View Single Post
ישן 15-02-10, 17:40   # 6
IgalSt
מנהל פורום, עסק רשום

IgalSt's Avatar

מיני פרופיל
Send a message via Skype™ to IgalSt

IgalSt לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Or Polaczek צפה בהודעה
אני מדבר על נטו כמה זמן לוקח לכל דבר להיטען.
אני כרגע עובד עם שרת SQL שמאוחסן בארה"ב, ואני רוצה להתאבד בין פעולה לפעולה (היום אשכרה הלכתי להכין לעצמי קפה בזמן שהוא טען רשימת לקוחות)
אני עובד מול יםVPS מאוד לא עמוסים בארה"ב (NJ) ובעוד מיקום בארה"ב שאני לא זוכר ולעיטים מבצע ניהול של ה-MySQL בצורה מרוחקת. אכן לוקח יותר זמן מאשר שרתים בממקומים בחוות בארץ.
אין מה לעשות, הפינג עצמו בארץ הוא כ-20ms ולחו"ל הוא בערך פי 9-10.
ואנחנו עוד לא לא מדברים על תיעדוף תעבורה שכמעט בטוח הספקים בארץ עושים עבור תעבורת HTTP לחו"ל מול תעבורה אחרת.

ציטוט:
נכתב במקור על ידי MasterT צפה בהודעה
מהירות אינטרנט ממוצעת בישראל -> 0.25 MBPS, אתר ממוצע (אמור) לשקול בערך 50KB מקסימום (בהנחה שיש שימוש נכון בקבצים סטאטים). 0.2 לטעינה.

אתה אומר +1/2 שניות, משמע פי 5/פי 10 זמן טעינה - שזה המון. לקוח פוטנציאלי לא יחכה 2 שניות כל דפדוף.
ההנחות יסוד שלך לא מוטעות.
גם אם לצורך העניין אני לא אתווכח לגבי המספרים עצמם, הרי שאתה מתייחס לסביבה "אידיאלית".
ההשוואה לפיזיקה פה בלתי נמנעת. כמו מהירות של עצמים בפיזיקה מושפעת מכמה מרכיבים כגון חיכוך לדוגמא, גם בעולם המחשבים המהירות התאורטית איננה המהירות המעשית.
לדפדפן לוקח זמן לעבד את קוד ה-HTML שהוא קיבלת מהשרת וליצור את ה-DOM. בשלב הזה לדוגמא הדפדפן מבין שעליו לטעון תמונות, קבצי JS ו-CSS חיצונים.
לאחר מכן מופעל מנוע ה-JS שמבצע מניפולציות כאלה ואחרות, טוען תוכן נוסף במידת הצורך (לדוגמא AJAX ועוד).
במקביל מרונדר קוד ה-CSS וגם הוא לפעמים צריך למשוך תמונות נוספות - וגם זה לוקח זמן.

כל משיכת תמונה גוררת פניה נוספת לשרת, המתנה לתגובה מהשרת והצגת התמונה.
כמו כן לפעמים אם התמונות או הקבצים החיצוניים יושבים על דומיין אחר ישנו צורך לבצע dns lookup נוסף - כל אלה לוקחים זמן.

לפיכך זה לא נכון לבצע את החישובים כפי שאתה עשית.
  Reply With Quote