![]() |
# 1 |
חבר פורום
|
מוסריות או חיי החיילים שלנו?
אהלן,
רציתי לפתח איתכם דיון בקשר למצב בצפון ולעניין המוסריות הישראלית. ישראל מאז ומעולם ניסתה להיות מדינה הומנית וגם הייתה ברוב התקופות למרות שאף אחד בעולם לא מתייחס אליהן. עכשיו אנחנו כבר לא בלחימה בשטחים, זה כבר לא חמאס וג'יהאד...אנחנו במלחמה ומה שהולך במלחמה הזאת פשוט לא נכון לדעתי! זה לא הגיוני שבקרב יהרגו חיילים באותה כמות שנהרגו בקרבות העקובים מדם של ישראל: החווה הסינית, כיבוש גבעת התחמושת ועוד... ומה שהכי מעצבן, עכשיו אנו הרבה יותר עוצמתיים, אנחנו לא נלחמים נגד צבא מסודר ורב מימדים- אנחנו נלחמדים נגד ארגון טרור: התארגנות לא חוקית של אנשים קיצוניים שמטרתם לפגוע בגורם כלשהו בלי להבדיל בין חיילים לאזרחים, גברים ונשים, מבוגרים וילדים. הלוואי ומישהו יכל להסביר לי למה חייל נפצע קל/בינוני/קשה אך ללא סכנה מיידית לחיים צריך לחכות יותר מרבע יום כדי שיחלצו אותו ועד שבאים...הוא מת. כמובן אני לא מותח ביקורת על צוותי החילוץ שעושים עבודה מעולה, אני מותח ביקורת על האנשים שלמעלה שעושים מה שהם רוצים. אנחנו מחלצים פצועים, החיזבאללה יורה מהצד השני של הכפר ובמקום להרים כמה F16 לאוויר (בעצם הם כבר שם) או אפילו אפאצ'י/קוברה שיכולים לעשות את העבודה ופשוט להחריב את מקורות הירי אנחנו מתנהגים בצורה מוסרית, כדי שאולי "אזרח" (שנמצא באזור שיש בו קרבות עקובים מדם וחצי מהיישוב נהרס) יפגע. בטח, נציל את האזרח ושבדרך כמה חיילים ימותו...מה איכפת לנו העיקר שהעולם לא יגיד שאנחנו לא מוסריים. צריך להתעורר, כל דרום לבנון שייך לחיזבאללה (בין אם אלה לוחמים, משגרי רקטות, תומכי טרור וכו...). למה צריך לתת לחיילים למות ככה סתם, למה?! שהאנשים למעלה עם המוסריות שלהם יעשו לנו טובה, בבינת ג'ביל אין, אבל אין, ממש אין אזרחים!!! הפיתרון היעיל הוא כמה מטוסי תקיפה באוויר, אפילו מפציצים שיפילו שם כמה טונות של פצצות אני רוצה לראות אם איזה מחבל ישרוד וגם אם כן, תהיה להם כזאת טרואמה ומהכח האמיתי שלנו שהם ישקשקו שישמעו את המילה ג'אייש. מישהו ראה את ארצות הברית באפגניסטן? לא יודע מה איתכם אבל אפשר לסכם את המלחמה שם במילה אחת: B52. המפציץ מבית בואינג, שמפיל פצצות כמו סוכריות ריסק שם את רוב ההתנגדות. כמובן שאי אפשר להסתמך רק על האוויר, אבל הצבא שלנו יכול ליותר..הרבה יותר, בטח שמהאוויר והים (תזכריו לי כמה טילים נורו מספינות על הארמון של סדאם בפתיחת המלחמה? כמעט 20, רק על מבנה אחד...אנחנו עם נמצא את נאסראללה בטח נשלח אפאצ'י שיירה 2 טילים, אחד לא יתפוצץ כמו תמיד והוא יברח). נכון, דעת העולם חשובה, אבל החיילים שלנו הרבה יותר. מה דעתכם? אנו צריכים להמשיך לשחק במשחק שאנו מכנים מלחמה כדי שהעולם יכבד אותנו (גם אז הוא לא, ישראל תהיה מוסרית שנים ומקרה אחד יהפוך אותנו שוב לרוצחים בעיני העולם) או להתחיל להפעיל באמת את הצבא (גם אז יהיו קורבנות, אבל פחות), בעיקר את חילות האוויר והים ופשוט להפוך את לבנון לשטיח? המשך יום נפלא. עריכה: הכתבה הראשית בYNET: צה"ל חוזר למרג'-עיון; קרבות קשים בגזרה. אני רק מקווה שהפעם לא יקרה עוד אסון כמו מוות של חייל בגלל שאנחנו רוצים להיות מוסריים.
|
|