הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 28-08-06, 15:11   # 41
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי eLad
אתה יכול לספר בראיון כמה עשית ומה עשית אבל צריך תכל'ס תעודות.

והבונוסים זה יפה ונחמד, תלוי גם בשאר המקצועות (אתה יודע, תנ"ך 2 יחידות, היסטוריה 2 יחידות, ספרות 2 יחידות ....) שזה מוריד די הרבה. תלוי גם מה אתה רוצה ללמוד, אם מדובר על רפואה או הנדסת חשמל למשל, אתה צריך הרבה יותר מ 80 בכל המקצועות
יש יחידות מחשבים ששולפות אותך ישר מהמגמה...כלומר..המלצה של המורה.. (אני לא צודק אלעד?)
אתה רוצה להגיד לי ששם ממש אכפת להם כמה קיבלת בתנ"ך?...אם כן, זה ממש עצוב.

ובקש לאוניברסיטה..ברור שיש דברים שלא תוכל ללמוד כל מה שתרצה עם ציונים כאלו...בסוף גם ככה כולם עושים פסיכומטרי...
  Reply With Quote
ישן 28-08-06, 15:11   # 42

מיני פרופיל

Alter לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Yup.co.il
מישהו יודע איך אפשר להשיג את הקוד שמבקשים ממך בהתחלה בשביל להירשם? הוא נאבד לי :/
תתקשר אליהם ותברר מה אפשר לעשות.
נראה לי שהבית ספר שומר את המידע אצלו, אז תברר גם עם המזכירות..
ישן 28-08-06, 15:13   # 43
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

הערת התחלה: אני מדבר על מקצועות ההנדסה, מדע ומשפטים.

ציטוט:
אל תשכח שיש גם נקודות בונוס מעבר למקצועות האלו...כך שאם רוצים להתקבל לאוניברסיטה..מצליחים...(כמובן, שאני לא מתכוון שכל הבגרויות מתחת ל80...אבל אם יש לך 90-95+ במת' 5 יח"ל וציון לא רע בפיסיקה...אז יש לך פה ושם נקודות בונוס טובות)..
נכון מאוד, אבל עם כמה 60 ו-70במקצועות חובה, התעודה לא שווה כל כך הרבה.
באוניברסיטת ב"ש לדעתי יש את העניין (בקבלה להנדסה) שאם יש לך ציון טובים בפיסיקה ומתמטיקה (שניהם 5 יח"ל) לא מתחשבים בשאר המקצועות, שתי המקצועות האלה ממש תורמים לקבלה לתחום המדע וההנדסה בכל אוניברסיטה (מי שרוצה ללמוד הנסדה ולא עשה בגרות בפיסיקה יצטרך לעבור קורס מייגע).

ציטוט:
ומי שמספיק חכם...גם יעשה דברים על חשבון הצבא..ששם יותר מסתכלים על אותו תחום ספציפי שרוצים אותך ולא על שאר הירקות....רק צריך שהוא יגלה את הפוטנציאל שלך..
כדי להתקבל לעתודה אתה צריך גם להתקבל לאוניברסיטה. יכול להיות מישהו עם יכולות מדהימות בתחום מסויים ולא הלך לו טוב בבגרויות (ויש הרבה כאלה), אך זה לא יעזור לו.

בואו לא נשכח גם את הפסיכומטרי, שממש לא צריך להיות חכם כדי להוציא בו ציון גבוה (מי שחורש יצליח).

אני אישית מסודר מתקופת התיכון לקבלה למקצועות שאני מעוניין ללמוד [הנדסת מכונות או הנדסה אזרחית (דומה להנדסת בניין עם התמחויות נוספות), יש לי שנה להחליט], רק הצעתי לאנשים לא לדחות את עניין הלמידה לאחרי הצבא, הרבה עשו את הטעות הזאת, כולם הצטערו.

Reply With Quote
ישן 28-08-06, 15:14   # 44
eLad
Fatal Error

eLad's Avatar

מיני פרופיל

eLad לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי meshuga
יש יחידות מחשבים ששולפות אותך ישר מהמגמה...כלומר..המלצה של המורה.. (אני לא צודק אלעד?)
אתה רוצה להגיד לי ששם ממש אכפת להם כמה קיבלת בתנ"ך?...אם כן, זה ממש עצוב.
לא, ממש לא דיברתי על הצבא .. כי שם שיטת המיונים שונה וגם עם 3 יחידות מתמטיקה אתה יכול להתקבל ליופי של מקומות.

דיברתי על מקומות עבודה, שבראיון דורשים תעודות תכל'ס. אתה יכול לספר שהוצאת רק 60 בבגרות במחשבים כי המורה שנאה אותך ואתה הכי תותח בעיר והתקנת את הרשת בבית ספר שלך לשעבר אבל לא הלך לך בבגרויות.. זה לא ממש תופס, כי אנשים מצפים לראות ניירות.

ואותו כנ"ל לגבי לימודים באוניברסיטה, אם מישהו רוצה ללמוד מדעי המחשב בטכניון למשל וקיבל 100 סופי במדעי המחשב על כל ה 5, 10, 15 יחידות שהוא עשה, זה לא אומר שהוא יוכל ללמוד שם. מתחשבים בסך הציונים ויכול להיות שדווקא הבגרות בתנ"ך וספרות שבהם קיבל 55 תוריד לו את הסכם ואז באסה לו

ציטוט:
באוניברסיטת ב"ש לדעתי יש את העניין (בקבלה להנדסה) שאם יש לך ציון טובים בפיסיקה ומתמטיקה (שניהם 5 יח"ל) לא מתחשבים בשאר המקצועות, שתי המקצועות האלה ממש תורמים לקבלה לתחום המדע וההנדסה בכל אוניברסיטה (מי שרוצה ללמוד הנסדה ולא עשה בגרות בפיסיקה יצטרך לעבור קורס מייגע).
לא ידוע לי שבאב"ג לא מתחשבים בשאר מקצועות החובה. בעצם, כל אוניברסיטה לוקחת אותם בחשבון אבל הקאטצ' הוא הענקת הבונוס על מקצועות ריאליים בהיקף 5 יח"ל - פיזיקה (שמקבלת בכל האוניברסיטאות את הבונוס הכי גדול), כימיה, מדעי המחשב, ביולוגיה וכן מתמטיקה.
ישן 28-08-06, 15:23   # 45
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

לאלעד..ולשני..לא התכוונתי לעתודה, התכוונתי ללימודים על חשבון הצבא..שזה לא בהכרח אוניברסיטה, זה קורסים למקצוע מכוון וכו'....דברים שבעולם החיצוני גם עליהם מסתכלים לא רע בכלל.

מקומות עבודה, כמובן, אם אין לך תואר או הכשרה מסויימת אתה יכול לחפש מי ינענע אותך.....
  Reply With Quote
ישן 28-08-06, 15:24   # 46
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
לא ידוע לי שבאב"ג לא מתחשבים בשאר מקצועות החובה. בעצם, כל אוניברסיטה לוקחת אותם בחשבון אבל הקאטצ' הוא הענקת הבונוס על מקצועות ריאליים בהיקף 5 יח"ל - פיזיקה (שמקבלת בכל האוניברסיטאות את הבונוס הכי גדול), כימיה, מדעי המחשב, ביולוגיה וכן מתמטיקה.
בב"ש יש משהו מיוחד- סכם הנדסה. אני לא יודע אם זה עדיין קיים, אבל לפחות עד לפני שנה-שנתיים כן.
מה מנסים לעשות? להתחרות בפקולטות הנדסה אחרות.
מה העיקרון? מי שלא הצליח להתקבל לטכניון או לת"א (למקצועות הנדסה) מוזמן לנסות ולהתקבל בעזרת סכם הנדסה מיוחד לב"ש. סכם שמורכב מפיסיקה ומתמטיקה (5). אני מאמין שככה הם גם מקבלים סטודנטים מוכשרים (לא כולם, אבל בטוח יש כמה), שהיו גרועים במקצועות הומנים או שפשוט לא היה להם כח ללמוד...

בגלל זה למשל, כאלה שיש להם ממוצע בגרויות גבוה לפעמים לא מקבלים להנדסות בב"ש (כי הם בלי פיסיקה ובגלל שיש אחרים עם ממוצע נמוך יותר אך נגיד פיסיקה ומתמטיקה מעל 90-95).

אני אישית מבחינת ציונים מסודר, שנה הבאה בטכניון.

ציטוט:
לאלעד..ולשני..לא התכוונתי לעתודה, התכוונתי ללימודים על חשבון הצבא..שזה לא בהכרח אוניברסיטה, זה קורסים למקצוע מכוון וכו'....דברים שבעולם החיצוני גם עליהם מסתכלים לא רע בכלל.
זה משהו אחר כבר.

ובכלל בקשר לעתודה,
המסלול לכסף לדעתי לפחות הוא לימודי הנדסת חשמל (גם לא בעתודה, אך בעיקר), תעשייה יצרנית ורווחית במיוחד.

Last edited by BHXHUI; 28-08-06 at 15:28..
  Reply With Quote
ישן 28-08-06, 15:31   # 47
eLad
Fatal Error

eLad's Avatar

מיני פרופיל

eLad לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
בב"ש יש משהו מיוחד- סכם הנדסה. אני לא יודע אם זה עדיין קיים, אבל לפחות עד לפני שנה-שנתיים עשה.
מה מנסים לעשות? להתחרות בפקולטות הנדסה אחרות.
מה העיקרון? מי שלא הצליח להתקבל לטכניון או לת"א (למקצועות הנדסה) מוזמן לנסות ולהתקבל בעזרת סכם הנדסה מיוחד לב"ש. סכם שמורכב מפיסיקה ומתמטיקה (5).

בגלל זה למשל, כאלה שיש להם ממוצע בגרויות גבוה לפעמים לא מקבלים להנדסות בב"ש (כי הם בלי פיסיקה ובגלל שיש אחרים עם ממוצע נמוך יותר אך נגיד פיסיקה ומתמטיקה מעל 90-95).
וואלה, בדקתי באתר שלהם, באמת יש סכם הנדסה, אבל נלקח בחשבון מומצע הבגרויות, ככה שנראה לי שזה לא שונה כ"כ הרבה מאופן החישוב של הטכניון או של את"א

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
אני אישית מבחינת ציונים מסודר, שנה הבאה בטכניון.

זה משהו אחר כבר.

ובכלל בקשר לעתודה,
המסלול לכסף לדעתי לפחות הוא לימודי הנדסת חשמל (גם לא בעתודה, אך בעיקר), תעשייה יצרנית ורווחית במיוחד.
הדעות חלוקות לגבי איפה נמצא הכסף הגדול, בכל מקרה צריך ללמוד מה שאוהבים ..

וגם אני מסודר לטכניון בכל מסלול (גם רפואה, פסיכו' 718), מה אתה מתלהב?

ציטוט:

מקומות עבודה, כמובן, אם אין לך תואר או הכשרה מסויימת אתה יכול לחפש מי ינענע אותך.....
לא תמיד צה"ל שולח אותך לקורסים, תלוי בצורכי הצבא, כמה קשרים יש לך ואיפה אתה משרת. אם אתה קרבי, שכח מזה
ישן 28-08-06, 15:37   # 48
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי eLad
וואלה, בדקתי באתר שלהם, באמת יש סכם הנדסה, אבל נלקח בחשבון מומצע הבגרויות, ככה שנראה לי שזה לא שונה כ"כ הרבה מאופן החישוב של הטכניון או של את"א
כמו שאמרתי, אני לא יודע אם זה עדיין קיים, אך פעם היה סכם הנדסה רק פיסיקה + מתמטיקה.
יכול להיות שעדיין ובמידה ויש 5 יח"ל משתי המקצועות שהזכרתי זה מחשב רק אותם.

ציטוט:
הדעות חלוקות לגבי איפה נמצא הכסף הגדול, בכל מקרה צריך ללמוד מה שאוהבים ..
רוב הפעמים צריך ללמוד מה שאוהבים, מי שלא אוהב/מסתדר עם מתמטיקה נניח לא ממש יסתדר בהנדסות או במדעי המחשב. אני אישית תמיד חלמתי על עבודה עם כסף ובלה בלה בלה, אבל החלטתי שתחום הנדסת הבניין או המכונות יותר מעניין אותי, שאלה תעשיות יצרניות ורווחיות אבל לא ברמה של של מדעי המחשב נניח או הנדסת חשמל (שתי אלה בתחום ההייטק).

ציטוט:
וגם אני מסודר לטכניון בכל מסלול (גם רפואה, פסיכו' 718), מה אתה מתלהב?
אולי ניפגש שם איפשהו מתישהו חפש אותי באזור שבו לומדים בחדו"א 2מ'

Last edited by BHXHUI; 28-08-06 at 15:39..
  Reply With Quote
ישן 28-08-06, 15:41   # 49
eLad
Fatal Error

eLad's Avatar

מיני פרופיל

eLad לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
אולי ניפגש שם איפשהו מתישהו חפש אותי באזור שבו לומדים בחדו"א 2מ'
חפש אותי באינפי 2
ישן 28-08-06, 15:45   # 50
Coder
Permanently Banned

מיני פרופיל

Coder לא מחובר  

היסטוריה סופי - 80.
תיכנות אתרים -100.
מדעי מחשב 2 יח'- פקסל - 88.
מתמטיקה (4 יח') -76.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום