הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה חיפוש הודעות מהיום סמן פורומים כנקראו

   
|!|

השב
 
כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 30-05-06, 21:31   # 1
BBman
חבר מתקדם
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
גיל: 31
הודעות: 608
שלח הודעה באמצעות MSN אל BBman

BBman לא מחובר  

[מדריך] PHP - קצת מתמטיקה ( מתקדמת ) .

שלום לכולם.

ברצוני ללמד אתכם מס' פונקציות של מתמטיקה מתקדמת.

ערך מוחלט - מרחקו של מס' מה-0

הפונקציה :

PHP קוד:
abs(number=|R); 
כאמור כמו שרשמתי , המס' יכול להיות כל מס' ממשי.

לדוגמא ארצה להדפיס את מרחקו של המס' 14- מהאפס , לכן אוכל לרשום :

PHP קוד:
echo abs(-14); 
האופרטור מודולו(ה).

אופרטור זה , נלמד כבסיס אך לא תמיד נחקק בזכרוננו.

האופרטור נכתב כך :


PHP קוד:

ומטרתו היא לבדוק האם a מתחלק ב-b עם או בלי שארית, ומחזיר 0 כאשר אין שארית , או מחזיר את המס' שנשנאר כשארית.
לדוגמא :

PHP קוד:
echo 4%2
יחזיר לנו - 0.

או :

PHP קוד:
echo 423%121
יחזיר 60.

אולי אתם אומרים מה כבר אפשר לעשות איתו ? אך אל דאגה , שימושים יבואו בהמשך, לדוגמא כיצד תבדקו מהר יותר האם מס' הוא זוגי ?

פונקציה לבדיקת שורש ריבועי.

מתכנתי vb ו-c יכירו את הפונקציה הזו :

PHP קוד:
echo sqrt(Number=|R); 
פונקציה זו תחזיר לנו את השורש הריבועי של המס' שכתבנו בין הסוגריים , כלומר הארגומנט שלה.

לדוגמא , שורשו הריבועי של המס' 2323.523 הוא :

PHP קוד:
echo sqrt(2323.523); 
אני בטוח שאתם יודעים את התשובה =] ( 48.202935595252 ) .

חזקה מקוצרת , הפונקציה pow :

פונקציה זו מקבלת שני ארגומנטים , הבסיס ולאחר מכן המעריך , הפונקציה נכתבת כך :

PHP קוד:
echo pow(x,y); 
x= בסיס y=מעריך.

לדוגמא נכתוב :

PHP קוד:
echo pow(-2,2); 
ונקבל 4.

הפונקציה לעיגול מס' כלפי מעלה , ceil.

נכתבת :

PHP קוד:
echo ceil(x.y); 
כאשר x.y מייצג מס' עשרוני.

לדוגמא נכתוב :

PHP קוד:
echo ceil(2.9); 
ופונקציה זו תעגל מס' זה כלפי מעלה , ויצא לפלט את המס' 3.

פונקציה מקבילה לזו , הינה ()floor אשר מעגלת את המס' כלפי מטה.

הפונקציה לגילוי הארגומנט הגבוהה ביותר, Max .

נכתבת כך :

PHP קוד:
max(a,b,c....); 
ומטרתה להחזיר את הערך הגבוהה ביותר מבין הארגומנטים שכתבנו בין סוגרי הפונקציה.
לדוגמא , נכתוב :

PHP קוד:
echo max(1,2,6,8,-2,3,4.44444,23,5,1,0); 
והפלט שלנו יהיה כמובן 23.

*הערה , הפונקציה עובדת על מערכים , משתנים , ערכים מס' , ועל כל סוג של נתונים מס', דוגמא לשימוש עם Max על מערכים , התבוננו בש"ות לשפות התכנות.

פונקציה להחזרת pi :
נכתבת כך :

PHP קוד:
echo pi(); 
הסבר נוסף מיותר, אגב , כמובן שהיא מדפיסה רק חלק קטן מפאי.

בהצלחה.

Last edited by BBman; 30-05-06 at 22:06..
  Reply With Quote
ישן 30-05-06, 21:51   # 2
Ori The Man
משתמש - היכל התהילה
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
מיקום: חיפה
גיל: 33
הודעות: 3,694
שלח הודעה באמצעות MSN אל Ori The Man Send a message via Skype™ to Ori The Man

Ori The Man לא מחובר  

תודה רבה
ישר כח
  Reply With Quote
ישן 30-05-06, 22:05   # 3
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר
 
meshuga's Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
גיל: 34
הודעות: 7,601

meshuga לא מחובר  

יפה מאוד, תמשיך ככה!..
נוסף למדריכים.
  Reply With Quote
ישן 30-05-06, 22:41   # 4
miniature
חבר וותיק
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 1,754

miniature לא מחובר  

יפה מאוד
תודה.
__________________
יואב.

דרכים ליצירת קשר:

אימייל: thebigfire@walla.co.il
הודעה פרטית
  Reply With Quote
ישן 31-05-06, 00:24   # 5
Tomer
Whatever
 
Tomer's Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 7,039
שלח הודעה באמצעות MSN אל Tomer Send a message via Skype™ to Tomer

Tomer לא מחובר  

יפה מאוד

תמשיך ככה!
__________________
תומר
  Reply With Quote
ישן 31-05-06, 00:30   # 6
Alm
מנהל ראשי בדימוס
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
מיקום: מרכז.
גיל: 36
הודעות: 11,636

Alm לא מחובר  

המשך ככה כל הכבוד...
משתמש איכותי סופו (או התחלתו) תמיד טוב!
  Reply With Quote
ישן 31-05-06, 05:34   # 7
eXtaZa
חבר בקהילה
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Dec 2005
הודעות: 288

eXtaZa לא מחובר  

מדריך טוב! הוסיף לי כמה דברים
ישר כוח!
  Reply With Quote
ישן 31-05-06, 10:17   # 8
Elad-A
הוסטסניון
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: May 2006
הודעות: 1,987

Elad-A לא מחובר  

מדריך ממש טוב!
  Reply With Quote
ישן 31-05-06, 13:15   # 9
sUP
משתמש תחת חוזה ניסיון.
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
מיקום: אזור חיפה
הודעות: 1,948

sUP לא מחובר  

וואלה תודה =]
__________________

לפרטים נוספים dani3l@gmail.com (אימייל)
  Reply With Quote
ישן 31-05-06, 14:38   # 10
-VladK-
הוסטסניון
 
-VladK-'s Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Apr 2006
גיל: 33
הודעות: 2,182

-VladK- לא מחובר  

תודה אחי! חחח שמע קטע...יש לי בדיוק את כל זה ועוד בספר שלי XD
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)
 

Tags
מדריך למתחילים, מדריך php, פונקציות

כלים לאשכול
תצורת הצגה

חוקי פירסום
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is מופעל
סמיילים הם מופעל
[IMG] קוד מופעל
קוד HTML מכובה

קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 22:46.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ