|
![]() |
# 1 |
חבר חדש
|
הכלת DIV בDIV
היי, נתקלתי בבעיה שאני לא ממש מוצא לה פתרון..
נניח יש לי DIV שקוראים לו CONTAINER ויש בו 2 DIVים: DIV אחד אני רוצה ליישר לימין וDIV אחד אני רוצה ליישר לשמאל (בדומה אם משהו מכיר לעיצוב שמגיע עם WORDPRESS - התוכן והsidebar). הבעיה שכשאני קובע שאחד הוא FLOAT ל LEFT ואחד הוא לRIGHT. הCONTAINER שלי לא גדל לפי הDIVים..כלומר פתאום הHEIGHT שלו לא מותאם עם הHEIGHT של הDIVים שבתוכו..הם כאילו יצאו ממנו ולא שייכים אליו..(אני מעוניין שהHEIGHT של הCONTAINER יהיה לפי הDIV הגדול משניהם בעצם). ניסיתי לשחק גם עם ה display: inline אבל גם לא הצלחתי.. משהו יודע איך אני גורם להם "להישאר" בDIV שמכיל אותם? תודה רבה! נדב |
![]() |
![]() |
# 2 |
הנהלת הפורום לשעבר
|
תוסיף עוד DIV אחריהם עם clear:both זה יעבוד כמו שצריך.
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר חדש
|
וואו כמה פשוט
![]() ממש תודה! ד"א , למה זה קורה באמת? ולמה צריך להוסיף את השורה הזאת? |
![]() |
![]() |
# 4 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
למרות שזה עובד, הפתרון הזה לא מומלץ.
ככלל, אין שום סיבה ללכלך את ה-DOM ע"י הוספת אלמנטי כדי לטפל ב"בעיות" עיצוביות. העיקרון הבסיסי הוא ההפרדה בין התוכן (HTML) לעיצוב (CSS) פתרון יותר טוב לבעיה יהיה עם generated content: קוד:
#CONTAINER:after { content: "."; visibility: hidden; display: block; height: 0; clear: both; } All About Floats מ-css-tricks |
![]() |
![]() |
# 5 | |
הנהלת הפורום לשעבר
|
ציטוט:
זה תלוי מה הדרישות. אם הדרישות לקוח שלך הם תקינות גם בIE7 לדוגמא, אין לך ממש ברירה כי זה לא נתמך שם. כיום אני יכול להגיד שרוב הלקוחות (בעיקר בתחום העסקי שם לא "רצים" לעדכן מערכות הפעלה) שפועלים על XP עם IE7..זה עצוב..אבל בסופו של דבר מה שהלקוח רואה (ולא ממש אכפת לו שזה רק אצלו ושזה בערך 2% מהאוכלוסיה) זה מבחינתי איך שהאתר נראה, לא איך שהגולשים רואים. איך שהוא רואה ביום יומי. |
|
![]() |
![]() |
# 6 | |
מנהל פורום, עסק רשום
|
ציטוט:
במאמר הציעו גם פתרון שעובד עבוור IE7 עם overflow:auto. האמת, אני כבר כמה חודשים שלא מתייחס ל-IE7 כלל, וטוב שכך. הפילוסופיה שלי, ושל מפתחי front רבים נוספים, היא שיש גבול כמה טעויות היסטוריות של מיקרוסופט יכולות להאט את התפתחות האינטרנט. אני אדאג לנראות סבירה ב-IE7 וב-IE8, אבל לא אתעקש על דברים שלא עובדים. לדוגמה קח את העמוד תוצאות תחרות נטקראפט שעבדתי עליו (בצוות) בשבוע שעבר. התמקדנו בדפדפנים מודרנים והיית נפילה הדרגתית של התמיכה בהתאם לכיולות הדפדפן. IE9 לא מתמודדת עם אנימציות CSS? לא נוראה. הוא פשוט יקפוץ בין המצבים האלה. IE8 לא תומך ב-border-radius? אז יהיו שם ריבועים ולא עיגולים וכו'. |
|
![]() |
![]() |
# 7 | |
הנהלת הפורום לשעבר
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 8 |
עסק רשום [?]
|
המטרה של clear:both היא שלא יווצר מצב ויעלה עליו אלמנט אחר.
# 9 |
חבר וותיק
|
ClearFix!
תחפש קצת עם מה זה clearfix בגוגל. זה פתרון קסם לחצי מהבעיות תאימות, פאקים בCSS וכו'...! |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|