הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > פורום תיכנות

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 09-12-11, 10:19   # 1
MasterNetwork
עסק רשום [?]

מיני פרופיל

MasterNetwork לא מחובר  

זמן טעינה

אני בעל אתר של סרטים לצפייה ישירה כמו שכתוב בחתימה.
לפי הנתונים מגוגל, זמן טעינה של האתר שלי הוא איטי.
מבקש עזרה לשפר את הקוד HTML על מנת שהאתר יטען בצורה מהירה יותר.

תודה.
  Reply With Quote
ישן 09-12-11, 10:32   # 2
Megnum
חבר וותיק

מיני פרופיל

Megnum לא מחובר  

אני לא חושב שזה קשור לHTML\
בכל אופן אצלי עובד מהר
  Reply With Quote
ישן 09-12-11, 10:48   # 3
BuildDream
עסק רשום [?]

BuildDream's Avatar

מיני פרופיל
Send a message via Skype™ to BuildDream

BuildDream לא מחובר  

הנה כמה בעיות שמצאתי:
דבר ראשון - הקידוד זוועתי... המקודד השתמש בו בעשרות תמונות לחלקים באתר שהיה אפשר לעשות בלי שימוש בתמונות בכלל. בקטע הזה כבר הייתי ממליץ לקודד מחדש (ואם כבר, אז על הדרך לשדרג את העיצוב). כרגע זה טוען עשרות תמונות מיותרות כדי להציג את האתר שלך, וזה מאט את העליה שלו.

דבר שני - התמונות של הסרטים. באתר הן מוצגות בגודל קטן (ממה שראיתי 75 על 101) אבל התמונה עצמה גדולה יותר (i3cvs7573o5gz28f08qv.jpg).
מה שאומר שזה טוען תמונה גדולה, ומציג תמונה קטנה. אז למה לא לטעון תמונה קטנה? זה יחסוך לך תעבורה ומהירות עליה של האתר.

ואחרון זה האחסון. אתה מאחסן בגרמניה, זה יכול לפגוע במהירות הגולשים מהארץ. (למרות שכרגע אין בעיה מבחינת הגולשים, כי האתר לא כבד ועולה יחסית מהר)
  Reply With Quote
ישן 09-12-11, 12:18   # 4
MasterNetwork
עסק רשום [?]

מיני פרופיל

MasterNetwork לא מחובר  

תודה על האבחנה אני ישתמש בעצות שלך.
אין לי אפשרות לממן עיצוב, אבל את התמונות יכול להיות שאני יפתח אחסון לתמונות, ויחלק את זה לשני חלקים האחד לתמונות גדולות והשני לתמונות קטנות.
  Reply With Quote
ישן 09-12-11, 14:58   # 5
Kernel
אושיית הוסטינג

מיני פרופיל

Kernel לא מחובר  

כמה נקודות:

1. את הקוד של גוגל אנליטיקס - להעביר ל-footer.
2. יש לך TTFB שעומד על 0.2, ו-CONNECT שעומד על 0.1,
כלומר, עד שהמשתמש מתחיל לקבל את קוד האתר הזמן שעובר הוא 0.3 שניות - זה המון!
3. תוסיף ב-HTACCESS האדר עם EXPIRE, כרגע כל פעם שמשתמש מרענן את העמוד הוא טוען את כל התמונות מחדש (מיותר לגמרי)
4. כמו שאמר ידידי מלמעלה, התמונות שלך מנופחות לחינם (וכל גולש מוריד עוד 97Kb סתם).
5. אין לך KEEP-ALIVE.

ויש עוד ועוד.
ישן 09-12-11, 15:18   # 6
MasterNetwork
עסק רשום [?]

מיני פרופיל

MasterNetwork לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Kernel צפה בהודעה
כמה נקודות:

1. את הקוד של גוגל אנליטיקס - להעביר ל-footer.
2. יש לך TTFB שעומד על 0.2, ו-CONNECT שעומד על 0.1,
כלומר, עד שהמשתמש מתחיל לקבל את קוד האתר הזמן שעובר הוא 0.3 שניות - זה המון!
3. תוסיף ב-HTACCESS האדר עם EXPIRE, כרגע כל פעם שמשתמש מרענן את העמוד הוא טוען את כל התמונות מחדש (מיותר לגמרי)
4. כמו שאמר ידידי מלמעלה, התמונות שלך מנופחות לחינם (וכל גולש מוריד עוד 97Kb סתם).
5. אין לך KEEP-ALIVE.

ויש עוד ועוד.
אני שוקל למחוק לגמרי את הקוד של גוגל אנלסטיקס, מה ההמלצה?

ואתה יכול להסביר בבקשה את המשמעות של הסעיף השני שאמרת?

את הסעיף השלישי אני יחפש בגוגל אני יראה איך עושים את זה.

הבלוק של התקצירים לסרטים הפכתי לטבלאות, ע"י האתר הזה: http://www.imgtocss.com/
אני מקווה שזה הוריד לי עוד זמן טעינה.

ואת התמונות הקטנתי מגודל מלא, לפיקסלים המירביים שהם מוצגים באתר זאת אומרת 250x200 .
בקרוב אני יחלק את זה ל2 תיקיות שנכנסים לסרט זה יציג ב250x200 .
ובבלוקים הקטנים 87x76.
רק ההקטנה הזו שביצעתי ל 250x200, חסכה לי כ-20 מ"ב, כרגע זה עומד על 10 מ"ב הקבצים של התמונות, לפני ההקטנה זה עמד על כ-30 מ"ב .

ומה זאת אומרת ה-keep alive?

תודה!

עריכה: חיפשתי לגבי הexpire, לא הבנתי איך בדיוק זה עובד.
יש לזה זמנים, סוגי קובץ.
אתה יכול להסביר לי לגבי זה?

ועוד בעיה ששמתי לב אליה לגבי גוגל ווב מאסטר, בשני מקרים הוא מציג לי תצוגה טובה של אתר.
ובמקרה אחר, הוא מראה לי טעינה לא טובה של האתר חלק מהתמונות לא נקלטות כראוי אצלם.
זה לפני ואחרי שערכתי את התמונות וכרגע חלקם מוצגות בכלל כקוד CSS ולא בתמונה
וזה עדיין מציג את הבעיה.
http://imageshack.us/f/17/onlinevideo.png/

Last edited by MasterNetwork; 09-12-11 at 15:33..
  Reply With Quote
ישן 09-12-11, 20:27   # 7
IgalSt
מנהל פורום, עסק רשום

IgalSt's Avatar

מיני פרופיל
Send a message via Skype™ to IgalSt

IgalSt לא מחובר  

לגוגל יש פרויקט (אני לא מבין כמה הוא שלהם וכמה קוד פתוח, אבל לא כזה משנה כרגע) שנותן עצות איך לשפר את מהירות האתר:
http://code.google.com/speed/page-speed/

מומלץ לממש.
גם ב-Webmaster Tools תוכל למצא הצעות שימושיות.

בנוסף, יש תוספים לכרום ו-FF שנותנים טיפים.
  Reply With Quote
ישן 10-12-11, 00:22   # 8
אדיר
עסק רשום [?]

מיני פרופיל

אדיר לא מחובר  

אחזור על חלק מהדברים שאמרו ולא הבנת, אחדד גם כמה דברים נוספים.

1. ttfb זה ראשי תיבות של Time To First Byte, בעברית פשוטה - כמה זמן עבר מאז שהדפדפן שלח את הבקשה ועד שהוא התחיל לקבל מידע מהשרת.
הגורמים שמשפיעים על הנתון הזה הם בין היתר שאילתות DNS, הזמן שלוקח לבקשה להגיע בכלל לשרת, עיבוד הבקשה בשרת (התחברות ושאילתות למסד, הרצת הקוד וכו'), החזרת התשובה אלייך.
כדי לשפר את הנתון הזה, בשורה זה יהיה בלתי אפשרי להסביר את זה אבל תתמקד על כל אחד מהגורמים שציינתי למעלה ותראה איך אפשר לשפר אותם (ואפשר הרבה, במיוחד בחלק של עיבוד הבקשה שעליו אפרט בהמשך).

2. Expire בעצם מודיע לדפדפן לשמור קובץ מסויים אצלו בזכרון המטמון המקומי ולגשת אליו משם, כל עוד לא עבר X זמן מאז ההורדה האחרונה או כל עוד הוא לא השתנה (תלוי איך בדיוק ממששים את זה).
עושים את זה בעיקר לקבצים סטטים שלא משתנים יותר מדי או בכלל (תמונות, קבצי CSS, קבצי JS וכו'), במקום שבכל בקשה הדפדפן יוריד את הקבצים האלו שוב, הוא שולף אותם מהזכרון שלו וככה חוסך בקשות, זמן ותעבורה מיותרת. (חשוב מאוד!)

3. Keep-Alive על קצה המזלג זה הגדרה שניתן בעזרתה להגדיר שבמקום שעבור כל בקשה תיווצר בקשה ותיסגר בסופה, ניתן להשתמש בבקשה קיימת כמה פעמים וככה לחסוך את כל התהליך של היצירה והסגירה של המון בקשות.
לא אפרט יותר מדי כי אז כבר אכנס איתך להסבר על הפרוקוטול TCP/IP, רק תבין את הרעיון.

4. אתה לא צריך למחוק את האנליטיקס, רק תשים אותו (ואת כל ה- JS שיש לך באתר) בסוף העמוד.
כשהדפדפן מקבל את המידע מהשרת ומעבד אותו, הוא מבצע תהליך שניקרא "רינדור" שבו בעצם הוא יוצר את העמוד הויזואלי שאתה רואה על פי הקוד.
כשהוא מגיע לקוד JS, הוא לא יכול במקביל להמשיך לעבד את העמוד אז הוא עוצר את התהליך, מעבד את ה- JS ורק לאחר מכן ממשיך, ככה נוצר מצב שזה כביכול "תוקע" את זה.
כדי להימנע מהמצב הזה, אתה שם את ה- JS בסוף (לפני סגירת ה- body לדוג') אחרי שרוב הקוד כבר נטען ועובד, וככה מצמצם את ההשפעה של זה.

5. כבר אמרו לך שיש לך יותר מדי תמונות, לשמור תמונות בגודל שבו הן מוצגות, שהקידוד גרוע וכו',
זה די ברור אין מה להרחיב בנושא לדעתי.

6. אוכל להמליץ גם להפריד את כל התוכן הסטטי (בעיקר תמונות, קבצי עיצוב וקבצי JS) לסאב-דומיין נפרד, לבצע הפרדה שתיצור מה שנקרא cookie-free domain.
כשהתוכן הסטטי נמצא על אותו דומיין של קבצי ה- PHP לצורך העניין, כל העוגיות שאתה יוצר ומשתמש בהן במערכת מועברות גם בכל בקשה של כל התוכן הסטטי, זה כמובן מיותר, אז כשאתה מפריד את התוכן הסטטי לדומיין נפרד (ובאמת מוודא שהעוגיות תקפות לדומיין הראשי בלבד) אתה חוסך את הזמן והתעבורה המיותרים האלו,
דבר נוסף הוא שקיימת הגבלה למס' החיבורים שהדפדפן יכול ליצור לכל hostname/server בזמן נתון, כשאתה מחלק את הקבצים בין דומיינים שונים אתה יכול לצמצם את צוואר הבקבוק שיווצר במידה ויש לך המון בקשות לבצע,
באתרים קטנים זה לא קריטי, באתרים שלא עושים שימוש רחב מדי בעוגיות ולא שומרים בהן יותר מדי מידע זה גם לא קריטי, אבל רצוי להכיר את זה.

7. עניין חשוב מאוד נוסף שאנחנו לא יכולים לבדוק כרגע זה יעילות ברמת המערכת עצמה והשירותים שאיתם היא מתממשקת (ה- PHP, מסד הנתונים, שרת ה- WEB וכו')
על הנושא הזה קיימים ספרים שלמים, בסעיף אחד אי אפשר להסביר לך יותר מדי אבל ההשפעה והחשיבות של קוד יעיל והגדרות נכונות ומתאימות די ברורות אני מניח (חלקן גם צויינו למעלה).

יש עוד המון מקומות שניתנים לשיפור, בתגובה זה ממש לא המקום ללמוד את כולם, אפשר אולי רק להכיר קצת את חלקם.
חלק לא קטן ולא פחות חשוב כנראה גם לא ממש בשליטתך, אתה צריך קצת יותר מגישה למשתמש ברמת User ב- DA כדי לשלוט על הדברים האלו.
כמו שאמרנו יש ספרים, קורסים והמון חומרי לימוד בנושא - לסכם הכל בכמה סעיפים זה לא ריאלי.
קיבלת כמה המלצות, למה לשים לב, מה לשפר, מה חשוב - תתחיל עם זה ונראה מה יהיה.

Last edited by אדיר; 10-12-11 at 00:34..
  Reply With Quote
ישן 10-12-11, 07:26   # 9
Kernel
אושיית הוסטינג

מיני פרופיל

Kernel לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי xPerfection צפה בהודעה
דבר נוסף הוא שקיימת הגבלה למס' החיבורים שהדפדפן יכול ליצור לכל hostname/server בזמן נתון, כשאתה מחלק את הקבצים בין דומיינים שונים אתה יכול לצמצם את צוואר הבקבוק שיווצר במידה ויש לך המון בקשות לבצע.
גם הפנייה להמון דומיינים זה לא בריא, לא לעבור יותר מ-4.
ואם אפשר, אז להשתמש באייפי במקום בדומיין.

אבי.
ישן 10-12-11, 07:42   # 10
MasterNetwork
עסק רשום [?]

מיני פרופיל

MasterNetwork לא מחובר  

בוקר טוב!

תודה חבר'ה, בקשר לתמונות כבר צימצמתי אותם והם כרגע מוצגות כל אחת בגודל שאמור להיות לה.
רק שיש תצוגה מקדימה ל-3 סרטים שזה אומר 3 תמונות שלא מוצגות בגודל המקורי.
מה עוד, בקרוב מאוד כל התמונות יעברו לסאב דומיין.

expire, לדעתי זה חשוב מאוד!
אני בקרוב אמשיך לקרוא על זה ואיך מפעילים את זה, לדעתי אני יפעיל את זה רק על קבצי gif ו-jpg .
שהאתר בנוי עליהם.

אני יראה איך אני מפעיל את ה-Keep-Alive, ומה המשמעות שלו.

אני יקצץ בסטטסטיקה של האתר, לא מאמין שאני יוותר על הסטטסטיקה של דומיין.
כניראה שאני יוותר על אקסטירמ-טראקינג.

אני יעביר את הקוד של גוגל כמובן גם לסוף, במקום האקסטרימ-טראקינג.

לאחר מכן לדעתי אני ימשיך להבין את ה-ttfb.

לדעתי אלו יהיו צעדים מאוד מאוד משמועותיים עבור האתר.

Igalst, תודה על האתר הוא מסביר צעד צעד איך להתקדם בקיצוץ הזמן.

Last edited by MasterNetwork; 10-12-11 at 07:45..
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום