנה כמו של חנות. כאשר המוצרים מוצגים ככה: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 מתלבט, טבלה או לבנות באמצעות דיבים? הרבה יותר קל באמצעות טבלה, השאלה ה יותר תקני בעיניכם? ראיתי המון שאלות כאלה ב stack overflow, המון המליצו טבלה משום מה.. רציתי לדעת מה אתם חושבים. תודה.
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
|
אם זה יראה איך שאני חושב שזה יראה אז DIVS
# 3 |
חבר מתקדם
|
אם אתה רוצה להציג אותם בטבלה - אז שיהיה טבלה.
היתרון של דיב על טבלה הוא שהדפדפן מרנדר כל דיב בנפרד ולכן העמוד מוצג מהר יותר. בטבלה הדפדפן מחכה שכל תוכן הטבלה יטען לפני שהוא מציג אותה בעמוד. כמה זמן הפרש בפועל? אולי שניה או 2..
# 5 |
אחראי קהילה
|
|
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר וותיק
|
תודה..עוד?
הדעות חלוקות..
# 7 |
עסק רשום [?]
|
אפשר להשתמש פה בטבלה וזה לא יזיק
אבל אם אתה רוצה עיצוב מותאם לרזולוציות שונות - כדי לך לעשות את זה בצורה נכונה עם div בטבלה כשאתה מכניס 10 שורות ובכל שורה 3 עמודות - ככה זה יהיה, לא משנה בגודל המסך אם תעשה את זה עם div - תוכל לעשות את זה בצורה כזאת שיכנסו כמה מוצרים לפי רוחב המסך, ואז מי שיכנס עם רזולוציה גבוהה יוצגו לו מספר גדול יותר של מוצרים בשורה מאשר מי שנכנס עם רזולוציה נמוכה יותר (וגם תנצל יותר טוב את המסך שלו, ולא תשאיר "שטח מת") אבל אם אתה כותב את האתר עם רוחב קבוע ולא מותאם לרוחב המסך - אם תעשה את זה בטבלה זה לא ישפיע ואפילו יהיה יותר יעיל
# 8 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
אני אהיה הזה שלא יסכים.
כאשר באים לכתוב markup (כלומר HTML), חשובה מאוד הסמנטיקה שלו. לא צריך לחשוב על התצוגה שאנחנו נרצה. כלומר, חשוב להפריד בין תוכן (html) לעיצוב (css). זוהי מתודולוגית פירוק עמוד נכונה. תפקידה של תגית ה-table היא להצגת תוכן טבלאי בלבד. במילים אחרות, נתונים כלשהו - מספרים, מילים, משפטים וכו'. בחירה בטבלה רק כי יותר נוח וכי אתה מקבל את ה-layout המתאים לך עיצובית, זו טעות (חמורה לדעתי). |
![]() |
![]() |
# 9 |
חבר על
|
למה לא טבלאות
http://themissingsource.com/presentations/stupidTables/ (לא הכי מעודכן, אבל עדיין גדול)
SDesigner.co.il - עיצוב ובניית אתרים ופורומים מבוססי phpBB, מוזמנים להיכנס לאתר החדש ![]() VerySimple.co.il - בניית מערכות CMS בהתאמה אישית. מחפשים אחסון אתרים אמין וזול? Last edited by Shlomi062; 21-09-12 at 18:14.. |
![]() |
![]() |
# 10 |
חבר וותיק
|
כמו שחשבתי...דיבים.
תודה לכולם!
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|