הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   מוסריות או חיי החיילים שלנו? (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=28468)

Bla123Bla 10-08-06 10:33

מוסריות או חיי החיילים שלנו?

אהלן,

רציתי לפתח איתכם דיון בקשר למצב בצפון ולעניין המוסריות הישראלית.
ישראל מאז ומעולם ניסתה להיות מדינה הומנית וגם הייתה ברוב התקופות למרות שאף אחד בעולם לא מתייחס אליהן.
עכשיו אנחנו כבר לא בלחימה בשטחים, זה כבר לא חמאס וג'יהאד...אנחנו במלחמה ומה שהולך במלחמה הזאת פשוט לא נכון לדעתי! זה לא הגיוני שבקרב יהרגו חיילים באותה כמות שנהרגו בקרבות העקובים מדם של ישראל: החווה הסינית, כיבוש גבעת התחמושת ועוד... ומה שהכי מעצבן, עכשיו אנו הרבה יותר עוצמתיים, אנחנו לא נלחמים נגד צבא מסודר ורב מימדים- אנחנו נלחמדים נגד ארגון טרור: התארגנות לא חוקית של אנשים קיצוניים שמטרתם לפגוע בגורם כלשהו בלי להבדיל בין חיילים לאזרחים, גברים ונשים, מבוגרים וילדים.

הלוואי ומישהו יכל להסביר לי למה חייל נפצע קל/בינוני/קשה אך ללא סכנה מיידית לחיים צריך לחכות יותר מרבע יום כדי שיחלצו אותו ועד שבאים...הוא מת. כמובן אני לא מותח ביקורת על צוותי החילוץ שעושים עבודה מעולה, אני מותח ביקורת על האנשים שלמעלה שעושים מה שהם רוצים.

אנחנו מחלצים פצועים, החיזבאללה יורה מהצד השני של הכפר ובמקום להרים כמה F16 לאוויר (בעצם הם כבר שם) או אפילו אפאצ'י/קוברה שיכולים לעשות את העבודה ופשוט להחריב את מקורות הירי אנחנו מתנהגים בצורה מוסרית, כדי שאולי "אזרח" (שנמצא באזור שיש בו קרבות עקובים מדם וחצי מהיישוב נהרס) יפגע. בטח, נציל את האזרח ושבדרך כמה חיילים ימותו...מה איכפת לנו העיקר שהעולם לא יגיד שאנחנו לא מוסריים.

צריך להתעורר, כל דרום לבנון שייך לחיזבאללה (בין אם אלה לוחמים, משגרי רקטות, תומכי טרור וכו...). למה צריך לתת לחיילים למות ככה סתם, למה?!

שהאנשים למעלה עם המוסריות שלהם יעשו לנו טובה, בבינת ג'ביל אין, אבל אין, ממש אין אזרחים!!! הפיתרון היעיל הוא כמה מטוסי תקיפה באוויר, אפילו מפציצים שיפילו שם כמה טונות של פצצות אני רוצה לראות אם איזה מחבל ישרוד וגם אם כן, תהיה להם כזאת טרואמה ומהכח האמיתי שלנו שהם ישקשקו שישמעו את המילה ג'אייש.

מישהו ראה את ארצות הברית באפגניסטן? לא יודע מה איתכם אבל אפשר לסכם את המלחמה שם במילה אחת: B52. המפציץ מבית בואינג, שמפיל פצצות כמו סוכריות ריסק שם את רוב ההתנגדות. כמובן שאי אפשר להסתמך רק על האוויר, אבל הצבא שלנו יכול ליותר..הרבה יותר, בטח שמהאוויר והים (תזכריו לי כמה טילים נורו מספינות על הארמון של סדאם בפתיחת המלחמה? כמעט 20, רק על מבנה אחד...אנחנו עם נמצא את נאסראללה בטח נשלח אפאצ'י שיירה 2 טילים, אחד לא יתפוצץ כמו תמיד והוא יברח).

נכון, דעת העולם חשובה, אבל החיילים שלנו הרבה יותר.

מה דעתכם? אנו צריכים להמשיך לשחק במשחק שאנו מכנים מלחמה כדי שהעולם יכבד אותנו (גם אז הוא לא, ישראל תהיה מוסרית שנים ומקרה אחד יהפוך אותנו שוב לרוצחים בעיני העולם) או להתחיל להפעיל באמת את הצבא (גם אז יהיו קורבנות, אבל פחות), בעיקר את חילות האוויר והים ופשוט להפוך את לבנון לשטיח?

המשך יום נפלא.

עריכה:
הכתבה הראשית בYNET: צה"ל חוזר למרג'-עיון; קרבות קשים בגזרה.
אני רק מקווה שהפעם לא יקרה עוד אסון כמו מוות של חייל בגלל שאנחנו רוצים להיות מוסריים.

eLad 10-08-06 10:38

בגלל התגובה של הקהילייה הבינלאומית

אוטובוס שהתפוצץ בירושלים עם 10 הורגים -
אירופה: אין תגובה

בית שקרס בעקבות הפצצת חה"א כי ירו משם על חיילי צה"ל ובעקבות כך מתו 4 אזרחים (בטח גם שיתפו איתם פעולה) -
אירופה: אסון הומנטרי! ישראל הורגת חפים מפשע! צריך לרסן אותה!!

Bla123Bla 10-08-06 10:43

שמע, אין מה לעשות כיום צריך את התמיכה של העולם (אני לא חושב שבימי הרומאים מישהו הטיל וטו על ההחלטות שלהם ;) ). אוקיי, אם היינו יוזמים פעולה בלי שום תוקפנות של הצד השני הייתי (קצת מאוד) מבין אותם, אבל שחיילים נחטפים ונהרגים, תינוקות, ילדים ונשים נרצחים ברחובות ישראל אסור לנו ללכת על העולם.

ראיתי אתמול CNN את הכתב אומר משהו שהיה נכון עד לשנים האחרונות:
ישראל מעולה בלנצח את האוייבים שלה בכל מצב, אבל היא גרועה מאוד בליצור חברים.

עכשיו אנחנו לא מנצחים את האוייבים וגם לא יוצרים חברים בגלל עניין המוסריות.
אנחנו נהיה רוצחים לדעתם אם נשאר בלבנון ונפרק את החיזבאללה ונשאר רוצחים אם נצא עכשיו, אז מה עדיף? "רוצח" שבאמת מנצח.

Bla123Bla 10-08-06 10:58

YNET:
דיר אל-אסד: פעוטה נהרגה מרקטה .

תגובת ישראל העתידית: לשלוח חיילים למות על אדמת לבנון כי אנו צריכים להיות מוסריים.

alex 10-08-06 12:11

אני קצת לא מבין את השאלה שלך , יש לך כמה סוגיות שם, אבל אני אתייחס בנוגע למצב של החיילים שלנו ולמה בעצם כל כך אדישים למצב. דעתי זו מעותקת מפורום אחר בדיון מעט שונה.

אני נגד מפעל הצבא שיש בארץ, במקום לעשות צבא מקצועי ואיכותי , עם יחידות קומנדו אמיתיות ולא כאלה שביום הראשון ללחימה מאבדת 8 חיילים , הממשלה מחליטה לגייס על אזרח מעל גיל 18 , היא מעדיפיה את חייהים של אסירים מאשר את חייהים של החיילים שלה , אנחנו מנסים להחזיר 3 חיילים אבדנו יותר 10 בנים. הממשלה לא יודעת במה להתעסק יותר , בתקציב של בתי העסקים -> שהם לא אזרחים למפות בזמן שהמדינה במיתון הם יוצאים לשבות ולבקש כסף , כאילו שראש הממשלה יושב ושואל את עצמו מה אני אעשה היום, ראשי הפיקוד שלנו מפתחים אסטגרטיות שעולת לנו בחיים רק כדי שהם יוכלו לשבת על הכיסא שלהם בכנסת ולקבל משכורת של 20 אלף שקל ...
הצבא הוא כלי בעזרתו הממשלה מלבינה כספים , כן , כן עליך ועל החברים שלך שקורעים את עצמם בלבנון הממשלה מצליחה להלבין כספים , אנחנו בשנה נותנים יותר משני מליון שקל רק ליחדות הקומנדו -> התועלת היחידה שהייתה מהם, שהם איבדו 8 בנים ביום הראשון ללחימה. אז בעצם הצבא עוד כלי של הממשלה להלבין כספים , הרי במקום בו צבא מקצועי היה יכול להסתפק ש300 חיילים הממשל הישראלי מעדיף 800 חיילים , הרי כך אפשר להלבין יותר כסף.

מבלי לפגוע בכבודו של אף חייל חלילה בארץ כמובן , לממשלה פשוט לא אכפת.

Sparkie 10-08-06 12:29

אני לא חושב שזה נכון...כאילו...זה ברור שעדיף לשלוח את חיל האוויר שלנו...ולהפציץ חזק ולגמור תמלחמה...אפילו אתמול בתוכנית של חיים הכט אמרו טייסים שהם רוצים להשתמש בנשק ובכלים יותר חזקים..שעושים יותר נזק...כי לא נותנים להם את כל היד...מתי שיתנו לחיל האוויר שלנו את כל היד...
תאמין לי...תוך שעה שעתיים המלחמה מסתיימת..והעולם שוכח את הכל תוך שבוע שבועיים ונגמר הסיפור.
עכשיו בקשר לשליחת החיילים האהובים שלנו.
יבוא יום...שתהיה מלחמה ממש גדולה עם ארצות ערב אם לא נפעל כראוי...(למשל להפציץ את הכור האיראני)
צריך לקחת את הכל כפרופורציה...
אם לא נפעל כראוי...מאות..אולי אלפי חיילים שלנו יהרגו בקרבות מאד קשים אפילו גם אזרחים (אני מדבר על העתיד)
לשם כך הממשלה רוצה לעשות יותר נזק לחיזבאללה או לאירגוני טרור אחרים בפרט...ולא לאזרחים וכו'
כי ארגוני הטרור בעצם עושים את כל הבלאגן...וזה מסביר בעצם את שליחת הכוחות שלנו עד הליטאני.
קיצקץ...צריך לשים לזה סוף ומהר...ושיזדיין כל העולם! (מצטער על הביטוי)

Bla123Bla 10-08-06 12:38

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Sparkie
אני לא חושב שזה נכון...כאילו...זה ברור שעדיף לשלוח את חיל האוויר שלנו...ולהפציץ חזק ולגמור תמלחמה...אפילו אתמול בתוכנית של חיים הכט אמרו טייסים שהם רוצים להשתמש בנשק ובכלים יותר חזקים..שעושים יותר נזק...כי לא נותנים להם את כל היד...מתי שיתנו לחיל האוויר שלנו את כל היד...
תאמין לי...תוך שעה שעתיים המלחמה מסתיימת..והעולם שוכח את הכל תוך שבוע שבועיים ונגמר הסיפור.
יבוא יום...שתהיה מלחמה ממש גדולה עם ארצות ערב אם לא נפעל כראוי...(למשל להפציץ את הכור האיראני)
אם לא נפעל כראוי...מאות..אולי אלפי חיילים שלנו יהרגו בקרבות מאד קשים אפילו גם אזרחים (אני מדבר על העתיד)
לשם כך הממשלה רוצה לעשות יותר נזק לחיזבאללה או לאירגוני טרור אחרים בפרט...ולא לאזרחים וכו'
כי ארגוני הטרור בעצם עושים את כל הבלאגן...וזה מסביר בעצם את שליחת הכוחות שלנו עד הליטאני.

יתנו לחיל האוויר לעשות מה שהוא רוצה, המלחמה לא תגמר תוך שעתיים ולא בתוך יומיים.
מלחמה זה דבר ארוך בדר"כ אין מה לעשות, אבל גם שיותר תקיפות מהאוויר, פצצות של טונות, מסוקים שיורים על כל בניית בכפרי המחבלים ולאט לאט הכוחות יוכלו להתקדם עם מינימום נפגעים.

(לזה שמעליך) מאיזו יחידה מיוחדת נהרגו 8 חיילים? לא זכור לי דבר כזה. היחידות המיוחדות שלנו (מטכ"ל, שייטת, שלדג...) הן יחידות מעולות שעפ"י מומחים ממדינות שונות הן בין הטובות בעולם בתחום.

ואתה לא רציני שאתה אומר שאחד מצבאות העולם יכל לעשות את זה עם 300 חיילים (אתה אומר צבא מקצועי, משמע יש כאלה שמהם אתה לוקח את ההשראה). נניח ארה"ב, שלה יש צבא שהוא כביכול מקצועי (הכשרה טובה, משכורות, מיומנות)- גם להם היו תקלים לא קטנים כמו במוגדישו, סומליה.

meshuga 10-08-06 12:43

ציטוט:

אז אני מניח שראית את הבית שלי (לשעבר עבר) בכתבה ;)...
אח שלי היה עושה בייביסיטר על הילדים של מפקד הבסיס הזה (בתקופה ההיא הוא לא היה מפקד הבסיס)...

בכל זאת...בקשר לפותח האשכול.....מצטער להגיד לך, אבל ההשקפת עולם שלך היא מצומצמת...
אולי אתה אומר ש"כן, חשובה הדרך שהעולם מסתכל" אבל אני אומר, היא לא חשובה, היא יותר...אתה לא מבין שבלי סיוע מהעולם, אין אבל אין לנו דרך להתקיים...אנחנו חיים מכספי האמריקאים.
אמרת על האמריקאים באפגניסטן....אתה יודע למה הם יכולים לעשות ואנחנו לא?...לא בגלל הB52 שלהם....אלא בגלל שהם מדינה שלא כפופה לאף אחד, אם ארה"ב רוצה להעלים מדינה מסויימת (כמובן לא משהו כמו רוסיה, אנגליה, וכו') ויש לה סיבה..ולו הכי קטנה..היא יכולה לעשות את זה, למה? כי היא לא כפופה לאף מדינה אחרת..היא יכולה להסתדר בכוחות עצמה..שלא נדבר שהיא "מסדרת" הרבה מדינות...כמו ישראל.
כן, יכולנו לגמור את המלחמה הזאת בכמה ימים, לשטח את כל לבנון לכמו שאמר רמי בן אפריים (מפקד בסיס רמת דוד..למי שראה אתמול חיים הכט) ל"צורה מאוזנת"....היינו יכולים, ואז על הדרך להרוג 2 מליון אזרחים, שאין לנו דרך לדעת אם הם חפים מפשע או לא..אבל לעולם זה לא משנה, ואחרי תגובה עזאת, אנחנו לבד....אף אחד לא ירצה קשר איתנו ורוב הסיכויים שהמדינות הערביות האחרות יפתחו עלינו במלחמה כוללת...(לא, אני לא מדבר על סוריה ומצריים..אני מדבר על כל הסביבה...ערב הסעודית....ירדן....איראן..ומי לא?)....כל העולם ינתק איתנו קשר...וזה כנראה מה שלא הבנת..
אז אם אתה שואל אם להשוות חיים של בן אדם לאיך נראה בעולם....זה לא שאלה שאפשר להגיד ...כי זה בכל זאת חיי אדם...אבל צריך לחשוב כמה אתה מוכן להקריב בעתיד בשביל החייל הזה...
ציטוט:

נכתב במקור על ידי Bla123Bla
מלחמה זה דבר ארוך בדר"כ אין מה לעשות, אבל גם שיותר תקיפות מהאוויר, פצצות של טונות, מסוקים שיורים על כל בניית בכפרי המחבלים ולאט לאט הכוחות יוכלו להתקדם עם מינימום נפגעים.

(לזה שמעליך) מאיזו יחידה מיוחדת נהרגו 8 חיילים? לא זכור לי דבר כזה. היחידות המיוחדות שלנו (מטכ"ל, שייטת, שלדג...) הן יחידות מעולות שעפ"י מומחים ממדינות שונות הן בין הטובות בעולם בתחום.

ואתה לא רציני שאתה אומר שאחד מצבאות העולם יכל לעשות את זה עם 300 חיילים (אתה אומר צבא מקצועי, משמע יש כאלה שמהם אתה לוקח את ההשראה). נניח ארה"ב, שלה יש צבא שהוא כביכול מקצועי (הכשרה טובה, משכורות, מיומנות)- גם להם היו תקלים לא קטנים כמו במוגדישו, סומליה.

זה היה מגל"ן..וזו יחידת עילית...שעד לפני כמה זמן לא ידעו עליה בכלל...וכן, נהרגו להם 8 חיילים.
ובקשר לתגובה המצוטטת...אין לך מושג למה ח"א שלנו מסוגל..פשוט אין לך מושג...

Sparkie 10-08-06 12:44

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Bla123Bla

ואתה לא רציני שאתה אומר שאחד מצבאות העולם יכל לעשות את זה עם 300 חיילים (אתה אומר צבא מקצועי, משמע יש כאלה שמהם אתה לוקח את ההשראה).

חחחח אם נותנים לחיל האוויר לעשות מה שהוא רוצה היא נגמרת בתוך פחות משניה...
טיל אחד...וכל לבנון הופכת לעיר רפאים
ציטוט:

נכתב במקור על ידי meshuga
אז אני מניח שראית את הבית שלי (לשעבר עבר) בכתבה ;)...
אח שלי היה עושה בייביסיטר על הילדים של מפקד הבסיס הזה (בתקופה ההיא הוא לא היה מפקד הבסיס)...
בכל זאת...בקשר לכל מה שכתבת.....מצטער להגיד לך, אבל ההשקפת עולם שלך היא מצומצמת...
אולי אתה אומר ש"כן, חשובה הדרך שהעולם מסתכל" אבל אני אומר, היא לא חשובה, היא יותר...אתה לא מבין שבלי סיוע מהעולם, אין אבל אין לנו דרך להתקיים...אנחנו חיים מכספי האמריקאים.
אמרת על האמריקאים באפגניסטן....אתה יודע למה הם יכולים לעשות ואנחנו לא?...לא בגלל הB52 שלהם....אלא בגלל שהם מדינה שלא כפופה לאף אחד, אם ארה"ב רוצה להעלים מדינה מסויימת (כמובן לא משהו כמו רוסיה, אנגליה, וכו') ויש לה סיבה..ולו הכי קטנה..היא יכולה לעשות את זה, למה? כי היא לא כפופה לאף מדינה אחרת..היא יכולה להסתדר בכוחות עצמה..שלא נדבר שהיא "מסדרת" הרבה מדינות...כמו ישראל.
כן, יכולנו לגמור את המלחמה הזאת בכמה ימים, לשטח את כל לבנון לכמו שאמר רמי בן אפריים (מפקד בסיס רמת דוד..למי שראה אתמול חיים הכט) ל"צורה מאוזנת"....היינו יכולים, ואז על הדרך להרוג 2 מליון אזרחים, שאין לנו דרך לדעת אם הם חפים מפשע או לא..אבל לעולם זה לא משנה, ואחרי תגובה עזאת, אנחנו לבד....אף אחד לא ירצה קשר איתנו ורוב הסיכויים שהמדינות הערביות האחרות יפתחו עלינו במלחמה כוללת...(לא, אני לא מדבר על סוריה ומצריים..אני מדבר על כל הסביבה...ערב הסעודית....ירדן....איראן..ומי לא?)....כל העולם ינתק איתנו קשר...וזה כנראה מה שלא הבנת..
אז אם אתה שואל אם להשוות חיים של בן אדם לאיך נראה בעולם....זה לא שאלה שאפשר להגיד ...כי זה בכל זאת חיי אדם...אבל צריך לחשוב כמה אתה מוכן להקריב בעתיד בשביל החייל הזה...

כנראה שלא הבנתה אותי נכון בכלל...או שבטעות לחצתה על Quote בהודעה שלי במקום בהודעה של מישו' אחר=\
לא דיברתי בכלל על עיראק ולא דיברתי בכלל על להשמיד את כל לבנון ולא דיברתי בכלל על התמיכה מהאמריקאים=\

Bla123Bla 10-08-06 12:49

ציטוט:

חחחח אם נותנים לחיל האוויר לעשות מה שהוא רוצה היא נגמרת בתוך פחות משניה...
טיל אחד...וכל לבנון הופכת לעיר רפאים

ברור, אם אנחנו רוצים לחיות בסרט אז זה ככה. חיל האוויר לא צריך לגרום להרס אלא לתוצאות.
אם הוא יפציץ סתם את כל לבנון יכול להיות שלא יקרה כלום למחבלי החיזבאללה.

אנחנו צריכים תוצאות- חיסול מסיבי של של מחבלי החיזבאללה. להזכיר לך, חיל האוויר ניסה לחסל מספר פעמים מחבל שנחשב קטן בקנה מידה עולמי ושמו מוחמד דף וכל פעם הייתה להם תקלה.
לא כל דבר שחיל האוויר יעשה יהיה מושלם.

ציטוט:

זה היה מגל"ן..וזו יחידת עילית...שעד לפני כמה זמן לא ידעו עליה בכלל...וכן, נהרגו להם 8 חיילים.
ובקשר לתגובה המצוטטת...אין לך מושג למה ח"א שלנו מסוגל..פשוט אין לך מושג...
אבל מגלן היא לא יחידת קומנדו בדיוק שיכולה לבצע קרבות לבד (לעומת מטכ"ל למשל). לא מזלזל במגלן, לפי מה שזכור לי לא ראיתי פעולות שלהם בתקופה שהייתי בצבא, אבל אי אפשר לדעתי להשוות אותם ליחידות הקומנדו של ישראל שעוברות הכשרה רב תחומית.
אני בטוח שלך יש מושג מפקד חיל האוויר. תאמין לי שאם היו חושבים שחיל האוויר יכול לגמור את המלחמה לבד היו עושיםאת זה. מוזר שאפילו הרמטכ"ל שהיה מפקד חיל האוויר אמר שחיל האוויר לא יכול לגמור את המלחמה לבד, אבל אתה בטח יודע יותר טוב.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 13:52.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ