![]() |
# 21 |
חבר וותיק
|
שמע כפיר בתכלס אנשים פה מנסים לעזור אחד לשני וזה שאתה לא יודע לקבל את הביקורת של מתכנתים מנוסים ומתקדמים יותר ממך זאת באמת בעיה... למשל הבדיקה המטופשת וחסרת התועלת שעשית עם הID... אתה פשוט בודק אם ID הוא מספרי ואם כן אתה מכניס אותו לשאילתה. במקרה שמספר השורות המוחזרות הוא אפס הID שגוי. אין טעם לשאילתה נוספת. עכשיו בנוגע למה שאמרת עם htmlspecialchars דבר ראשון כשאתה נותן למשתמש הסבר הכולל שימוש בפונקציה מן הראוי שלפחות תכתוב אותה כמו שצריך בלי שגיאות כתיב. דבר נוסף שעלה פה היא הנקודה של דניאל. מה שהפונקציה הזאת עושה זה פשוט לנטרל תגי HTML על ידי החלפת תווי HTML מיוחדים כמו <,> וכד'. מה שזה אומר שאתה מנטרל את הקוד אבל לא מסיר אותו. שמע כפיר אני מבין שיש לך רצון לעזור אבל באמת לא ראוי שתעזור בנושאים שאתה לא מבין בהם ותטעה אנשים אחרים. אם זכרוני אינו מטעני אתה עצמך ביקשת עזרה לגבי אותו הנושא בדיוק.
לסיכום כפיר אתה צריך ללמוד לקבל ביקורת וללמוד לבדוק את הדברים לפני שאתה כותב אותם. עכשיו לפותח האשכול. מה שאני ממליץ לך לעשות זה להסתכל על קוד מקור של מערכות גדולות למשל VB או IPB ולראות איך שם פתרו את הבעיה. למרות שיש יתרונות לכך שאתה שואל בפורום. אני למשל לא הייתי מעלה על דעתי שמישהו ישתמש בשאילתה בצורה כל כך סתמית כמו כפיר אבל מסתבר שיש. עכשיו אחרי שראיתי שהדבר הזה קיים אני אדע שבעתיד כשמישהו שואל כדאי להוסיף דרך לבדיקה שלא מבזבזת משאבים בצורה סתמית כל כך.. יום טוב, כפיר |
![]() |
![]() |
# 22 |
חבר וותיק
|
חלאס לריב כמו ילדים קטנים
לסיכום אני צריך תשובות האם htmlspecialchars מכסה XSS ואיך אני מכסה SQL INJ ??? בבקשה בלי מריבות |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|