הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה חיפוש הודעות מהיום סמן פורומים כנקראו

   
|!|

סגור את ההודעה
 
כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 05-10-05, 14:37   # 1
Inuyasha
חבר בקהילה
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 98

Inuyasha לא מחובר  

[מדריך] PHP,MySQL - התחברות למסד

טוב, אז קודם כל, למי שלא יודע מה זה MySQL.
MySQL הוא בסיס נתונים המבוסס על שאליתות, הוא קל מאוד לשימוש, ונוח, אחרי שמבינים ומתרגלים אליו.

כדי ליצור מסדי נתונים תוכלו להיעזר במדריך הבא שקשור ל-PhpMyAdmin.

איך מתחברים למסד?
PHP קוד:
$sql mysql_connect("host""user""pass"); 
mysql_select_db ("database") or die ("Cannot connect to database"); 
אז קודם כל, בשורה הראשונה אנחנו אומרים ל-Php שהוא יתחבר ל-MySQL. איפה שכתוב Host תצטרכו לרשום LocalHost בד"כ, איפה שכתוב User, את שם המשתמש שלכם במסד, וב-Pass, את הסיסמא שלכם במסד. בשורה השנייה אנחנו אומרים לו להתחבר לבסיס נתונים, איפה שכתוב Database, תצטרכו לרשום את שם מסד הנתונים שלכם, והפקודה שאחרי זה תרשום אם במקרה והוא לא יצליח להתחבר, שיש בעיה בהתחברות למסד.

שאילת שאילתא:
לאחר שהתחברנו למסד, צריך להוציא ממנו נתונים אנחנו עושים את זה בעזרת הפקודה הבאה:
PHP קוד:
$Var=mysql_query("SELECT * FROM Table"); 
הכוכבית (*) מייצגת את העמודות מהם הוא יקרא, תוכלו לרשום במקום a,b,c וכל עמודה אחרת שקיימת בטבלה.
כאן בעצם הגדרנו משתנה בשם Var, שהוא בעצם צריך לקרוא את כל הטבלה שקוראים לה Table.
אם אתם לדוגמא רוצים להוציא את כל הנתונים מהטבלה שהערך name שלהם שווה ל"eddy" תצטרכו להשתמש בפקודה הבאה:
PHP קוד:
$Var=mysql_query("SELECT * FROM Table WHERE name=eddy"); 
הפקודה הזאתי תקרא את כל הטבלה, אבל תוציא רק את הנתונים, שבהם העמודה name שווה ל-Eddy.

שימוש ב-While:
אם תרצו להוציא את כל הנתונים מעמודה מסויימת בטבלה, תוכלו להשתמש בWhile, שזה בעצם סוג של לולאה.

PHP קוד:
$Var=mysql_query("SELECT * FROM Table"); 
while(@(
$Row=mysql_fetch_array($Var,MYSQL_ASSOC)))   

echo 
$row['name']; 

איפה שכתבתי $Row, זה יכול להיות כל משתנה אחר.
כאן בעצם אנחנו אומרים לו לקרוא את כל הנתונים מהטבלה "Table", ואז עושים לולאה, ובתוכה אנחנו שמים את שם העמודה שאנחנו רוצים שהוא יפלוט. לדוגמא שמתי:
PHP קוד:
echo $row['name']; 
זאת אומרת שהוא יפלוט את כל העמודה ששמה name, עד שהוא יגיע לסופה ויעצר.

מקווה שהבנתם.
 
ישן 05-10-05, 14:39   # 2
hi_sorie
חבר וותיק
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
מיקום: רחובות
גיל: 35
הודעות: 1,339

hi_sorie לא מחובר  

דומה מאוד למדריך שאני הבאתי בהוסט הקודם אבל תודה...
 
ישן 05-10-05, 14:45   # 3
RazRaz
חבר וותיק
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 1,083

RazRaz לא מחובר  

תודה רבה ,יפה מאוד.
 
ישן 05-10-05, 16:41   # 4
Raz
חבר וותיק
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 1,096

Raz לא מחובר  

תודה אחי

אחלה מדריך
__________________

רז.
 
סגור את ההודעה

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)
 

Tags
מדריך למתחילים, מדריך php, מדריך sql, מסד נתונים

כלים לאשכול
תצורת הצגה

חוקי פירסום
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is מופעל
סמיילים הם מופעל
[IMG] קוד מופעל
קוד HTML מכובה

קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 01:24.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ