הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה חיפוש הודעות מהיום סמן פורומים כנקראו

   
|!|

השב
 
כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 05-10-05, 18:44   # 1
Inuyasha
חבר בקהילה
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 98

Inuyasha לא מחובר  

[מדריך] ASP - מדריך בסיסי

הקדמה:
ASP זה בעצם ראשי תיבות של Active Server Pages. זו היא טכנולוגיית צד שרת שפותחה על-ידי מייקרוסופט ומאפשרת הצגת תוכן דינמי בדפי אינטרנט. שפת ברירת המחדל של ASP היא VBScript אך אפשר לכתוב גם בעזרת JScript. כעיקרון, Asp עצמה אינה שפת תיכנות אלה היא אוסף אובייקטים אשר את ההפעלה שלהם אנו מבצעים באמצעות שפת סקריפט כלשהי, וזאת אנו עושים באמצעות Jscript או VBScript.

מה צריך לדעת כדי ללמוד Asp?
1. HTML
2. JScript או VBScript [ממולץ]
3. Access ו-SQL [ממולץ]

איך כותבים קובץ Asp, ואיך מריצים אותו?
קובץ Asp אפשר יהיה לכתוב בכל עורך טקסט כגון הפנקס\Notepad או הכתבן\Wordpad.
כמובן שיש עורכי Asp משוכללים כגון InterDev של מייקרוסופט ועוד רבים אחרים. את קבצי ה-Asp אפשר להריץ רק על שרתי ווינדוס, לכן הטכנולוגיה לא כל כך נפוצה מכיוון שרוב השרתים עם לינוקס. השרת שמריץ קבצי Asp נקרא IIS (Internet Information Server) וגרסתו האחרונה היא 6.0 שמגיעה עם ווינדוס 2003 סרבר, אך הגרסה הנפוצה יותר היא 5.1, כי לרובנו יש XP, וזאת הגירסה שבאה איתו. כדי להתקין Asp תצטרך ללכת ללוח הבקרה -> הוספת\הסרת תוכניות -> הוספת\הסרת רכיבי ווינדוס (שים לב שתתבקש להכניס את הדיסק של Xp). שימו לב- אם יש לכם מערכת XP Home, לא תוכלו להתקין IIS. ואם יש לכם Windows 98, אתם תוכלו להתקין PWS שזו גרסה קצת יותר ישנה של IIS שמגיעה אם דיסק ההתקנה של ווינדוס 98.
כדי לגשת לשרת תוכלו להכנס לכתובת הבאה. ואת הקבצים שלכם תוכלו להכניס לתייקיה C:\InetPub\WWWRoot.

מהו קובץ Asp?
קובץ Asp הוא קובץ בסיומת *.asp, והוא משלב בתוכו HTML,XHTML,JScript ועוד שפות שונות וגם סקריפטי Asp למינהם שמתבצעים על צד שרת. כאשר המשתמש שולח לשרת בקשה להצגת קובץ Asp, השרת עובר שורה שורה בקובץ ומחזיר את התוצאות בצורת HTML, המשתמש לעולם לא יראה את קוד ה-Asp, אלא רק את הפלט שלו.

קובץ Asp פשוט:
כל מה שנכתב בין <% %> הוא בעצם קוד Asp.

קוד:
<%
Response.Write("This is Just a Test!")
%>
הסבר:
<% - תחילת קוד ה-Asp
Response - זה הוא אובייקט (שנדבר עליו בהמשך) שכולל בתוכו הרבה מאוד שיטות (Methods).
Write - אחת השיטות של האובייקט Response היא Write, שתפקידה לפלוט פלט.
Response.Write - כדי לזמן את השיטה Write בפקודה Response נשתמש בפוקדה הנ"ל.
%> - תחילת קוד ה-Asp

אז בכמה מילים הפקודה:
קוד:
Response.Write("This is Just a Test!")
פולטת לנו פלט כלשהו שיש בתוך הסוגריים. במקרה שלנו אנחנו נראה על המסך "This is Just a Test!" מתי שנריץ את קובץ ה-Asp. אפשר גם להשתמש בתגי HTML, כלומר נוכל לרשום דבר כזה:
קוד:
Response.Write("<B>Eddy</B>")
ואז אנחנו נראה על המסך: Eddy

משתנים:
מהו משתנה? משתנה הוא מעין מיכל המשמש לאכסון מידע בתוכו למעשה, למעשה המשתנה הוא מקום בזיכרון ששומר בתוכו נתונים שונים. בזמן שאתם כותבים משתנים אתם חייבים לצייט לכמה חוקים בסיסיים: שם המשתנה חייב להיות יחודי, כלומר לא תוכלו להשתמש באותו שם פעמיים, אורך השם לא יעלה על 255 תווים, השם לא יהיה אחת המילים השמורות ב-VBScript וזהו. אז איך אנחנו בעצם קובעים משתנים? כדי לקבוע משתנה\משתנים נשתמש בפקודה:
קוד:
Dim name
כאן בעצם הגדרנו משתנה בשם name, אם נרצה לדוגמא להגדיר כמה משתנים ביחד נשתמש בפקודה:
קוד:
Dim name,id,address
כאן אנחנו בעצם הגדרנו 3 משתנים, name,id ו-address. כדי שנוכל להציב ערך כלשהו במשתנה אנחנו נעשה את הדבר הבא:
קוד:
Dim name,id
name="Eddy"
id="1"
כאן אנחנו בעצם הצבנו את הערכים "1" בתוך המשתנה id, ואת הערך "Eddy" בתוך המשתנה name.

זה הכל להיום
מקווה שהבנתם.
  Reply With Quote
ישן 05-10-05, 18:45   # 2
WebProject
מ.תיכנות
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
מיקום: אשדוד
הודעות: 3,070
Send a message via Skype™ to WebProject

WebProject לא מחובר  

מעולה, תמשיך ככה אדי
__________________
כושר קרבי \ טיפים לגיבושים



פורטל רעל - צבא וכושר קרבי
  Reply With Quote
ישן 05-10-05, 19:45   # 3
Raz
חבר וותיק
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 1,096

Raz לא מחובר  

Asp עוד לא היה פה..נחמד
אבל אני אישית מעדיף Php

תודה בכל זאת
__________________

רז.
  Reply With Quote
ישן 05-10-05, 22:27   # 4
omaniusd
משתמש - היכל התהילה
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 823

omaniusd לא מחובר  

מדריך מאד מאד מצומצם, הסקירה שלך על השפה החמיצה מספר דברים.
  Reply With Quote
ישן 06-10-05, 18:11   # 5
eLad
Fatal Error
 
eLad's Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
מיקום: localhost
גיל: 34
הודעות: 1,968

eLad לא מחובר  

ציטוט:
לכן הטכנולוגיה לא כל כך נפוצה מכיוון שרוב השרתים עם לינוקס
מציע לך לבדוק את המקורות שלך..

* PWS היא לא גרסא ישנה יותר של IIS
* מה יש לדעת ב Access בדיוק?
* הקוד שנתת נכתב ב VBScript שהיא שפה שפחות מומלץ לעבוד איתה..

וסתם הערה קטנה, כשאתה רושם משהו כזה:
PHP קוד:
var someVar;
someVar="1"
אתה בעצם מכניס את 1 כסטרינג ולא כמספר, חשוב לציין את זה..
  Reply With Quote
ישן 06-10-05, 22:13   # 6
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר
 
meshuga's Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
גיל: 30
הודעות: 7,601

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי eLad
מציע לך לבדוק את המקורות שלך..

* PWS היא לא גרסא ישנה יותר של IIS
* מה יש לדעת ב Access בדיוק?
* הקוד שנתת נכתב ב VBScript שהיא שפה שפחות מומלץ לעבוד איתה..

וסתם הערה קטנה, כשאתה רושם משהו כזה:
PHP קוד:
var someVar;
someVar="1"
אתה בעצם מכניס את 1 כסטרינג ולא כמספר, חשוב לציין את זה..
לפותח האשכול תודה על המדריך.
לאלעד...אני מקווה שאתה גם תעשה איזה מדריך ....סומך עליך...
  Reply With Quote
ישן 12-01-06, 20:18   # 7
aviv8
משתמש חדש
 
aviv8's Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Jan 2006
הודעות: 13
שלח הודעה באמצעות ICO אל aviv8

aviv8 לא מחובר  

מה בעצם הID עושה ומה ??? לא הבנתי פה כלום ???
__________________
רוצים דומיין BE. בחינם ?
http://yourfreebe.be/

כתובת הפורום שלי:
http://k.domaindlx.com/data3/philboard/philboard.asp

כתובת האתר שלי:
http://k.domaindlx.com/data3/info/1.htm
  Reply With Quote
ישן 12-01-06, 20:20   # 8
Eran-s
הוסטסניון
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 2,609

Eran-s לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי aviv8
מה בעצם הID עושה ומה ??? לא הבנתי פה כלום ???
וואלה? הקפצה?
אזהרה+נעול
__________________
מפתח ומתחזק אתרים.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)
 

Tags
מבוא, מדריך asp, מדריך למתחילים

כלים לאשכול
תצורת הצגה

חוקי פירסום
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is מופעל
סמיילים הם מופעל
[IMG] קוד מופעל
קוד HTML מכובה

קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 20:01.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ