|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר מתקדם
|
לשנות רקע של td בJavaScript
שלום,
יש לי טבלה כזו PHP קוד:
העניין הוא כזה, עקב מגבלות מסוימות אני לא יכול להשתמש כאן בJQuery (תוך שניה אני כותב משהו כזה ![]() בכל אחד מהtd שלי, הוספתי לאירוע onClick את הפונקציה doAction(); אבל אני מתקשה לכתוב פונקציה שתעשה זאת ביעילות .. אודה מאוד לעוזרים!
# 2 |
חבר בקהילה
|
HTML קוד:
document.ID.style.background = "red"; HTML קוד:
function changecolor(string) {
document.string.style.background = 'red';
}
<tb onclick="changecolor(this)">
Last edited by DoLet; 19-07-12 at 17:26.. |
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר מתקדם
|
אם היה איידי הייתי עובר בלולאה על כולם =! האיידי, אולם זה לא המצב
# 4 |
חבר בקהילה
|
כתבתי לך קוד חדש.. עם שימוש ב this
בטעות רשמתי tb ולא td ואין צורך בdocument שם טעות שלי. Last edited by DoLet; 19-07-12 at 17:29.. |
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר מתקדם
|
הגעתי לתוצאה זהה אבל בצורה מסורבלת יותר, כך שיש התקדמות.
שאלה - כשאני לוחץ על td, הרקע מהשתנה. כיצד הוא יודע למי לשנות? הרי אין שם ID.. כי נניח אני לוחץ על אחד מהם, אני צריך לעבור על כל השאר ולהחזיר להם את ערך הbackground למשהו אחר.
# 6 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
תנסה להסתכל על getElementsByTagName ולנסות אולי להשתמש בו. |
|
![]() |
![]() |
# 7 |
הנהלת הפורום לשעבר
|
קוד:
function doIt(el){ for(var i=0;i<el.parentNode.parentNode.getElementsByTagName("td").length;i++) el.parentNode.parentNode.getElementsByTagName("td")[i].style.background=''; el.style.background='red'; } קוד:
<table> <tr> <td onclick="doIt(this);">Col. 1</td> <td onclick="doIt(this);">Col. 2</td> </tr> <tr> <td onclick="doIt(this);">Col. 1</td> <td onclick="doIt(this);">Col. 2</td> </tr> </table> מעבר לקוד "קומפלט" שהבאתי לך...אני מצפה שתבדוק את הרכיבים כמו parentNode וgetElementsByTagName ולצאת קצת מה"בועה" של JQUERY/MOOTOOLS וכד'.. |
![]() |
![]() |
# 8 | |
מנהל פורום, עסק רשום
|
ציטוט:
בנוסף querySelectorAll שאפשר להשתמש בו בסלקטורים, בדומה לאיך שעובדים עם jQuery. החיסרון הוא שהוא לא נתמך בדפדפנים ישנים (IE7 ומטה) |
|
![]() |
![]() |
# 9 |
חבר וותיק
|
PHP קוד:
|
![]() |
![]() |
# 10 |
עסק רשום [?]