|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 |
משתמש - היכל התהילה
|
![]() בין אם מדובר ברוטב הטבסקו המצוי או הסחוג, רוב הסיכויים שיצא לכם לאכול מאכלים חריפים. יצא לכם אי פעם לשאול את עצמכם מהי חריפות? ובכן, חריפות (בצורה הקלאסית) היא תחושת גירוי הנגרמת מקבוצת חומרים ובעיקר קפסאיצין - חומר שומני הנמצא בפלפלים חריפים (צ'ילי). פלפלים מסוימים נוטים לריכוז גבוה יותר ולכן הם חריפים יותר. שלא להתבלבל עם חלק מהחומרים האחרים המעוררים תחושה דומה, אין קפסאיצין בשום, פלפל שחור או חזרת. זה מתחיל בגמבה הפשוטה (ודומיה) שעקב פרט טכני (גנטי) לא מיצרת קפסאיצין בכלל, חסרת חריפות ועד לאותם פלפלים אקזוטים שיגרמו גם לגבר שגברים לבכות (ולא מעט). את החריפות כמו כל דבר אחר אפשר למדוד (אז שלא יעבדו עליכם ב"מבחני טעימה"). את החריפות מודדים ביחידות סקוביל (Scoville Heat Units - SHU), ובפשטות ככל שהפלפל מדורג ביותר סקוביל, הוא חריף יותר. לדוגמה רוטב הטבסקו של חברת מקילני (אותו בקבוק קטן שאפשר למצוא בכל פיצריה) מדורג לטענת החברה באיזור ה-2,500-5,000 סקוביל. להמחשה, קפסאיצין בצורתו הטהורה מדורג מעל ל-15,000,000 סקוביל. כמובן שיש דרגות ביניים ולא מדובר בפער עצום כל כך. פלפלי הבנרו (Habanero) מסוימים למשל דורגו ב-450,000 סקוביל. למי שלא הבין, מדובר בפלפלים *ממש* חריפים. רק כדי לסדר את הדברים בצורה ויזואלית, הנה טבלה עם פלפלים יחסית מוכרים מול דירוג הסקוביל שלהם:
![]() אנחנו יודעים שאכילת פלפלים חריפים גורמת לאותה תחושת חריפות, אך איך אפשר לטפל באותה תחושה במידה ואינה רצויה? ובכן, מכוון וקפסאיצין הוא חומר שומני, חומר בסיסי כמו חלב יהיה יעיל בהרבה יותר ממים (שבמקרה הטוב ביותר רק יפזרו את הקפסאיצין ברחבי הפה). למידע נוסף |
![]() |
![]() |
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
|
לנעוץ!
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר על
|
חולה על חריף!!!
לא יודע למה , אבל שאני מוסיף חריף לאוכל זה עושה לי אותו יותר טעים .. ושאני אומר חריף , זה חריף !! ![]() |
![]() |
![]() |
# 4 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
![]() גם אני אוהב חריף (מן הסתם) ולמעשה אני מגדל הרבה מהזנים היותר חריפים. Bhut Jolokia למשל נכנס לבישול היומיומי שלי (אני חייב לציין שמדובר בשנתיים שבהן לאט, לאט התחלתי לאכול פלפלים יותר ויותר חריפים). |
|
![]() |
![]() |
# 5 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
סתם. גם אני גידלתי פלפלים(חריפים) פעם, עד שנמאס לי(: |
|
![]() |
![]() |
# 6 |
משתמש - היכל התהילה
|
|
![]() |
![]() |
# 7 |
חבר וותיק
|
|
![]() |
![]() |
# 8 | |
חבר על
|
ציטוט:
כי זה פוגע בכבד או משהו כזה.... |
|
![]() |
![]() |
# 9 |
אקס מנהל
|
אחלה של כתבה עמריקו
![]() סיפרת לי פעם כמה קפסיצין יש בגז מדמיע ושחכתי. |
![]() |
![]() |
# 10 |
חבר על
|
אני גידלתי פעם פלפלים D:
אדומים קטנים כאלה .. לא יודע תשם =/ |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|