הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה חיפוש הודעות מהיום סמן פורומים כנקראו

   
|!|

השב
 
כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 04-08-07, 19:52   # 1
Kfir.G
חבר וותיק
 
Kfir.G's Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Dec 2005
הודעות: 1,059
שלח הודעה באמצעות ICO אל Kfir.G

Kfir.G לא מחובר  

[מדריך] יצירת תאריך בעברית עם PHP

שלום,
במדריך הזה מה שנעשה זה בעצם לבדוק מה הפלט של הפונקציה date של php וככה נתאים את זה לתאריך שאנחנו רוצים.
טוב ועכשיו נתחיל.
1. ניצור משתנה שבוא יהיו הנתונים שאנחנו צריכים מdate
PHP קוד:
$day=date('w');
$month=date('n'); 
אפשר לעשות את זה בצורות שונות אבל הדרך הזאת הכי נוחה (בשבילי לפחות).
2. נבדוק מה הפלט של date בשני המקרים ונכניס את החודש\יום בהתאמה.
PHP קוד:
switch($day){
        case 
0:
            
$day="ראשון";
            break;
        case 
1:
            
$day="שני";
            break;
...
        case 
6:
            
$day="שבת";
            break;
}
switch(
$month){
        case 
1:
            
$month="ינואר";
            break;
        case 
2:
            
$month="פברואר";
            break;
        ...
        case 
12:
            
$month="דצמבר";
            break;

וזהו סיימנו
רגע מה עם תאריך עברי?
את התאריך העברי אפשר לעשות כמעט אותו הדבר. החודשים העבריים יהיו אותו הדבר חוץ מבשנה מעוברת (בודקים עם date('L') כאשר הפונקציה מחזירה 0 לשנה רגילה ו1 לשנה מעוברת). את הימים נעשה בצורה הבאה:
PHP קוד:
    $he_day    =    date('j');
    switch(
$he_day){
        case 
1:
            
$he_day="א";
            break;
        case 
2:
            
$he_day="ב";
            break;
...

__________________
פיג'מה
משחקים
  Reply With Quote
ישן 05-08-07, 02:00   # 2
syn
הוסטסניון
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 1,919

syn לא מחובר  

מדריך נחמד
אני עשיתי עם ifים, אבל זה נראה יותר שימושי, תודה.
  Reply With Quote
ישן 05-08-07, 02:48   # 3
Kfir.G
חבר וותיק
 
Kfir.G's Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Dec 2005
הודעות: 1,059
שלח הודעה באמצעות ICO אל Kfir.G

Kfir.G לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי syn צפה בהודעה
מדריך נחמד
אני עשיתי עם ifים, אבל זה נראה יותר שימושי, תודה.
אני שמח לשמוע שעזרתי
__________________
פיג'מה
משחקים
  Reply With Quote
ישן 05-08-07, 14:27   # 4
WebProject
מ.תיכנות
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
מיקום: אשדוד
הודעות: 3,070
Send a message via Skype™ to WebProject

WebProject לא מחובר  

זה מיותר לגמרי ..

עם מערך פשוט אפשר לעשות את זה בקלות ככה:

PHP קוד:
<?Php
$months 
= array("ינואר""פברואר""מרס","אפריל","מאי","יוני","יולי","אוגוסט");

print 
$months[date("n") - 1];

?>
וכנ"ל לגבי הימים, אפשר לעשות את זה עם מספרים וזה יוצא אפילו קצר יותר :]
__________________
כושר קרבי \ טיפים לגיבושים



פורטל רעל - צבא וכושר קרבי

Last edited by WebProject; 05-08-07 at 14:30..
  Reply With Quote
ישן 05-08-07, 14:37   # 5
Kfir.G
חבר וותיק
 
Kfir.G's Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Dec 2005
הודעות: 1,059
שלח הודעה באמצעות ICO אל Kfir.G

Kfir.G לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי WebProject צפה בהודעה
זה מיותר לגמרי ..

עם מערך פשוט אפשר לעשות את זה בקלות ככה:

PHP קוד:
<?Php
$months 
= array("ינואר""פברואר""מרס","אפריל","מאי","יוני","יולי","אוגוסט");

print 
$months[date("n") - 1];

?>
וכנ"ל לגבי הימים, אפשר לעשות את זה עם מספרים וזה יוצא אפילו קצר יותר :]
באמת קל ופשוט יותר אבל הרעיון של המדריך זהה ככה שאחרי שאתה מבין את הקונצפט איך לעשות את זה אתה יכול לשחק עם זה ולעשות מה שבא לך
__________________
פיג'מה
משחקים
  Reply With Quote
ישן 19-08-07, 11:57   # 6
sosdogt
חבר חדש
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Jul 2007
הודעות: 18

sosdogt לא מחובר  

תודה
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)
 

Tags
מדריך למתחילים, מדריך php, מדריך תכנות, מדריך זמן

כלים לאשכול
תצורת הצגה

חוקי פירסום
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is מופעל
סמיילים הם מופעל
[IMG] קוד מופעל
קוד HTML מכובה

קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 00:04.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ