View Single Post
ישן 08-03-12, 18:52   # 5
IgalSt
מנהל פורום, עסק רשום

IgalSt's Avatar

מיני פרופיל
Send a message via Skype™ to IgalSt

IgalSt לא מחובר  

ראשית, הרשתי לעצמי לפצל את הדיון שהתפתח בנושא css3/html5 לטופיק נפרד מהטופיק המקורי שבו הדיון התחיל. לדעתי הנושא הזה הרוויח דיון נפרד.

ציטוט:
נכתב במקור על ידי meshuga צפה בהודעה
נכון לחודש פברואר:
IE7 וIE8 הם כ12.8% מאוכלוסיות הגולשים, מה שאומר 1 מ7 ומשהו גולשים גולש באחד מהם. לדעתי זה עדיין יותר מדי בשביל אתר גדול שמכבד את עצמו. לעומת IE6 שהוא פחות מ1% (מעגלים טיפה למעלה שם בסטטיסטיקות..לפחות לפי דעתי).
זוהי סטטיסטיקה עולמית.
אני רוצה להאמין שבארץ המספרים הם יותר יפים. עם זאת, אין לי סטטיסטיקה שיודעת לאשש זאת.

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Agam Levi צפה בהודעה
מה שעושים זה CSS נפרד לIE שבו כל פעם שיש שימוש בborder-radius וכו' משתמשים בתמונות. זה יפגע בטעינת הדף אבל זה הפתרון היחיד.
ישנם פתרונות ל-IE שלא דורשים תמונות.
לדוגמה PIC.htc שאני עושה בו שימוש נרחב (פה, פה, פה ובעוד לא קצת מקומות)

באופן כללי, לדעתי זה מאוד שגוי לא לאמץ כלים החדשים בגלל שכ-12% מהגולשים שלך לא יהנו מכך.
צריך לדאוג לתאימות נאותה ל-IE8, אבל בהחלט אם הגולש משתמש בדפדפן מיושן לא יכול לעזור לו.

אני ממליץ מאוד לקרא על css progressive enhancement.
לדוגמה, אם יש כפתורים עם פינות מעוגלות ואיזשהו גרדיאנט, אז בד"כ יהיה עדיף לממש זאת עם תכונות של css 3 ופתרון fallback לתמונה עבור IE8 ומטה, או אפילו לוותר על פינות מעוגלות וגרדיאנט בדפדפנים אלה. כל עוד המשתמש רואה את הכפתור בצבע קריא זו לא בעיה.
העובדה שהעיצוב לא נראה אחת לאחת לעיצוב במוקאפ לא אמורה להוות בעיה.

אגב, ההודעה של גוגל על הפסקת התמיכה ב-IE7 בקיץ האחרון היית הזדמנות טובה להפסיק לתמוך בו גם באתרים שאנחנו בונים.

Last edited by IgalSt; 08-03-12 at 18:58..
  Reply With Quote