|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
צפה בתוצאות הסקר: מה דרך החיים שלי? | |||
חילוני-הולך לבתי כנסת בחגים ושבתות |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 26.19% |
חילוני-עושה מה שבא לי מתי שבא לי |
35 | 41.67% |
דתי-מתפלל כל יום אבל לפעמים חורג |
5 | 5.95% |
דתי-מתפלל יום יום שומר וצוות וכו' |
4 | 4.76% |
דתי-אני חוזר בתשובה |
3 | 3.57% |
חילוני-אני חוזר בשאלה |
3 | 3.57% |
אחר |
12 | 14.29% |
מצביעים: 84. אינך יכול להצביע לסקר הזה |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 71 |
חבר וותיק
|
זה ידוע שהמושבניקים והקיבצוניקים הולכים לקרבי והעירונים הם גובניקים..
מה הקשר דתיים אני לא מבין?! אפשר לראות את זה גם בפורום, רוב האנשים כאן הם גובניקים\מודיעין\מחשבים.. במושבה שלי יש משהו כמו 3000 תושבים ויש לנו 60 חללי צה"ל, אף אחד מהם לא דתי למרות שחצי מהמשובה כאן היא דתית.. |
![]() |
![]() |
# 72 | ||
Rar.co.il
|
ציטוט:
ציטוט:
![]() |
# 73 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 74 | ||
Fatal Error
|
ציטוט:
ציטוט:
וחוץ מזה, אני רוצה לחזור בחתיכה אחת הבייתה, לא נכה ובטח ובטח שלא בארון
![]() |
# 75 | |
Rar.co.il
|
ציטוט:
המשפחה של עירונית מאז ומתמיד וכמעט כל בני המשפחה התגייסו ליחידות קרביות ו/או הצטרפו אליהם (בתקופת מלחמת השחרור). בנוסף, לדעתי, לא הייתי לוחם פחות טוב מהלוחמים שבאו מיישובים לא עירונים. ואם ניקח את זה כמדגם מייצג, בזמן שאני שירתתי בצנחנים מספר העירוניים היה גדול ממספר המושבניקים/קיבוצניקים (לפחות בפלחו"ד). ואתה אומר כל השאר מודיעין כאילו הם אפסים. אני בטוח שתתגייס לצבא (אם בכלל תתגייס לקבי) אתה תבין כמה המודיעין חשוב לאפ חות מסיירת מטכ"ל, קומדנו ימי, יחידות החי"ר וכו...
![]() |
# 76 | |
Fatal Error
|
ציטוט:
![]()
![]() |
# 77 | |
Rar.co.il
|
ציטוט:
אם אתה רוצה, נשנה את זה למגלן, שייטת, פלס"רים, עורב, שריון וכו... ואם אתם מתעקשים, הכוונה שלי היא שיחידות מבצעיות לא פחות חשובות מיחידות מודיעין שחייליה נחשבים ג'ובניקים. ידוע לי שהיחידה כפופה למודיעין, לא ידוע לי על הפעילויות של סיירת מטכ"ל, אך מה שאני יודע שלא פעם הם "ירדו" לרמה שלנו אנשי החי"ר ויצאו כמו "כלבים" לתפוס מבוקשים לא כל כך גדולים בטול כרם.
אנחנו אלופים במחיקת גיבורים. Last edited by BHXHUI; 29-08-06 at 21:33.. |
|
![]() |
![]() |
# 78 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
מי שהולך למודיעין\גוב'נקיים הם בדרך כלל אנשים שרוצים לחזור הרבה הביתה, לחזור שלמים הביתה, ולשרת את המדינה בלי לקחת סיכון עצמי על עצמם.. לעומת המושבניקים והקיבוצניקים ש99% מהם הולכים לקרבי שמוכנים לסכן את עצמם בשביל המולדת. וברור שאני יהיה קרבי, יש לי פרופיל 97 ( נראה לי ) |
|
![]() |
![]() |
# 79 | |||
Rar.co.il
|
ציטוט:
ציטוט:
אני לא רואה הבדל ביני ובין אנשים אחרים מהעיר שהמשרתים בקרבי למושבניקים/קיבוצניקים שמשרתים בקרבי. לדעתי אפילו אין מחסור ביחידות קרביות (שאני הלכתי לגיבוש צנחנים היו הרבה יותר מהכמות שצריכים, רוב הסיכויים שמי שלא עבר המשיך ליחידה קרבית אחרת), כך שזה ממש לא משנה מי הולך ליחידות קרביות, העיקר שיש כאלה. במלחמה הזאת התקשרות ניסתה להראות כמה התל אביבים (שמייצגים את המרכז) מנייאקים ג'ובניקים בגלל שהם יוצאים לבתי קפה בזמן המלחמה בצפון. אבל משום מה לא זכור לי שתושבי הצפון בכו שירו קסאמים על שדרות או שחיילים ישבו וחטפו מרגמות וטילים בעזה יום יום. אבל נעזוב את זה. מה עם הדור של פעם? גם אז רק קיבוצניקים שירותו ביחידות קרביות? כדאי לך לעבור באחת האנדרטות שבר"ג, אנדרטה לזכרם של התושבים שנהרגו בעיר רק במלחמת השחרור (בלחימה, לא בפעילות טרור). או שתעבור בבתי ספר ותראה שגם בקטנים ביותר יש לך יחסית לוחמים רבים שנהרגו (גם בדור הזה וגם בדור העבר). אז בבקשה, אני יודע שקיבוצניקים ומושבניקים מוכנים למות בשביל המולדת, אך לא חסר עירונים שמתו, ימותו ומוכנים למות בכל רגע. ציטוט:
עריכה: אם זה עניין של "גאוות יחידה" (אם אתה קיבוצניק/מושבניק) אז בשמחה אני אתן לך את התואר- מושבניקים/קיבוצניקים הם הרוב בקרבי, אך בטח שלא הרוב המוחלט. אם זה נותן לך איכשהו הרגשת כבוד (יש כאלה שזה נותן להם) אז בכיף, אבל תזכור שכל חייל שמתגייס לקרבי לא עושה את זה בשביל קיבוץ, מושב או עיר אלא עבור המדינה- שחייל נהרג לא כתוב נהרג על קידוש העיר רמת גן (לדוגמא).
אנחנו אלופים במחיקת גיבורים. Last edited by BHXHUI; 29-08-06 at 22:12.. |
|||
![]() |
![]() |
# 80 | |
Fatal Error
|
ציטוט:
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|