View Single Post
ישן 31-12-05, 02:45   # 96
IgalSt
מנהל פורום, עסק רשום

IgalSt's Avatar

מיני פרופיל
Send a message via Skype™ to IgalSt

IgalSt לא מחובר  

יש לי שאלה אחת אל כל אלה ששואלים "שנה חדשה של מי זה?" מה התאריך היום?
ככל הנראה שכולם כאחד יענו לי 31.12.2005 ולא ל' בכסלו התשס"ו.
זו הנקודה! למה אם אנחנו חיים לפי לוח השנה הלועזי, חוגגים ימי הולדת ומועדים אחרים לפי הלוח הזה אנחנו חוגגים את תחילת השנה החדשה שלנו איפשהו בספטמבר? אז חוגגים את ראש השנה שזה חג יהודי בספטמבר, אבל תחילת השנה החדשה האמיתית היא בראשון בינואר. אין מה לעשות, זה מתבקש.

יש צורך להבדיל בין חג המולד, שזה בעצם חגיגת הולדת ישו ב-26 בדצמבר לבין השנה החדשה בראשון בינואר. כשיוצאים לחגוג בליל ה-31 בצדמבר והראשון בינואר חוגגים את תחילת השנה החדשה ולא את הולדת ישו, חג מולד, או כל דבר אחר שרק תרצו.

עברתי כאן קצת על התגבות ורציתי להוסיף:
חגיגות השנה החדשה לפי הלוח הלועזי נהיו פופולריות בארץ בעיקרון בעקבות העולים מחבר העולים ובגלל שלרבים יש אנטי לעלייה הזאת משום מה גם כל המועדים שאנחנו חוגגים מוזרים להם והם מסרבים לקבלם.
למה ליוצאי מרוקו יש חג שאפילו בבתי הספר יש חופש בו? הכוונה היא המימונה.. מדינת ישראל הינה מדינה של קיבוץ יהודים מכל העולם שכל אחד בא עם התרבות שלו. בצורה כזאת נוצרת כאן תרבות ייחודית אשר משלבת מספר אלמנטים מכל עלייה. לפני 10 שנים לא היו מסיבות בליל השנה האזרחית החדשה והתייחסו לכך בכמו לעוד יום. עם זאת, אחרי 10 שנים אני גאה שרבים הבינו שזה מתבקש והרבה הרבה יותר הגיוני לחגוג את תחילת השנה החדשה ב-1.1 ולא בראש השנה. נכון, גם בראש השנה חוגגים תחילת שנה וגם ב-1.1 - סה"כ זה יוצא נחמד.
אני מאמין שבעוד 7-10 שנים לא יהיה ספק לאף אחד בארץ אם לצאת לבלות בליל השנה האזרחית החדשה או לא, אלא זה יהיה משהו מובן מאליו.

Last edited by IgalSt; 31-12-05 at 02:55..