|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש ![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול
![]() |
תצורת הצגה
![]() |
![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
לחיצה על SUBMIT מנוטרל?
PHP קוד:
פשוט מאוד ה CHECKBOX כאשר לוחצים עליו זה מפעיל ומנטרל את ה SUBMIT מה שאני רוצה שאם ילחצו על הSUBMIT והוא מנוטרל זה יציג שגיאה אם אני עושה ONCLICK על הSUMBIT זה לא עובד אם הוא מנוטרל אשמח לעזרה |
![]() |
![]() |
# 2 |
עסק רשום [?]
|
תקנו אותי אם אני טועה במרבית הדפדפנים המודרנים אירועי DOM לא אפשריים על שדות שהם מושבתים (disabled) - הדפדפן לא יודע שהוא קיבל לחיצה וגם לא יודע להעביר את אירוע הלחיצה.
פתרון שעלה לי לראש, אתה יכול לעטוף את הכפתור ב-DIV ולעקוב אחר הלחיצה עליו. בהצלחה Last edited by אביב; 31-05-13 at 23:13.. |
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר וותיק
|
אמור לעבוד ולעשות את העבודה:
HTML קוד:
<!DOCTYPE html> <html> <body> <script> function toggle() { if(document.getElementById('agreed').checked) { document.getElementById("submit").disabled = "disabled"; } else { document.getElementById("submit").removeAttribute("disabled"); } } </script> <input type="checkbox" id="agreed" onclick="toggle();" /> text<br /> <input type="submit" name="submit" id="submit" value="button" /> </body> </html> |
![]() |
![]() |
# 5 |
עסק רשום [?]
|
זה לא יעבוד, כמו שאביב אמר - הדפדפן לא יריץ את זה כאשר הכפתור מוגדר כ- disabled.
http://jsfiddle.net/d6Rav |
![]() |
![]() |
# 6 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
כמו שאדיר ציין, מאוד חשוב לבצע את הולידציה של משלוח הטופס לא על כפתור השליחה אלא על ארוע השליחה של הטופס, כלומר ארוע onsubmit.
למה? כי הנחת העבודה שלנו צריכה להיות שלא משנה לנו כיצד המשתמש הגיע למצב שהטופס מנסה להשלח. במילים אחרות, לא משנה לנו אם המשתמש לחץ על כפתור "שלח", לחץ enter כשהוא באחד מה-Input-ים או שסקריפט javascript במקום אחר מנסה לשלוח את הטופס מסיבה לא ברורה. בסופו של דבר, אנחנחו רוצים לעשות את הולידציה כששולחים את הטופס ויהי מה. לא כשלוחצים על כפתור השליחה ולא בשום פעולה/ארוע אחרים. |
![]() |
![]() |
# 7 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
אז ניתן לעשות מה שאני מבקש? חוץ מלעטוף עם DIV שאז זה בעייתי יותר? או שבאמת כאשר הכפתוןר מנוטרל לא ניתן? |
|
![]() |
![]() |
# 8 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
http://jsfiddle.net/zqNvQ/1/ Last edited by אביב; 02-06-13 at 23:28.. |
|
![]() |
![]() |
# 9 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 10 |
עסק רשום [?]
|
לא מדובר פה על "רע" ו-"טוב",
כמו שאדיר ויגאל אמרו onsubmit הוא אירוע המייצג שליחת טופס בין אם זה באמצעות כפתור Submit או כול טריגר שמפעיל את submit() (שים לב onsubmit מתייחס לאובייקט הטופס). לעומת onclick שהוא אירוע יותר כללי - לחיצה על הכפתור השמאלי של העכבר. תוכל לקרוא עוד כאן. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|