![]() |
# 1 |
חבר בקהילה
|
המלצה - less css
שלום לכולם,
עשיתי חיפוש בפורום ולא הועלה בפורום הזה דיון על כך ולדעתי זה חבל. הייתי רוצה להמליץ על הדבר שנקרא less css שהופך את כתיבת הקודים בCSS לדבר שהוא הרבה יותר קל. מזה בעצם less css? less css הוא מאין ספריית JS שמתצטרפת לקוד מקור של האתר שלנו ומאפשרת לנו להגיד דברים דומים אשר דומים בטיבם לפונקציות, משתנים ובנוסף לכך מאפשרת לנו לעשות סלקטורים בCSS באופן יותר קל. ז"א - אפשר להגדיר משתנים של צבעים שקשורים לטקסט, שקשורים לצבעים של מסגרת ועוד. קישור לאתר הפרויקט: http://lesscss.org/ שבת שלום לכולם, רועי. |
![]() |
![]() |
# 2 |
מנהל ראשי
|
זה רק אני או שהדבר דורש תמיכת צד שרת?
ועצם העניין שזה דורש תמיכה צד שרת לא הופך את זה למורכב יותר? |
![]() |
![]() |
# 3 |
I am root
|
עצם העובדה שככל הנראה מדובר בתוסף צד שרת אומר שלרוב משתמשי VPS הם היחידים שיכולים "להנות" מהתוספת הזו... אם לא להסתבך עוד יותר עם הגדרות ...
לפי ההסבר שם ,זה בערך כמו ruby בשיטת העבודה. תוכל להראות דוגמא לאתר שמיישם את התוספת אפליקציה הזו בהצלחה ? נראה מעניין. |
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר בקהילה
|
אני עובד בחברה שמתעסקת עם דרופל ויש שם את זה, חוסך מלא עבודה, אפשר לשנות צבעים של רקע בלי בעיה, הגדרה של פינות מעוגלות בשורה אחת ועוד.
ובקשר לצד שרת אני לא חושב שזה מחייב כי אצלי בשרת פיתוח הפרטי בעבודה לא התקינו לי את התמיכה שרשום שם. |
![]() |
![]() |
# 5 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
לדעתי זה טיפשי לחסוך כמה שעות בודדות (לכל היותר) בזמן פיתוח של אתר ע"י בזבוז משאבים תמידי של השרת וגם של הקליינט*.
* יש טעינה של קובץ JS וזה אומר שהעמוד לא יוצג כהלכה עד שקובץ ה-JS יטען וירונדר ע"י הדפדפן. |
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר בקהילה
|
זה יותר מתאים לפרויקטים גדולים במיוחד, כמו כן תמיד יש מטמון.
|
![]() |
![]() |
# 7 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
דווקא בפרויקטים גדולים במיוחד ביצועים הופכים להיות קריטיים.
באתרים/אפליקציות מסוג זה מנסים לחסוך ולשפר כל דבר קטן על מנת להגיע לניצול מיטבי של החומרה הפיזית. מטמון אומנם מקל על צד שרת, אבך גם ל-CSS "רגיל" יש מטמון ותמיד lesscss יציע פיצועים פחותים. מה גם, שעבור צד לקוח אין מטמון ועדיין יהיה קוד JS שיצטרך לרוץ בדפדפן. וזה עשוי להיות מאוד בעייתי עבור דפדפנים מבוגרים טיפה כמו IE7-8, אך גם עבור דפדפנים מודרנים זה לא מומלץ. בכל אופן זו דעתי. כל מפתח עושה את השיקולים שלו כשהוא מתכנן את הפרויקט לפני הביצוע בהתאם למאפיינים שלו, לצרכים ולתקציב. |
![]() |
![]() |
# 8 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
אני דיי נוטה להסכים עם יגאל. לדעתי איזשהו שילוב היברידי (בסגנון פיתוח עם LESS ו"קימפול" על המחשב שלך, ככה שאתה מעלה קובץ CSS במקום), היה נותן כלים מדהימים למפתחים ולא היה בא על חשבון השרת או הלקוח.
תודה בכל מקרה, הכיוון ממש מעניין, אני חושב שהיו צריכים ליישם את זה בCSS כבר מזמן (משתנים, nesting והורשה) |
![]() |
![]() |
# 9 |
משתמש - היכל התהילה
|
קודם כל יש גם את Sass שגם הוא חמוד.
אני אישית לא משתמש לא מרגיש זקוק לאף אחד מהפתרונות האלו בסדרי הגודל שאני עובד. בכל אופן, יש compiler לless בphp והוא ניתן לשימוש באינטרנט ככה שזה חוסך את כל הויכוח: http://leafo.net/lessphp/ |
![]() |
![]() |
# 10 | |
מנהל פורום, עסק רשום
|
ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|