הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

צפה בתוצאות הסקר: מה דרך החיים שלי?
חילוני-הולך לבתי כנסת בחגים ושבתות 22 26.19%
חילוני-עושה מה שבא לי מתי שבא לי 35 41.67%
דתי-מתפלל כל יום אבל לפעמים חורג 5 5.95%
דתי-מתפלל יום יום שומר וצוות וכו' 4 4.76%
דתי-אני חוזר בתשובה 3 3.57%
חילוני-אני חוזר בשאלה 3 3.57%
אחר 12 14.29%
מצביעים: 84. אינך יכול להצביע לסקר הזה

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 29-08-06, 21:05   # 71
VajDa
חבר וותיק

מיני פרופיל

VajDa לא מחובר  

זה ידוע שהמושבניקים והקיבצוניקים הולכים לקרבי והעירונים הם גובניקים..
מה הקשר דתיים אני לא מבין?!
אפשר לראות את זה גם בפורום, רוב האנשים כאן הם גובניקים\מודיעין\מחשבים..
במושבה שלי יש משהו כמו 3000 תושבים ויש לנו 60 חללי צה"ל, אף אחד מהם לא דתי למרות שחצי מהמשובה כאן היא דתית..
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 21:07   # 72
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
העירונים הם ג'ובניקים? לפחות היית אומר רוב או חצי, אך שאתה אומר את זה כך זה נשמע כאילו אתה מתכוון לכולם.

ציטוט:
מה הקשר דתיים אני לא מבין?!
ניסו להראות שגם דתיים מתגייסים לצבא, זה לא מוסד לחילונים בלבד.

Reply With Quote
ישן 29-08-06, 21:17   # 73
VajDa
חבר וותיק

מיני פרופיל

VajDa לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
העירונים הם ג'ובניקים? לפחות היית אומר רוב או חצי, אך שאתה אומר את זה כך זה נשמע כאילו אתה מתכוון לכולם.

ניסו להראות שגם דתיים מתגייסים לצבא, זה לא מוסד לחילונים בלבד.
תודה על התיקון, 95% מהעירונים הם גובניקים, כל השאר מודיעין.

Email : shay900@gmail.com
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 21:20   # 74
eLad
Fatal Error

eLad's Avatar

מיני פרופיל

eLad לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי VajDa
אפשר לראות את זה גם בפורום, רוב האנשים כאן הם גובניקים\מודיעין\מחשבים..
אני ג'ובניק גאה וכן, אני גר ברמת גן. ואני בטוח שאני משרת את הדגל הרבה יותר טוב מכל השבוזים עובדי רס"ר והדתיים שמתפללים בבית כנסת. כי מה לעשות, אם כולנו נתפלל ונתפלל, לא ננצח במלחמות כי אם בתכל'ס מעשים.

ציטוט:
אה, ומודיעין (לא מוד"ש), זה לא ג'ובניקים? ואין טייסים מת"א? אין לוחמי שייטת? אין לוחמי גולני?

וחוץ מזה, אני רוצה לחזור בחתיכה אחת הבייתה, לא נכה ובטח ובטח שלא בארון
ישן 29-08-06, 21:22   # 75
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי VajDa
איזה שטויות אתה מדבר, אתה אומר שאין קרביים ביישובים עירונים?
המשפחה של עירונית מאז ומתמיד וכמעט כל בני המשפחה התגייסו ליחידות קרביות ו/או הצטרפו אליהם (בתקופת מלחמת השחרור). בנוסף, לדעתי, לא הייתי לוחם פחות טוב מהלוחמים שבאו מיישובים לא עירונים.

ואם ניקח את זה כמדגם מייצג, בזמן שאני שירתתי בצנחנים מספר העירוניים היה גדול ממספר המושבניקים/קיבוצניקים (לפחות בפלחו"ד).

ואתה אומר כל השאר מודיעין כאילו הם אפסים. אני בטוח שתתגייס לצבא (אם בכלל תתגייס לקבי) אתה תבין כמה המודיעין חשוב לאפ חות מסיירת מטכ"ל, קומדנו ימי, יחידות החי"ר וכו...

Reply With Quote
ישן 29-08-06, 21:25   # 76
eLad
Fatal Error

eLad's Avatar

מיני פרופיל

eLad לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
ואתה אומר כל השאר מודיעין כאילו הם אפסים. אני בטוח שתתגייס לצבא (אם בכלל תתגייס לקבי) אתה תבין כמה המודיעין חשוב לאפ חות מסיירת מטכ"ל, קומדנו ימי, יחידות החי"ר וכו...
סיירת מטכ"ל כפופה למטכ"ל (מן הסתם) ולאמ"ן .. אז.. די להנפיץ
ישן 29-08-06, 21:28   # 77
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי eLad
סיירת מטכ"ל כפופה למטכ"ל (מן הסתם) ולאמ"ן .. אז.. די להנפיץ |כאן..שם|
אלו היחידות שעלו לי בראש אחרי ששמעתי את הדבר המרגיז שהוא אמר.
אם אתה רוצה, נשנה את זה למגלן, שייטת, פלס"רים, עורב, שריון וכו...

ואם אתם מתעקשים, הכוונה שלי היא שיחידות מבצעיות לא פחות חשובות מיחידות מודיעין שחייליה נחשבים ג'ובניקים.

ידוע לי שהיחידה כפופה למודיעין, לא ידוע לי על הפעילויות של סיירת מטכ"ל, אך מה שאני יודע שלא פעם הם "ירדו" לרמה שלנו אנשי החי"ר ויצאו כמו "כלבים" לתפוס מבוקשים לא כל כך גדולים בטול כרם.

Last edited by BHXHUI; 29-08-06 at 21:33..
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 21:35   # 78
VajDa
חבר וותיק

מיני פרופיל

VajDa לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
איזה שטויות אתה מדבר, אתה אומר שאין קרביים ביישובים עירונים?
המשפחה של עירונית מאז ומתמיד וכמעט כל בני המשפחה התגייסו ליחידות קרביות ו/או הצטרפו אליהם (בתקופת מלחמת השחרור). בנוסף, לדעתי, לא הייתי לוחם פחות טוב מהלוחמים שבאו מיישובים לא עירונים.

ואם ניקח את זה כמדגם מייצג, בזמן שאני שירתתי בצנחנים מספר העירוניים היה גדול ממספר המושבניקים/קיבוצניקים (לפחות בפלחו"ד).

לא ציינתי שמודיעין זה אפסים, למודיעין יש עבודה חשובה ובלעדיו לא היה צבא, אני פשוט מציין עובדות..
מי שהולך למודיעין\גוב'נקיים הם בדרך כלל אנשים שרוצים לחזור הרבה הביתה, לחזור שלמים הביתה, ולשרת את המדינה בלי לקחת סיכון עצמי על עצמם..
לעומת המושבניקים והקיבוצניקים ש99% מהם הולכים לקרבי שמוכנים לסכן את עצמם בשביל המולדת.

וברור שאני יהיה קרבי, יש לי פרופיל 97 ( נראה לי )

Email : shay900@gmail.com
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 21:57   # 79
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
מי שהולך למודיעין\גוב'נקיים הם בדרך כלל אנשים שרוצים לחזור הרבה הביתה, לחזור שלמים הביתה, ולשרת את המדינה בלי לקחת סיכון עצמי על עצמם..
כמו שאמרת, בדר"כ. יש אנשים שפשוט מלכתחילה יודעים שאפשר להגן על המדינה גם בלי להחזיק נשק ביד.

ציטוט:
לעומת המושבניקים והקיבוצניקים ש99% מהם הולכים לקרבי שמוכנים לסכן את עצמם בשביל המולדת.
אני בטוח שלא 99%, האם יש לך מדגם מדעי שיוכיח את זה (לאצריך מדגם, לצבא יש את הנתונים שלו)? כי בינתיים אתה רק זורק פה אחוזים.
אני לא רואה הבדל ביני ובין אנשים אחרים מהעיר שהמשרתים בקרבי למושבניקים/קיבוצניקים שמשרתים בקרבי. לדעתי אפילו אין מחסור ביחידות קרביות (שאני הלכתי לגיבוש צנחנים היו הרבה יותר מהכמות שצריכים, רוב הסיכויים שמי שלא עבר המשיך ליחידה קרבית אחרת), כך שזה ממש לא משנה מי הולך ליחידות קרביות, העיקר שיש כאלה. במלחמה הזאת התקשרות ניסתה להראות כמה התל אביבים (שמייצגים את המרכז) מנייאקים ג'ובניקים בגלל שהם יוצאים לבתי קפה בזמן המלחמה בצפון. אבל משום מה לא זכור לי שתושבי הצפון בכו שירו קסאמים על שדרות או שחיילים ישבו וחטפו מרגמות וטילים בעזה יום יום. אבל נעזוב את זה.

מה עם הדור של פעם? גם אז רק קיבוצניקים שירותו ביחידות קרביות? כדאי לך לעבור באחת האנדרטות שבר"ג, אנדרטה לזכרם של התושבים שנהרגו בעיר רק במלחמת השחרור (בלחימה, לא בפעילות טרור). או שתעבור בבתי ספר ותראה שגם בקטנים ביותר יש לך יחסית לוחמים רבים שנהרגו (גם בדור הזה וגם בדור העבר).

אז בבקשה, אני יודע שקיבוצניקים ומושבניקים מוכנים למות בשביל המולדת, אך לא חסר עירונים שמתו, ימותו ומוכנים למות בכל רגע.
ציטוט:
וברור שאני יהיה קרבי, יש לי פרופיל 97
אם יש לך פרופיל 97 אתה תראה שהתל אביבים ומה שהם מייצגים (התיישבות עירונית) לא ג'ובניקים שלא מוכנים למות בשביל המולדת, לא רק אנשי קיבוץ/מושב הם כאלה. תהיה בטוח שיהיו איתך מספיק עירוניים כדי לגלות את זה.

עריכה:
אם זה עניין של "גאוות יחידה" (אם אתה קיבוצניק/מושבניק) אז בשמחה אני אתן לך את התואר- מושבניקים/קיבוצניקים הם הרוב בקרבי, אך בטח שלא הרוב המוחלט.

אם זה נותן לך איכשהו הרגשת כבוד (יש כאלה שזה נותן להם) אז בכיף, אבל תזכור שכל חייל שמתגייס לקרבי לא עושה את זה בשביל קיבוץ, מושב או עיר אלא עבור המדינה- שחייל נהרג לא כתוב נהרג על קידוש העיר רמת גן (לדוגמא).

Last edited by BHXHUI; 29-08-06 at 22:12..
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 22:13   # 80
eLad
Fatal Error

eLad's Avatar

מיני פרופיל

eLad לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
לדעתי אפילו אין מחסור ביחידות קרביות (שאני הלכתי לגיבוש צנחנים היו הרבה יותר מהכמות שצריכים, רוב הסיכויים שמי שלא עבר המשיך ליחידה קרבית אחרת), כך שזה ממש לא משנה מי הולך ליחידות קרביות, העיקר שיש כאלה. במלחמה הזאת התקשרות ניסתה להראות כמה התל אביבים (שמייצגים את המרכז) מנייאקים ג'ובניקים בגלל שהם יוצאים לבתי קפה בזמן המלחמה בצפון. אבל משום מה לא זכור לי שתושבי הצפון בכו שירו קסאמים על שדרות או שחיילים ישבו וחטפו מרגמות וטילים בעזה יום יום. אבל נעזוב את זה.
תמיד יש מחסור בקרביים ..

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום