View Single Post
ישן 06-12-11, 23:29   # 7
daNN
חבר בקהילה

daNN's Avatar

מיני פרופיל

daNN לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי ofekns צפה בהודעה
אני יודע שאין קשר בין הדברים שאמרתי, אמרתי שיש לי רגע קצת מכל דבר.... ואני לא יודע מה הכיוון הכי כדאי להתפתח בו...(ביקוש, היצע, כיווני התפתחות וכו')
מה אתה אומר על JAVA?
זה תלוי מה הכיוון שלך.. פיתוח למכשירים סלולריים (אייפון / אנדוראיד), פיתוח אפליקציות דסקטופ, פיתוח אתרים.. יש המון כיוונים והרבה שפות שמומלצות לכל כיוון...

בנוגע לתיכנות אפליקציות דסקטופ
הייתי ממליץ לך בחום על C (שפה פרוצדורלית) ולאחר מכן ללמוד C++ (שפה מונחית עצמים)
יתרונות:
1. אפשרות לשלב קוד פרוצדורלי עם קוד מונחה עצמים (C עם C++ !)
2. אפשרות לשלב אסמבלי בקוד שלך! שזה שליטה אמיתית במחשב.
3. תיכנות דרייברים בווינדוס (לא יודע איך במערכת אחרות) אפשרי רק בC או C++
בגלל האפשרות לשלוט בזיכרון ולשלב קטעי אסמבלי בקוד
4. כל וירוס רציני (כן.. כן.. גם Stuxnet שחדר למחשבים בכור באיראן) כתוב בשפות הללו. מאותן סיבות.. אפשר לחדור לעומק המערכת ולהסוות קבצים/תהליכים ולהטעות אנטיורוסים לא סתם כל ה"ליטים" משתמשים בה..!
5. מאחר שהקוד קרוב יותר למערכת הוא מתקפל מהר יותר וכמובן שרץ מהר יותר משפות מונחות עצמים טהורות (C#/ Java)
6. תומכת בכל מערכות ההפעלה!

חסרונות
1. לדעתי צריך ללמוד קודם C ורק לאחר מכן C++ בשביל להכיר את העקרונות הפרוצדורליים קודם..
2. טיפול בזיכרון יכול להיות מייאש ולגרום להמון שגיאות בתיכנות לא נכון! (מה שקורה הרבה למתכנתים מתחילים) מה שאין לך בשפות מונחות עצמים טהורות (C#/ Java)
3. בשפות מונחות עצמים טהורות (C#/ Java) יש המון ספריות שמקלות עליך עבודה רבה ובכך מקצרות את זמן הפרוייקט שלך..

יתרונות של Java (ההמלצה שלי לשפה מונחית עצמים טהורה!)
1. בג'אווה יש אפשרות לתכנת applets שזה אפליקציות לאינטרנט
2. אפליקציות במכשירי Android מתוכנתות ב-Java כשפת תכנות וכך תוכל לתכנת אפליקציות לנייד (אגב: אייפון - Objective C).
3. ג'אווה תומכת בכל מערכת הפעלה לעומת C# שתומכת רק בווינדוס
4. יש המון כלים שמקלים עליך לפיתוח ובכך מקצרות אז זמן הפיתוח!
5. לא צריך לדאוג לזיכרון ! (התוכניות לא קורסות בשגיאות מוזרות של זיכרון ! יאי!)
חסרונות
1. דורשת שיתקינו במערכת Java על מנת להריץ את הקובץ (לא מתקמפלת לקובץ ריצה EXE)

לסיכום:
C\C++ - מומלץ לידע כללי ולשליטה עמוקה במערכת בעזרת שילוב קטעי קוד של אסמבלי והשכר בו גבוהה רק שמחפשים את הממש תותחים בשפות האלו
גם בצבא אגב, את כל השפיצים לוקחים לתכנת בC\C++ ואת הפחות טובים אבל עדיין מצויינים! לוקחים לתכנת בC#/Java (בעיקר C# מאחר שהם עובדים בסביבת ווינדוס)

Java - ללא ספק השפה שהולכת להיות חזקה בשוק עוד שנים רבות והשכר בה מצויין ואף גבוהה יותר במעט ממתכנתי סי שארפ!

Last edited by daNN; 06-12-11 at 23:34..
  Reply With Quote