הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 01-01-09, 18:01   # 1
דניאל
מנהל ראשי

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל דניאל

דניאל לא מחובר  

KingSnake,
גם אני לא מאמין גדול, יחד עם זאת.. אני לא אקרא לתנ"ך "ספר מטומטם" ואני לא אשווה אותו להארי פוטר,
יודע למה? כי אני מכבד את האנשים, את רוב העם בארץ הזה.

אני יכול שלא להסכים עם עשרות "גזרות" וצורות החיים שמכתיב עלינו הספר (או "המממשים את דברו"), אבל אם מישהו מאמין והוא מכבד אותי.. אין סיבה שאני לא אכבד אותו.

מעבר לזה ואם זה מוצא חן בעינך או לא,
התנ"ך הוא מה ששימר אותנו כעם.. אתה גר בארץ, אז כן.. היהדות היא דבר מובן מאליו עבורך,
זה שלא מפלים אותך בבית ספר בגלל שאתה יהודי.. זה בגלל שאתה כאן, ומושגים כמו "ברית מילה" או "בר מצווה" נראים לך טריוויאלים.
אולי מעט נסיון חיים (באמת מעט, משלחת לחו"ל או משהו) יתנו לך את התמונה מהצד השני, מה זה להיות יהודי בגולה ומה היהדות (שבסיסה התנ"ך) אומרת להם, גם אם לא במובן הדתי- במובן הקהילתי.

ולשאר,
ההיסטוריה נכתבת ע"י המנצחים,
אין פה עניין של "מי היה כאן קודם", יש פה עניין של מי נמצא פה עכשיו ומה עושים עם זה.

צאו מהסרט, אי אפשר "לזרוק את כל הערבים לים" אם כל פתרון טיפשי אחרי שקראתי עליו כאן,
יש התלהמות אחרי פגיעה באזרחים או בחיילים שלנו.. מובן, אני עצמי אשדודי,
אבל להבדיל אלפי הבדלות.. קחו נשימה, תהיו ראלים.. ותפסיקו לכתוב שטויות.

sPD Hosting בע"מ | אחסון אתרים | בלוג אחסון אתרים
טלפון להזמנות: 1-599-559977
  Reply With Quote
ישן 01-01-09, 18:26   # 2
KingSnake
חבר מתקדם

מיני פרופיל

KingSnake לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי TelecarT צפה בהודעה
KingSnake,
גם אני לא מאמין גדול, יחד עם זאת.. אני לא אקרא לתנ"ך "ספר מטומטם" ואני לא אשווה אותו להארי פוטר,
יודע למה? כי אני מכבד את האנשים, את רוב העם בארץ הזה.

אני יכול שלא להסכים עם עשרות "גזרות" וצורות החיים שמכתיב עלינו הספר (או "המממשים את דברו"), אבל אם מישהו מאמין והוא מכבד אותי.. אין סיבה שאני לא אכבד אותו.

מעבר לזה ואם זה מוצא חן בעינך או לא,
התנ"ך הוא מה ששימר אותנו כעם.. אתה גר בארץ, אז כן.. היהדות היא דבר מובן מאליו עבורך,
זה שלא מפלים אותך בבית ספר בגלל שאתה יהודי.. זה בגלל שאתה כאן, ומושגים כמו "ברית מילה" או "בר מצווה" נראים לך טריוויאלים.
אולי מעט נסיון חיים (באמת מעט, משלחת לחו"ל או משהו) יתנו לך את התמונה מהצד השני, מה זה להיות יהודי בגולה ומה היהדות (שבסיסה התנ"ך) אומרת להם, גם אם לא במובן הדתי- במובן הקהילתי.

ולשאר,
ההיסטוריה נכתבת ע"י המנצחים,
אין פה עניין של "מי היה כאן קודם", יש פה עניין של מי נמצא פה עכשיו ומה עושים עם זה.

צאו מהסרט, אי אפשר "לזרוק את כל הערבים לים" אם כל פתרון טיפשי אחרי שקראתי עליו כאן,
יש התלהמות אחרי פגיעה באזרחים או בחיילים שלנו.. מובן, אני עצמי אשדודי,
אבל להבדיל אלפי הבדלות.. קחו נשימה, תהיו ראלים.. ותפסיקו לכתוב שטויות.
טוב, אני מצטער אם פגעתי במישהו כי זאת ממש לא הייתה הכוונה.
אני חי בקהילה שרובה מאמינה, וכך גם החברים הכי טובים שלי. לא ניסיתי להמעיט בערכם של המאמינים בספר, אבל בהחלט המעטתי בערכו לעומת חיי אדם (כן כן, גם חיים של מי שלא יהודי), שלפי דעתי- חשובים בהרבה.

ורק שתדע- היה מאוד קשה להסביר לחברים שלי מדוע לא עליתי לתורה, וזה בלשון ההמעטה. אני חושב שהחברה שלנו כאן אפילו יותר מדי מסוגרת.
ישן 03-01-09, 19:15   # 3
MusicMan
חבר על

מיני פרופיל

MusicMan לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי KingSnake צפה בהודעה
טוב, אני מצטער אם פגעתי במישהו כי זאת ממש לא הייתה הכוונה.
אני חי בקהילה שרובה מאמינה, וכך גם החברים הכי טובים שלי. לא ניסיתי להמעיט בערכם של המאמינים בספר, אבל בהחלט המעטתי בערכו לעומת חיי אדם (כן כן, גם חיים של מי שלא יהודי), שלפי דעתי- חשובים בהרבה.

ורק שתדע- היה מאוד קשה להסביר לחברים שלי מדוע לא עליתי לתורה, וזה בלשון ההמעטה. אני חושב שהחברה שלנו כאן אפילו יותר מדי מסוגרת.
תקשיב חמוד.
זה שזכית באיזה תואר של איזה בלוגר מצטיין לא אומר שאתה יכול להוציא מהפה שלך מה שאתה רוצה.
אתה ילד מה אתה מבין? שתגיע לגיל שצריך להתגייס פתאום תתחיל להבין איך הערבים הכלכך אהובים עליך דופקים אותך 3 שנים. ואם במקרה תהיה על אזרחי ואיכשהוא תגיע לעזה (כל כך מקווה שזה יקרה לך) תראה מה יקרה לך. אחרי יום בעזה אני בטוח שתשנה את הדעות שלך. בנתיים שתגדל תבין.

ולעניננו.
לדעתי אין מנוס מפתרון סופי לערבים (כמה שזה לא נשמע טוב) , לא משנה מה יהיו אבדות אי אפשר לחיות ככה!
לא מספיק שהם חיים במדינה שלא שלהם הם גם תוקפים אותה? איפה נשמע דבר כזה?
ישן 03-01-09, 19:22   # 4
Shay Ben Moshe
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

Shay Ben Moshe לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי moshe_z5 צפה בהודעה
ולעניננו.
לדעתי אין מנוס מפתרון סופי לערבים (כמה שזה לא נשמע טוב) , לא משנה מה יהיו אבדות אי אפשר לחיות ככה!
לא מספיק שהם חיים במדינה שלא שלהם הם גם תוקפים אותה? איפה נשמע דבר כזה?
אני לא נגד הפעולה בעזה או משהו כזה, האמת שלהפך, אני בעד אבל בכל אופן, מה זאת אומרת איפה נשמע דבר כזה?
לפני הקמת המדינה הארגונים כמו הלחי, האצל והיוצאים בהם היו גם "ארגוני טרור" במדיה מסויימת.
שוב, אני לא מצדיק את הערבים אבל אל תהפכו אותנו לקדושים, כי אנחנו לו כאלה טובים כמו שלפעמים אנחנו חושבים.
ישן 03-01-09, 19:52   # 5
MusicMan
חבר על

מיני פרופיל

MusicMan לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי The Chosen Generl צפה בהודעה
אני לא נגד הפעולה בעזה או משהו כזה, האמת שלהפך, אני בעד אבל בכל אופן, מה זאת אומרת איפה נשמע דבר כזה?
לפני הקמת המדינה הארגונים כמו הלחי, האצל והיוצאים בהם היו גם "ארגוני טרור" במדיה מסויימת.
שוב, אני לא מצדיק את הערבים אבל אל תהפכו אותנו לקדושים, כי אנחנו לו כאלה טובים כמו שלפעמים אנחנו חושבים.
אנחנו ממש לא טובים ואני ממש לא חושב ככה, אבל גם הגרמנים עשו רצח עם ועובדה שהם הגיעו ליעד שלהם- גרמניה בלי יהודים. נקווה (אני בכל זאת מקווה) שההסטוריה תחזור על עצמה.
ובקשר לאצ"ל ולח"י הם פשוט דרשו את שלהם- מדינת ישראל- מדינת היהודים!!!
ישן 01-01-09, 18:24   # 6
עמרי שוסטר
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

עמרי שוסטר לא מחובר  

אני אסגור את הסיפור מצידי בתגובה הבאה:
אנחנו (בצורה לא פלצנית ויהירה) עם (ע"פ כל הגדרה אפשרית) אשר מזוהה אך ורק עם ארץ ישראל. בלי ישראל, נטולי בית. מכוון ואנחנו (בתור מדינה) הגיוניים "לפחות" ברמה כזו או אחרת, אנחנו לא מפלים לרעה בין האזרחים השונים, לא משנה מה דתם. ישנם ישראלים מוסלמים, ישראלים נוצרים, ישראלים יהודים, ישראלים שומרונים, ישראלים בודהיסטים וכל דת אחרת עד אתאיסטים. בניגוד אלינו (ואני כן מפריד בצורה ברורה בין שתי האוכלוסיות), הם לא מחפשים דו-קיום שהוא. אני מעדיף לחשוב שלא מדובר במשהו אישי נגדנו, אלא רצון לאכלס באופן בלעדי את אדמות המדינה. עוד לפני הקמת המדינה בוצעו רציחות שיטתיות של יהודים ומהגרים שונים ע"י הערבים במדינה. אף אחד לא דיכא אותם ואף אחד לא הגביל אותם בצורה שהיא. זה מסתכם בעובדה שאנחנו רוצים לחיות כאן והם לא מסכימים. קרה מה שקרה ונאלצנו לנקוט בצעדים שנקטנו ע"מ לשמור על ביטחון אזרחי המדינה (לא משנה דתם) שנמצא בראש סדר העדיפויות שלנו (כמו כל מדינה שקולה). בעקבות אותם מקרים הגענו למצב שגם הם לא בדיוק אהובים עלינו, וזו אשמתם בלבד. בדור שלנו הם לא יחיו ביחד, וכפי שראינו לפני (התנתקות), הם לא מחפשים עצמאות, אלא מחפשים לסלק אותנו לחלוטין משטחי המדינה. אותה שנאה בסיסית רק גררה עוד שנאה שכרגע נראית לי סתמית. אי אפשר להפטר מהם ואי אפשר לחיות איתם. צריך להגיע לפשרה ואני מאמין שאת הצד שלנו מיצנו. המצב הנוכחי הוא אשמתם בלבד (וכן, אני אומר זאת גם כתושב אשדוד). ישראל היא לא כוח אכזרי ומדכא. ישראל היא אנחנו.
  Reply With Quote
ישן 02-01-09, 00:37   # 7
ronka
חבר וותיק

מיני פרופיל

ronka לא מחובר  

KINGנחש אתה מדבר שטויות... תתבגר קצת.
להשוואת ספר תנ"ך להארי פוטר?? אפילו אני שאני לא מאמין אני עדין לא משוואה בין שני הספרים האלה, יש בניהם שוני עצום!
ולמה אתה נח בשבת ולא בראשון? כי אתה גר במדינת ישראל ובמדינת ישראל הרוב הוא יהודי, אז הולכים לפי הרוב כמו שאומרים. לא טוב לך? אתה מוזמן לעבור לחו"ל.

תגיד תודה שלא נולדת באיראן או בשאר המדינות האלה, מזמן היו הורגים אותך...

Last edited by ronka; 02-01-09 at 00:40..
  Reply With Quote
ישן 02-01-09, 00:51   # 8
עמרי שוסטר
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

עמרי שוסטר לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי rOnka צפה בהודעה
KINGנחש אתה מדבר שטויות... תתבגר קצת.
להשוואת ספר תנ"ך להארי פוטר?? אפילו אני שאני לא מאמין אני עדין לא משוואה בין שני הספרים האלה, יש בניהם שוני עצום!
ולמה אתה נח בשבת ולא בראשון? כי אתה גר במדינת ישראל ובמדינת ישראל הרוב הוא יהודי, אז הולכים לפי הרוב כמו שאומרים. לא טוב לך? אתה מוזמן לעבור לחו"ל.

תגיד תודה שלא נולדת באיראן או בשאר המדינות האלה, מזמן היו הורגים אותך...
לא שאני חס וחלילה משווה בין השניים, אבל שניהם נמצאים ברשימה של 10 הספרים הנמכרים ביותר אי פעם. התנ"ך אמנם מקום ראשון, אבל הארי פוטר לא בדיוק מקום עשירי.
  Reply With Quote
ישן 02-01-09, 01:49   # 9
Dima
אקס מנהל

מיני פרופיל

Dima לא מחובר  

KingSnake, רציתי להעיר לך על התגובות שלך.

א. אף אחד לא מפריע לך לאכול חזיר וליסוע בשבת יש חנויות שלמות שמוכרות את זה.. אתה מוזמן לבוא לפה לאשדוד ואני אראה לך באיזור שלי כמה חנויות שאתה רוצה, מה גם שבשבת יש פה מוניות שירות שנוסעות לאיפה שאתה רק רוצה.
ב.אתה חושב שאתה יכול לחיות עם ערבים? אני שוב מזמין אותך לבוא לפה לאשדוד, אני מבטיח לך שלפחות אחרי הצפירה השניה שתשמע דעתך תשתנה.

ספר מטופש? מאות מליוני אנשים מאמינים בספר הזה שאתה מכנה אותו מטופש, כן אפשר לחלוק עליו כמה הוא נכון או כמה הוא לא נכון, אבל מפה ועד מה שכתבת?

ולאלה שנתנו ברירות:

לא נכון, יש לו 3 ברירות ולא 2.

1. לחיות פה עם אמונה שהארץ היא שלנו.
2. לרדת לארץ אחרת.
3. לחיות פה באמונה שהארץ שייכת לא רק לנו.

גם אני אישית לא אוהב את האופציה השלישית, אבל המציאות מכתיבה לנו אחרת.
אגב, אם לא הצלחת להסביר לחברים שלך למה לא עלית לתורה, אבל הם עדין נשארו חברים שלך אז זה רק מוכיח שלמרות הערכים שהם חונכו אליהם, הם מוכנים לקבל גם את האחר.
  Reply With Quote
ישן 03-01-09, 15:48   # 10
CrazyLioNeT
חבר מתקדם

מיני פרופיל

CrazyLioNeT לא מחובר  

King Snake כנראה אתה עדיין לא לומד אזרחות.. אבל אתה תלמד על סובלנות ועל הרוב.

ואם אתה לא מאמין אז לפחות אל תזלזל בערכים של האחרים.

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום