הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   [מאמר] חריף למתחילים *גרסה מיוחדת להוסטס* (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=73280)

עמרי שוסטר 04-04-09 19:28

[מאמר] חריף למתחילים *גרסה מיוחדת להוסטס*

בין אם מדובר ברוטב הטבסקו המצוי או הסחוג, רוב הסיכויים שיצא לכם לאכול מאכלים חריפים. יצא לכם אי פעם לשאול את עצמכם מהי חריפות? ובכן, חריפות (בצורה הקלאסית) היא תחושת גירוי הנגרמת מקבוצת חומרים ובעיקר קפסאיצין - חומר שומני הנמצא בפלפלים חריפים (צ'ילי). פלפלים מסוימים נוטים לריכוז גבוה יותר ולכן הם חריפים יותר. שלא להתבלבל עם חלק מהחומרים האחרים המעוררים תחושה דומה, אין קפסאיצין בשום, פלפל שחור או חזרת. זה מתחיל בגמבה הפשוטה (ודומיה) שעקב פרט טכני (גנטי) לא מיצרת קפסאיצין בכלל, חסרת חריפות ועד לאותם פלפלים אקזוטים שיגרמו גם לגבר שגברים לבכות (ולא מעט). את החריפות כמו כל דבר אחר אפשר למדוד (אז שלא יעבדו עליכם ב"מבחני טעימה"). את החריפות מודדים ביחידות סקוביל (Scoville Heat Units - SHU), ובפשטות ככל שהפלפל מדורג ביותר סקוביל, הוא חריף יותר. לדוגמה רוטב הטבסקו של חברת מקילני (אותו בקבוק קטן שאפשר למצוא בכל פיצריה) מדורג לטענת החברה באיזור ה-2,500-5,000 סקוביל. להמחשה, קפסאיצין בצורתו הטהורה מדורג מעל ל-15,000,000 סקוביל. כמובן שיש דרגות ביניים ולא מדובר בפער עצום כל כך. פלפלי הבנרו (Habanero) מסוימים למשל דורגו ב-450,000 סקוביל. למי שלא הבין, מדובר בפלפלים *ממש* חריפים. רק כדי לסדר את הדברים בצורה ויזואלית, הנה טבלה עם פלפלים יחסית מוכרים מול דירוג הסקוביל שלהם:

http://www.peppers.co.il/images/scoville.jpg

אנחנו יודעים שאכילת פלפלים חריפים גורמת לאותה תחושת חריפות, אך איך אפשר לטפל באותה תחושה במידה ואינה רצויה? ובכן, מכוון וקפסאיצין הוא חומר שומני, חומר בסיסי כמו חלב יהיה יעיל בהרבה יותר ממים (שבמקרה הטוב ביותר רק יפזרו את הקפסאיצין ברחבי הפה).

למידע נוסף

mlnn 04-04-09 19:32

לנעוץ!

SpiKerG 04-04-09 19:36

חולה על חריף!!!

לא יודע למה , אבל שאני מוסיף חריף לאוכל זה עושה לי אותו יותר טעים ..
ושאני אומר חריף , זה חריף !! :)

עמרי שוסטר 04-04-09 19:38

ציטוט:

נכתב במקור על ידי SpiKerG (פרסם 706740)
חולה על חריף!!!

לא יודע למה , אבל שאני מוסיף חריף לאוכל זה עושה לי אותו יותר טעים ..
ושאני אומר חריף , זה חריף !! :)

אני תמיד משווה את החריפות לגזים בקולה. פשוט משעמם בלי. |קורץ|
גם אני אוהב חריף (מן הסתם) ולמעשה אני מגדל הרבה מהזנים היותר חריפים. Bhut Jolokia למשל נכנס לבישול היומיומי שלי (אני חייב לציין שמדובר בשנתיים שבהן לאט, לאט התחלתי לאכול פלפלים יותר ויותר חריפים).

Amits 04-04-09 19:55

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 706741)
אני תמיד משווה את החריפות לגזים בקולה. פשוט משעמם בלי. |קורץ|
גם אני אוהב חריף (מן הסתם) ולמעשה אני מגדל הרבה מהזנים היותר חריפים. Bhut Jolokia למשל נכנס לבישול היומיומי שלי (אני חייב לציין שמדובר בשנתיים שבהן לאט, לאט התחלתי לאכול פלפלים יותר ויותר חריפים).

שלח לי פלפלD:
סתם.
גם אני גידלתי פלפלים(חריפים) פעם, עד שנמאס לי(:

Dima 04-04-09 19:57

אחלה של כתבה עמריקו :)
סיפרת לי פעם כמה קפסיצין יש בגז מדמיע ושחכתי.

עמרי שוסטר 04-04-09 20:02

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Amits (פרסם 706743)
שלח לי פלפלD:
סתם.
גם אני גידלתי פלפלים(חריפים) פעם, עד שנמאס לי(:

אתה יודע במקרה אילו?

ben 04-04-09 20:14

אני גידלתי פעם פלפלים D:
אדומים קטנים כאלה ..
לא יודע תשם =/

RAS 04-04-09 20:19

יכול להיות נחמד הקטע הזה של הגידול..כמה כסף צריך להשקיע? ויש ספרים ללימוד וזה? או באינטרנט משהו.. (צריך גם זמן ברור אבל זה יש)

עמרי שוסטר 04-04-09 20:23

ציטוט:

נכתב במקור על ידי RAS (פרסם 706748)
יכול להיות נחמד הקטע הזה של הגידול..כמה כסף צריך להשקיע? ויש ספרים ללימוד וזה? או באינטרנט משהו.. (צריך גם זמן ברור אבל זה יש)

תלוי מאוד במשאבים שלך ותכנית הגידול שלך. אני למשל בגדל במגוון טכניקות מתקדמות שדורשות השקעה כספית (הידרופוניקה, ארופוניקה וכו'), אבל תמיד אפשר לגדל סגנון "גטו". יש לי אתר באנגלית עם הסברים בנושא, אבל אני מתכנן לכתוב סט שלם של מאמרים בפסח (תודות להדממה) בעברית. תמתין כמה ימים ויהיה לך את כל המידע שאתה צריך.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 12:32.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ