הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 29-08-06, 00:33   # 21
Elior
נשמה של הפורום

מיני פרופיל

Elior לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי moomoo
אנחנו עושים קידוש מדי פעם, מקיימים את כל החגים וצמים והולכים לבית כנסת ביום כיפור. אנחנו לא אוכלים חזיר וכאלה ומשתדלים להקפיד על בשר וחלב. אבל לא לנסוע בשבת? נו באמת.

וזה מה שהוא מנסה פחות או יותר להסביר, רק שלא הולך לו טוב עם ה"אני לא מנסה להחזיר אף אחד בתשובה, אבל תחזרו בתשובה".

שכל אחד יעשה מה שנוח לו בחיים, עם עצמו, עם האמונה שלו, עם הסביבה שלו.
יש כאלו שמאמינים אבל לא שומרים, יא כאלו שמאמינים ושומרים קצת, יש כאלו ששומרים הרבה, יש כאלו שלא מאמינים בכלל ולא שומרים. ויש באמצע עוד הרבה מאוד אזורים אפורים. בסופו של דבר שכל אחד יעשה באמת מה שטוב לו.
ישן 29-08-06, 00:45   # 22
Coder
Permanently Banned

מיני פרופיל

Coder לא מחובר  

אני אדם שנוסע בשבת, צופה בTV, משחק במחשב וכו' אבל מניח תפילין.
הנחת תפילין זה כולה 15 דקות ביום, מה זה 15 דקות ביום להקדיש?
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 00:46   # 23
FreshServ.Net
אחראי פורום

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל FreshServ.Net שלח הודעה באמצעות MSN אל FreshServ.Net Send a message via Skype™ to FreshServ.Net

FreshServ.Net לא מחובר  

איש איש באמונתו יחיה.

אני חושב שאין טעם לדון על כך מאחר וכל אחד יעשה את מה שטוב לו ואת מה שהוא מרגיש.

פיני, אתה יודע מה דעתי על מה שאמרת, ולמרות שהיא מנוגדת לחלוטין מדבריך אני עדיין מכבד אותך כבן אדם וזה לא גורע ממך (לעומת זה שאתה לפעמים לא אוכל בגללי חח).

כל אחד יחשוב מה שירצה, יעשה את הדברים איך שירצה.
זו היא דעתי.

אגב לאלו שפה- כן, אני מאמין בה'! אבל בכל הנוגע לתנ"ך, בקושי מאמין, זה לא יותר מסתם סיפור נחמד בשבילי.

המשך יום נעים.

אי-מייל: admin at freshserv.net.
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 00:48   # 24
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

עוד תגובה ארוכה ומייגעת שתגרום עוד אשכול ארוך ומייגע

ציטוט:
הייתה פעם אישה אחת שחטפה מוות כליני מי שלא יודע זה שרק חלק קטן מהגוף עובד...
האישה הזאת דיברה עם אלוהים וחזרה לחיים? מוזר, היחידים שעברו "טראנס" ודיברו עם אלוהים וחזרו למצב רגיל היו נביאים- האם היא מתיימרת להיות נביאה?

ובכלל, לכל עניין המוות קליני (הרגשת היציאה מהגוף) יש הסבר מדעי.

ציטוט:
יש אנשים שאין להם כסף לאכול והם שמחים ושמחים למה???...כי הם מאמינים בבורא עולם!!!
תמיד טוב להאמין באלוהים, אין ספק וכל החיים שלי היא עדות אחת גדולה לכך שזה משתלם.

ציטוט:
תהיה בנאדם טוב, תתרום לעצמך, תתרום לקהילה.
כמובן, הדת אומרת בפרוש שקודם כל תתנהג בצורה מושלמת עם בני אדם, לאחר מכן תתנהג טוב עם אלוהים. הרי אמרו רבנים כבר מלפני 2000 שנה, מקיים את מצוות "ואהבת לרעך כמוך" כאילו קיים את כל התורה. לא מכיר ואני בטוח שאין אנשים שיכולים לקיים את המצווה הזאת.

ציטוט:
לדעתי אלוהים וכל השאר, הומצאו על ידי בני אדם שפחדו ולא יכלו להסביר דברים, היו פרימיטיביים, נראה שעדיין יש כאלו ומאמינים לזה...
יש סיכוי גדול שזה נכון. השאלה כמה חוקרים וכמה ניכנסים לעומק כדי לגלות את האמת- והאמת מפחידה.

ציטוט:
בשיא הכנות
אני תמיד חשבתי מה טוב בלהיות דתי?
אסור לסוע בשבת,ככה שזה אומר אין לטייל אין ים וכו'
לקום כל בוקר בישביל להתפלל
כל הזמן לברך איפה שלא תהייה
וכל הזמן לעשות מצוות
זו בחירה שלך, מי שבוחר בדרכו של אלוהעם זה מה שהוא יעשה.

ציטוט:
כל החיים רק אחרי אלוהים עד שהחיים הם כבר לא חיים
הדת לא אומרת כל החיים אחרי אלוהים, אך אלוהים הוא אכן חלק נכבד מהחיים שלנו, הרי עפ"י הדת הוא בורא העולם. ומזה המוות? זה סוף של משהו? זה דבר שצריך לפחד ממנו? סה"כ כניסה למצב בו אתה כלום. אני אישית לפחות למדתי בצבא שאין לפחד מהמוות.
גם בדת וגם במדע, המוות נתפס כדבר טוב. כמו כן בשניהם, הדת הוא התחלה חדשה.
דת- ידוע הכל עולם שלאחר המוות תיקון וכו.... מדע- הטענה של המדע שהמוות נוצר בעצם מהתרבות של החי, ברגע שאתה מתרבה עשית את חלקך ולא צריך אותך יותר ביקום. כמו כן, למוות יש תחליט כי ברגע שאתה מת, אתה נעשה חלק מהאדמה, אתה תורם לשרשרת המזון ועוד...

אז בקיצור, גם לאחר החיים יש חיים- בין אם בצורה רוחנית ובין אם בצורה מדעית.

ציטוט:
התכלית שלי היא לחיות חיים כיפים ונורמאלים
תגדיר כיף.

ציטוט:
גם חזרה בשאלה היא לא מילה גסה
בכלל לא, נפלאות הבחירה החופשית. כל אחד יבחר בדרכו.

ציטוט:
התכלית שלי היא להינות מהחיים ולהיות מאושר, מה שלך?
כמו שאמרתי לאחד המשתמשים, אנא הגדר מזה הנאה מהחיים ומזה אושר.

ציטוט:
חברה, מתי תבינו, לחיים אין תכלית.
לא משנה איך תסתכל על זה, לחיים יש תכלית. מבחינת הדת, התכלית היא עבודת האל. מבחינת המדע, התכלית שלנו היא לקיים את ההמשכיות של המין האנושי בצפייה להתפתחות. התכלית שלנו היא לחיות ביקום הזה, הרי גם אנו חלק מהמאזן האקולוגי.

ציטוט:
שכל אחד יהיה את החיים שלו ולא יתערב לאחרים.
נוח לך לדפוק את הראש כל היום בספר? סבבה.
אל תהרוס את החיים של אחרים.
ברור, אסור לאף אחד לחיות בדרך שהוא לא רוצה.
אך באותה מידה שלמדענים יש זכות להפיץ את תורת האבולוציה כהאמת המוחלטת, לדת יש את הזכות להפיץ את עצמה כהאמת.

ציטוט:
יש מיליארדי אנשים בעולם ואלוהים הרי אחראי על כולם. למה שלעזאזל הוא יקשיב דווקא לתפילות ולבקשות שלכם?
עפ"י הדת אלוהים יקשיב לכל אדם.

ציטוט:
ראיתי אנשים טובים, ממש נשמות, שנדפקו, שנהרסו להם החיים ( גם בתקשורת וגם בחיים האמיתיים.)
ראיתי המון מקרים של חוסר צדק, בהם שאלתי - איפה אלוהים פה?
מספר דברים:
רְאֵה נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַיּוֹם, אֶת-הַחַיִּים וְאֶת-הַטּוֹב, וְאֶת-הַמָּוֶת, וְאֶת-הָרָע.

הכל חלק מהבחירה החופשית שדרך אגב, עפ"י חוקרי מוח (אנשים לא דתיים) לא קיימת, האם אתה מאמיןש אין לך בחירה חופשית? אבל נעזוב את זה עכשיו. הבחירה החופשית יכולה לגרום לאנשים שהם "ממש נשמות" ליפול, אין מה לעשות זה חלק מהעולם, בין אם אלוהים קיים ובין אם לא.

ציטוט:
"איש איש באמונתו ייחיה" אומר לך משהו?
בתור אדם מאמין, אני מצפה שלא תעוות משפטים מהדת.
משפט זה עוות ע"י אתאיסטים ונגזר מהאמרה "צדיק באמונתו יחיה".

ציטוט:
לפי דעתי זה נכון כל אחד והאמונה שלו אני לא מאמין שזה שה' עשה את הארץ בשישה ימים
ואז ביום השביעי הוא נח זה אומר שלא צריך לעשות כלום ביום השביעי ורק להתפלל ולישון.
לפי דעתי זה היום שצריכה להיות בו ההנאה לאחר שבוע קשה של עבודה.
ברגע שאתה מאמין באל ששמו במקרא יהוה, אתה לא יכול לא לשמור את היום השביעי.
דת היא לא בחירה חופשית, האל ציווה האדם יעשה.

ההשקפה שלי:
האמונה שלי שונה משל רבים פה, מסיבה אחת שאני לא מקבל את התורה שבעל פה (ולא, אני לא קראי).
אני מקבל את החלקים ההגיוניים, כאלה שבאמת ניתן לפרש מהכתוב...אך את החלקים שפשוט מציאים דברים אני לא מקבל.
גם אני פעם לא האמנתי כמו הרוב פה אבל השתנתי. לא הקשבתי בכלל לחרטא של מוות קליני. לא ראיתי התגלות, בטח שלו את "האור". הדברים שהדהימו אותי בהתחלה וגרמו לי להמשיך לחקור הם:
-הדיוק שבנבואות התורה.
-התגליות המדעיות שעשו יהודים בספר הזוהר ודברי חז"ל, הקדימו את המדע באלף שנים, לפעמים באלפיים.

מכאן עברתי הרבה זמן של חקר האבולוציה, ארכיאולוגיה, היסטוריה ועוד...הגעתי למסקנה שיש בורא לעולם, בין אם המדע צודק ובין אם לא.

הבחירה להאמין/לדעת? היא שלכם. אם לא תאמינו, לא יהיו לכם חיים רעים יותר..רוב הסיכויים שיהיו לכם חיים טובים יותר. השאלה אם אתם מוכנים לקבל את קיומו של האל או לא.

והדברים שאני ראיתי במהלך שירותי הצבאי, דברים שלא הגיוניים שאני מסתכל עליהם עכשיו משמעותם נס.
אנחנו הלכנו לשמור על הארץ שלנו (העם של אלוהים), אלוהים שמר עלינו. כמובן, יש חיילים שנהרגים, אך אפשר לקחת את גדול ישראל בכל הזמנים אולי- משה רבנו, הוציא את העם ממצרים ובכל זאת, אלוהים לא נתן לו להיכנס לארץ. הטובים תמיד נלקחים, תמיד.

האשכול הזה לא יוביל לשום מקום, הרי באמת מישהו מאשכול כזה יכול לחזור לאמונה? לעולם לא, זה תהליך ארוך מאוד.

עריכה:
אם כבר תשנו את המשפט "המפורסם" ל"איש באמונתו יתגאה". כך אחד צריך להתגאות באמונה שלו, לא משנה אם הוא מאמין שבראה אותנו יישות שלא ניתן לתפוס ובין אם הוא מאמין שנוצרנו מעצם דומם.

Last edited by BHXHUI; 29-08-06 at 01:01..
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 01:09   # 25
MaorD
הוסטסניון

מיני פרופיל

MaorD לא מחובר  

ציטוט:
אוקיי.... רק אם אתה יכול לומר לי היכן בתורה רשום "שמור שבת תתפלל כל השבת ואל תהנה ממנה"?
לפי מה שידוע לי הקטע של לא לסוע בשבת וכל הדברים האלה זה פורש ע"י רבנים.
כמו שבתקופת המלכים בארץ ישראל היו את המלכים שחטאו והעם חטא איתם מסיבה אחת -
העם הלך אחר מנהיגיו.
זה שה"מנהיגים" (הרבנים) של העם חושבים משהו זה לא אומר שהם דווקא צודקים.
מבחינתי הם טועים - אוליי אני טועה אני לא חכם ולא לומד תורה כמו שהם לומדים זה בטוח.
אבל מבחינתי זה לא נכון מה שהם מציגים הם מקצינים את זה לגמרי.
והיום יש גם כן את ההכי מקצינים ששומרים רק אוכל של רב אחד ולא אשכח את המקרה
שאותו רב לא שיחד מישהו ומה שהמון אנשים אכלו כמה שנים טובות פתאום נהיה "פסה" למאכל
פשוט אסור לאכול יותר את האוכל שמוחתם ע"י אותו רב.
בקיצור ולעיניין כמו שכבר פעם האנשים היו מושחטים כך הם גם היום והיום עוד יותר.
אין מה לעשות בנוגע לזה ואדם יכול לגרום לך לחיות ע"פ ההכתבה של התורה שלו.
אם אתם שואלים אותי אסור בכלל אבל ב-כ-ל-ל להתגלח אז למה בדיוק דתיים מתגלחים?
תחשבו על זה שניה, פעם לא היו מתגלחים בכלל לא היו להם מכונות גילוח.
מי שהמציא את זה שמותר להתגלח במכונה בלבד עשה את זה מ2 סיבות אפשריות :
1. מושחט ועשה את זה ע"מ לקדם את אותם ממציאים ששילמו לו כסף לעשות זאת.
2. רצה להוריד את הזקן מהפנים שלו ולא יכל לעשות את זה עם סכין.
שורה תחתונה אל תאמינו לכל מה שהרבנים מכתיבים לכם.
דרך אגב לפני איזה שנה דיברתי עם דוד שלי (דתי חרדי) ושאלתי אותו מה הסיבה שמותר להתגלח
עם מכונת גילוח אבל לא עם סכין.
(לפי מה שידעתי עד אז זה היה בגלל שכאילו סכין על הצוואר = סימן לשחיטה).
הוא אמר לי שזה לא קשור לקטע של השחיטה בכלל ושאין לו בעצמו מושג ושיש עדיין אנשים
בבית חב"ד שלא מתגלחים ומגלגלים את הזקן שלהם בעצמו....
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 01:18   # 26
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

לא לפי הסדר:
ציטוט:
תחשבו על זה שניה, פעם לא היו מתגלחים בכלל לא היו להם מכונות גילוח.
פעם היו מתגלחים ידידי, לא צריך מכונת גילוח כדי להתגלח. אפילו בתנ"ך מתואר גילוח של זקנים.

ציטוט:
שורה תחתונה אל תאמינו לכל מה שהרבנים מכתיבים לכם.
אני הבנאדם האחרון שיאמין לרבנים, אני מאמין רק מה שכתוב במפורשות בתורה.

ציטוט:
אוקיי.... רק אם אתה יכול לומר לי היכן בתורה רשום "שמור שבת תתפלל כל השבת ואל תהנה ממנה"?
רשום לא תעשה מלאכה. אתה יודע מה ההבדל בין מלאכה לעבודה?
מלאכה זו פעולה שאתה מפיק ממנה משהו, אתה נהנה ממנה ומפירותיה...לכן לא מבשלים בשבת (לדוגמא).

אני אתן לך את הדוגמא הכי טובה- יש הרבה זרמים ביהדות שאין להם רבנים ושומרים שבת:
הקראים: בשביל הרבנים זה האוייב, המעוותים של הדת. אתה לא תראה קראי נוסע בשבת ופעם גם לא היית רואה קראי נוסע באמבולנס לבית חולים גם אם הוא גסס. תקרא קצת על הקראים, תבין מהם ותדע שהם לא שקרנים ונוכלים כמו הרבנים. כל הזרמים ביהדות, גם אלה שאין להם רבנים אומרים שצריך לשמור שבת (כי זה כתוב במפורשות בתורה ויש פירוט), אתה מבין בתורה יותר מכולם?

ציטוט:
אין מה לעשות בנוגע לזה ואדם יכול לגרום לך לחיות ע"פ ההכתבה של התורה שלו.
אין בנאדם בעולם שיכול לגרום לי לעשות משהו בניגוד לרצוני, ותאמין לי שניסו.
אך אתה טועה טעות גדולה שאתה אומר את זה, ברגע שבנאדם מקבל את האמונה באלוהים, ביהוה, האל המוזכר בתורת ישראל הוא צריך לחיות לפי התורה- כי זה מה שאלוהים אמר.

לא הבנתי הרבה מהתגובה שלך כי היא לא כתובה בצורה מסודרת, אם הייתי מבין הכל הייתי מגיב על הכל. יש הרבה דברים שרשמת שהם בכלל לא קשורים..נעזוב.

תאמין איך שאתה רוצה, אם אתה חושב שאלוהים לא אמר לנו לשמור שבת אז אתה לא הולך בדרך דת ישראל, אתה לא הולך בדך היהדות. לא שאני שומר, אבל אני מכיר בעובדה שצריך לשמור ושאני צבוע.

בכל מקרה, כמו שאמרתי תתגאה באמונה שלך...אם אתה מאמין בלב שלם שהיא נכונה.

Reply With Quote
ישן 29-08-06, 02:01   # 27
MaorD
הוסטסניון

מיני פרופיל

MaorD לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
לא לפי הסדר:

פעם היו מתגלחים ידידי, לא צריך מכונת גילוח כדי להתגלח. אפילו בתנ"ך מתואר גילוח של זקנים.

אני הבנאדם האחרון שיאמין לרבנים, אני מאמין רק מה שכתוב במפורשות בתורה.

רשום לא תעשה מלאכה. אתה יודע מה ההבדל בין מלאכה לעבודה?
מלאכה זו פעולה שאתה מפיק ממנה משהו, אתה נהנה ממנה ומפירותיה...לכן לא מבשלים בשבת (לדוגמא).

אני אתן לך את הדוגמא הכי טובה- יש הרבה זרמים ביהדות שאין להם רבנים ושומרים שבת:
הקראים: בשביל הרבנים זה האוייב, המעוותים של הדת. אתה לא תראה קראי נוסע בשבת ופעם גם לא היית רואה קראי נוסע באמבולנס לבית חולים גם אם הוא גסס. תקרא קצת על הקראים, תבין מהם ותדע שהם לא שקרנים ונוכלים כמו הרבנים. כל הזרמים ביהדות, גם אלה שאין להם רבנים אומרים שצריך לשמור שבת (כי זה כתוב במפורשות בתורה ויש פירוט), אתה מבין בתורה יותר מכולם?

אין בנאדם בעולם שיכול לגרום לי לעשות משהו בניגוד לרצוני, ותאמין לי שניסו.
אך אתה טועה טעות גדולה שאתה אומר את זה, ברגע שבנאדם מקבל את האמונה באלוהים, ביהוה, האל המוזכר בתורת ישראל הוא צריך לחיות לפי התורה- כי זה מה שאלוהים אמר.

לא הבנתי הרבה מהתגובה שלך כי היא לא כתובה בצורה מסודרת, אם הייתי מבין הכל הייתי מגיב על הכל. יש הרבה דברים שרשמת שהם בכלל לא קשורים..נעזוב.

תאמין איך שאתה רוצה, אם אתה חושב שאלוהים לא אמר לנו לשמור שבת אז אתה לא הולך בדרך דת ישראל, אתה לא הולך בדך היהדות. לא שאני שומר, אבל אני מכיר בעובדה שצריך לשמור ושאני צבוע.

בכל מקרה, כמו שאמרתי תתגאה באמונה שלך...אם אתה מאמין בלב שלם שהיא נכונה.
פנה לרבנים עם המשפט שהדגשתי ותחזיר לי תשובה אחרי זה.
שוב פעם אמרתי אני לא לומד תורה בישיבה אבל לפי דעתי אתה טועה ומלאכה זה לא בהכרח משהו שתהנה ממנו.
מלאכה זה אומר גם כן לעבוד את האל ואני לא חושב שהוא רוצה שהאנשים פעם בשבוע יהיו כל היום בבית הכנסת ומתפללים.. - דרך אגב אתה יודע שבעבר לא היו בתי כנסת וסיפרי תורה....
היו מתפללים רק בחגים אם אני לא טועה עולים לרגל לבית המקדש.
הרעיון עם ספרי התורה הומצא בתקופה של גלות בבל ע"מ לשמור את היהודים בדתם.
כך שלא בטוח שמה שאתה מאמין בו באמונה כל כך שלמה הוא הדבר הנכון...
אני מציע לך לבדוק את זה ואני בכיף ייצתרף למחקר שלך אם תרצה ונבדוק יחד לגבי זה
כי לפי מה שידוע לי בתקופת בית המקדש לא היו בתי כנסת אלא מזבחות שאנשים היו מעלים לשם
זבח לה' וזה היה בחגים רק אם אני לא טועה.
(גם מעשר וכל זה ...)
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 05:10   # 28
k.machine
תודה על תרומתך.

k.machine's Avatar

מיני פרופיל

k.machine לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BHXHUI
עוד תגובה ארוכה ומייגעת שתגרום עוד אשכול ארוך ומייגע

האישה הזאת דיברה עם אלוהים וחזרה לחיים? מוזר, היחידים שעברו "טראנס" ודיברו עם אלוהים וחזרו למצב רגיל היו נביאים- האם היא מתיימרת להיות נביאה?

ובכלל, לכל עניין המוות קליני (הרגשת היציאה מהגוף) יש הסבר מדעי.

תמיד טוב להאמין באלוהים, אין ספק וכל החיים שלי היא עדות אחת גדולה לכך שזה משתלם.

כמובן, הדת אומרת בפרוש שקודם כל תתנהג בצורה מושלמת עם בני אדם, לאחר מכן תתנהג טוב עם אלוהים. הרי אמרו רבנים כבר מלפני 2000 שנה, מקיים את מצוות "ואהבת לרעך כמוך" כאילו קיים את כל התורה. לא מכיר ואני בטוח שאין אנשים שיכולים לקיים את המצווה הזאת.

יש סיכוי גדול שזה נכון. השאלה כמה חוקרים וכמה ניכנסים לעומק כדי לגלות את האמת- והאמת מפחידה.

זו בחירה שלך, מי שבוחר בדרכו של אלוהעם זה מה שהוא יעשה.

הדת לא אומרת כל החיים אחרי אלוהים, אך אלוהים הוא אכן חלק נכבד מהחיים שלנו, הרי עפ"י הדת הוא בורא העולם. ומזה המוות? זה סוף של משהו? זה דבר שצריך לפחד ממנו? סה"כ כניסה למצב בו אתה כלום. אני אישית לפחות למדתי בצבא שאין לפחד מהמוות.
גם בדת וגם במדע, המוות נתפס כדבר טוב. כמו כן בשניהם, הדת הוא התחלה חדשה.
דת- ידוע הכל עולם שלאחר המוות תיקון וכו.... מדע- הטענה של המדע שהמוות נוצר בעצם מהתרבות של החי, ברגע שאתה מתרבה עשית את חלקך ולא צריך אותך יותר ביקום. כמו כן, למוות יש תחליט כי ברגע שאתה מת, אתה נעשה חלק מהאדמה, אתה תורם לשרשרת המזון ועוד...

אז בקיצור, גם לאחר החיים יש חיים- בין אם בצורה רוחנית ובין אם בצורה מדעית.

תגדיר כיף.

בכלל לא, נפלאות הבחירה החופשית. כל אחד יבחר בדרכו.

כמו שאמרתי לאחד המשתמשים, אנא הגדר מזה הנאה מהחיים ומזה אושר.

לא משנה איך תסתכל על זה, לחיים יש תכלית. מבחינת הדת, התכלית היא עבודת האל. מבחינת המדע, התכלית שלנו היא לקיים את ההמשכיות של המין האנושי בצפייה להתפתחות. התכלית שלנו היא לחיות ביקום הזה, הרי גם אנו חלק מהמאזן האקולוגי.

ברור, אסור לאף אחד לחיות בדרך שהוא לא רוצה.
אך באותה מידה שלמדענים יש זכות להפיץ את תורת האבולוציה כהאמת המוחלטת, לדת יש את הזכות להפיץ את עצמה כהאמת.

עפ"י הדת אלוהים יקשיב לכל אדם.

מספר דברים:
רְאֵה נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַיּוֹם, אֶת-הַחַיִּים וְאֶת-הַטּוֹב, וְאֶת-הַמָּוֶת, וְאֶת-הָרָע.

הכל חלק מהבחירה החופשית שדרך אגב, עפ"י חוקרי מוח (אנשים לא דתיים) לא קיימת, האם אתה מאמיןש אין לך בחירה חופשית? אבל נעזוב את זה עכשיו. הבחירה החופשית יכולה לגרום לאנשים שהם "ממש נשמות" ליפול, אין מה לעשות זה חלק מהעולם, בין אם אלוהים קיים ובין אם לא.

בתור אדם מאמין, אני מצפה שלא תעוות משפטים מהדת.
משפט זה עוות ע"י אתאיסטים ונגזר מהאמרה "צדיק באמונתו יחיה".

ההשקפה שלי:
האמונה שלי שונה משל רבים פה, מסיבה אחת שאני לא מקבל את התורה שבעל פה (ולא, אני לא קראי).
אני מקבל את החלקים ההגיוניים, כאלה שבאמת ניתן לפרש מהכתוב...אך את החלקים שפשוט מציאים דברים אני לא מקבל.
גם אני פעם לא האמנתי כמו הרוב פה אבל השתנתי. לא הקשבתי בכלל לחרטא של מוות קליני. לא ראיתי התגלות, בטח שלו את "האור". הדברים שהדהימו אותי בהתחלה וגרמו לי להמשיך לחקור הם:
-הדיוק שבנבואות התורה.
-התגליות המדעיות שעשו יהודים בספר הזוהר ודברי חז"ל, הקדימו את המדע באלף שנים, לפעמים באלפיים.

מכאן עברתי הרבה זמן של חקר האבולוציה, ארכיאולוגיה, היסטוריה ועוד...הגעתי למסקנה שיש בורא לעולם, בין אם המדע צודק ובין אם לא.

הבחירה להאמין/לדעת? היא שלכם. אם לא תאמינו, לא יהיו לכם חיים רעים יותר..רוב הסיכויים שיהיו לכם חיים טובים יותר. השאלה אם אתם מוכנים לקבל את קיומו של האל או לא.

והדברים שאני ראיתי במהלך שירותי הצבאי, דברים שלא הגיוניים שאני מסתכל עליהם עכשיו משמעותם נס.
אנחנו הלכנו לשמור על הארץ שלנו (העם של אלוהים), אלוהים שמר עלינו. כמובן, יש חיילים שנהרגים, אך אפשר לקחת את גדול ישראל בכל הזמנים אולי- משה רבנו, הוציא את העם ממצרים ובכל זאת, אלוהים לא נתן לו להיכנס לארץ. הטובים תמיד נלקחים, תמיד.

האשכול הזה לא יוביל לשום מקום, הרי באמת מישהו מאשכול כזה יכול לחזור לאמונה? לעולם לא, זה תהליך ארוך מאוד.

עריכה:
אם כבר תשנו את המשפט "המפורסם" ל"איש באמונתו יתגאה". כך אחד צריך להתגאות באמונה שלו, לא משנה אם הוא מאמין שבראה אותנו יישות שלא ניתן לתפוס ובין אם הוא מאמין שנוצרנו מעצם דומם.
אנשים כמוך אני יכול להעריץ ולהעריך בלי סוף. פעם ראשונה שאני שומע על אדם כמוך שלא מסתמך על הרבנים.

אני נאלץ להסכים איתך בקטע הזה שלא צריך אף אחד שיגיד לנו איך להאמין (אם בכלל מאמינים) אבל פה הבעייה. אין דבר כזה. כל מי שחוזר בתשובה היום רץ אחרי אנשים ברחוב (אני לא סתם אומר את זה) ומתחיל לשפוך עליהם "חרא" על הגהינום, על כף הקלע, (ככה קוראים לזה?) ועל השדים והרוחות וכל הגועל שהדת המציאה. וזה בנוסח של "אם לא תאמין או תחזור בתשובה, כל מה שנכתב לעיל יקרה\יבוא אליך בסופו של דבר.

וזה הסיבה העיקרית לכך שמאוד מפריע לי אנשים שבאים אליי ומנסים לומר לי בוא תיקח ספר ותקרא בו (שוב, בלשון המעטה)
מוזר שעוד לא ראיתי מדען שרץ אחרי אנשים ברחוב ומתחיל לספר להם שאם הם לא יאמינו במפץ הגדול, או שכל היעוד שלהם זה להזדווג (כמו בעלי חיים) ולמות, הם יקבלו מכות (לא מצאתי איום מסויים מצד המדע שיקרה אם האדם לא יאמין ב"כת" הזאת)

ומה שעוד מצחיק שזה הסיבה היחידה שהרבנים עוד בתחילת הדרך עשו כל דבר שאפשר לעשות כדי למנוע את כניסת הטלוויזיות לבתים. כי רק בטלוויזיות יש את ערוצי המדע. ושם מדענים לא צריכים לרדוף אחרי בני אדם כדי שידעו את האמת שמסתתרת מאחורי ההמצאה הגאונית הזאת שנקראת "דת", ושיש עוד הסבר לחיים המוזרים של הבעלי חיים המוזרים האלו שנקראים "בני אדם", ע"פ הגדרתך (בעקיפין. הם הרי צריכים רק להזדווג ולמות לא? בדיוק כמו בעלי חיים)

כיום זה בלתי אפשרי לחיות בלי רבנים. כי הרבנים זה הפירוש לתורה. אם הם לא היו מואילים בטובם לפרשם לנו את התורה, אף אחד לא היה מבין אותה, או מוצא לה הסבר ותירוצים לקושיות שעולות מדברים בלתי מובנים.
אם אתה לא מקשיב לרבנים של היום, אז זה אומר שאתה לא אמור להקשיב לרבנים של פעם (כמו הרמב"ם, רש"י, אונקלוס, וכל מי שאתה יכול להכניס לסוגריים המצומצמים האלו) וזה אומר שאתה לא יכול לקבל שום פירוש שהתקבל על ידם. משמע? האמונה שלך בתורה מתבססת על תנ"ך ללא פירושים. ואתה יודע כמה בעיות יש לפתור?! כמה באלגן שהפרשנים שצויינו לעיל "כאילו" פתרו ע"י כוח מוזר שהוענק להם מהשמיים והוא נקרא "רוח הקודש" ובזכותו יש להם את הסמכות לשנות 99.9 אחוז מהתנ"ך?

אז אם כך סלח לי,
אבל אתה מסתמך על כלום. פשוט כך.

אני פשוט חזרתי לבית עכשיו (השעה היא 6:20) ואני נורא עייף. אני מאלו שחשבו הרבה על התורה. לא סתם אני לא מאמין, יש לי שכל תודות לי, ותודות לסקרנות היוצאת מן הכלל שלי. אני יכול לרשום לך 9999999 עמודים של דברים שיגרמו לך פשוט לא לרצות בתורה. אבל כמו שציינתי לפני כן, אני לא מאלו שרצים אחרי אנשים ברחוב ומאיימים עליהם שאם הם לא יקראו בספר, אז יבואו עליהם שדים ורוחות בלילה.
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 06:01   # 29
SHeDoN
מנהל קהילה ומנהל כללי בדימוס

מיני פרופיל

SHeDoN לא מחובר  

תן לאנשים להאמין איך שהם רוצים,
תזכר שאתה חונכת ע"י ערכים כאלו,
ואחרים..חונכו על ערכים אחרים.

תזכור שיש כאלו שעל הזכות להיות חיי ולהכיר בעולם, הם מודים..אך בצורה שונה. לא בצורה של להתפלל כל יום.

אם באת לתת כאן או לחדש למשהו כאן משהו,
אז לא עשית את זה.

תן לי להאמין בדרכי,
איך שאני ארצה, ואיך שטוב לי.
  Reply With Quote
ישן 29-08-06, 09:23   # 30
pini89
חבר על

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל pini89 שלח הודעה באמצעות MSN אל pini89 Send a message via Skype™ to pini89

pini89 לא מחובר  

קודם כל גיא תיראה...
מה שמלמדים אותך בביצפר שהתנ"ך הוא ספר היסטוריה זה ממש אבל ממש ממש לא נכון!
ומי שרשם את זה "אוקיי.... רק אם אתה יכול לומר לי היכן בתורה רשום "שמור שבת תתפלל כל השבת ואל תהנה ממנה"? "
אז תיראה בתורה לא רשום תתפלל כל השבת ותהנה ממנה אלא להפך...
רשום שם שאתה חייב להנות ממנה כי השבת היא הדוגמא לעולם הבא!
מסנג'ר: shafadov11@hotmail.co.il
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום