![]() |
# 1 |
חבר בקהילה
|
עזרה בPHP
שלום לכולם, יש לי בעיה קטנה... עשיתי טופס בHTML ושילבתי קוד PHP כדי שישלח לי את הנתונים לטופס. בטופס יש 2 שדות: שם והודעה.
עשיתי התקשרות לבסיס נתונים, ועשיתי שיוסיף לי את מה שהמשתמש ממלא לתוך בסיס הנתונים. זה מוסיף לי את הנתונים לבסיס נתונים אך רציתי לעשות תנאי if שיבדוק לי אם השדות האלו מוגדרים או לא, ושיעשה משהו בהתאם. כלומר לבדוק אם המשתמש מילא אותם או לא. בדקתי באמצעות הפונקציה ()isset אם השדות מוגדרים וניסיתי לעשות שאם השדות מוגדרים אז שיוסיף לבסיס נתונים, ואם לא שיציג לו הודעה. עכשיו, הבעיה היא שלא משנה אם השדות מוגדרים או לא, בכל מקרה זה מוסיף את זה לבסיס נתונים. אז כנראה מההתחלה כבר השדות מוגדרים, ניסיתי להדפיס את מה שיש בשדות מההתחלה וזה הדפיס לי כלום, זאת אומרת שאין כלום בשדות.... אבל למה הוא מוסיף לי את זה בכל זאת לבסיס נתונים? מה הבעיה פה? (עשיתי טבלה בבסיס נתונים שקוראים לה gustbook) תודה לעוזרים. הינה הקוד: קוד:
<html> <body> <form action="<?php Print $PHP_SELF ?>" method="post"> Your Name: <input type="text" name="your_name"><BR> Your Message: <input type="text" name="your_message"><BR> <input type="submit" value="Send" name="send"> </form> </body> </html> <?php $user = "eXtaZa"; $pass = "123321"; $db = "eXtaZa"; $link = mysql_connect("localhost", $user, $pass); if( ! $link) die("Couldn't connect to MySQL"); mysql_select_db($db, $link) or die("Couldn't open $db"); $query = "INSERT INTO gustbook (Name, Message) values( '$your_name', '$your_message' ) "; if( isset( $your_name ) && isset( $your_message ) ) { mysql_query($query, $link) or die("Couldn't add data"); } else print("Please fill all the details"); ?> |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר פורום
|
קוד:
<html> <body> <form action="<?php Print $PHP_SELF ?>" method="post"> Your Name: <input type="text" name="your_name"><BR> Your Message: <input type="text" name="your_message"><BR> <input type="submit" value="Send" name="send"> </form> </body> </html> <?php $user = "eXtaZa"; $pass = "123321"; $db = "eXtaZa"; $link = mysql_connect("localhost", $user, $pass); if( ! $link) die("Couldn't connect to MySQL"); mysql_select_db($db, $link) or die("Couldn't open $db"); $query = "INSERT INTO gustbook (Name, Message) values( '$your_name', '$your_message' ) "; if($your_name==NULL && $your_message==NULL ) { mysql_query($query, $link) or die("Couldn't add data"); } else print("Please fill all the details"); ?> Last edited by חבר13; 25-12-05 at 15:21.. |
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר מתקדם
|
במקום isset
תשתמש ב empty זה אומר אם המשתנה ריק אבל עשית לא נכון קודם הכנסת את הנתונים ואז בדקת תבדוק קודם ואז זה לא ריק אז תכניס |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|