![]() |
# 21 | |
Senior Member
|
ציטוט:
למה ניראה לך שהוא רושם " בס"ד " ? |
|
![]() |
![]() |
# 22 |
משתמש חדש
|
תציג עבודות שנוכל לראות רמה.
בכל אופן שיהיה בהצלחה.
# 23 |
חבר על
|
בס"ד
חח אני לא חרדי, אני חוזר בתשובה... מי שחוזר בתשובה לא בהכרח הופך להיות חרדי אלא "דתי רגיל" הייתי יכול להמשיך להסביר לכם אם היה פה בקהילה גם פורום יהדות... ![]() |
![]() |
![]() |
# 24 |
Member
|
אתה לא חוזר בתשובה!
אתה מיתחזק...זה ממש מעצבן שאומרים את זה...ד"א בן כמה אתה בכלל!?
# 25 |
Permanently Banned
|
בס"ד
ישר כחך! |
![]() |
![]() |
# 26 |
חבר על
|
בס"ד
17 אני את ההתחזקות עברתי... ברוך השם הגעתי לשלב הדיונים הפילוסופיים של הבריאה... כשתגיעו להתחלה של הדבר הזה תבינו למה הרבנים הגדולים והמוכרים כמו הרמב"ם, מיליובאוויטש, עובדיה יוסף והרב כדורי הם הרבה יותר משמות ולמדו הרבה יותר מהתורה עצמה... הרמב"ם אני חושב הוא זה שאמר שבכדי להבין את מהות התורה בצורה טובה יותר צריך להבין את המדע כמה שיותר... תשימו לב שכל הגאונים כמו איינשטייין, אריסטו, ניוטון ועוד, כולם ללא יוצא מן הכלל הוכיחו את קיומו של הבורא. הסיבה היא כי בכדי להבין את קיום הבורא ולהוכיח אותו צריך ידע פילוסופי ומדעי נרחב יותר מכל הדוקטורים שממציאים תקופות לפני מיליוני שנים לפי הדימיון שלהם כשאין להם הוכחה אחת אפילו פרט לכך שהם מאמינים לשקרים של עצמם. היכולת של אנשים כמו איינשטיין לפתח ספקות בנוגע לכל דבר הביא אותם להוכיח את קיום הבורא בדרכים, אפילו פשוטות וברורות לעין. חוץ מזה, בקשר להתחזקות, אני לא כ"כ מרוצה מזה, אפילו קצת נגד זה... כי יש רבנים מסוימים כמו דניאל זר לדוגמא שמטיפים וזה לא דרך טובה להחזיר אדם בתשובה... תשובה צריכה לבוא מהלב, מתוך הבנת האלוקות, מתוך הרצון לשפר את עצמך, ולא מתוך כפיה. השלילה של ההתחזקות אצלי באה מתוך ההבנה שכמה חזק שנכנסים לזה, ככה נופלים מזה חזק. אם היו לאט לאט מתחזקים ומבינים את האלוקות, השאר היה בא לבד בלי הטפות והרצאות מפחידות, אלא מתוך אהבה. מקווה שהבנתם אותי ולא הטפתי לכם תורה כי אין לי מטרה להחזיר אף אחד בתשובה כנגד רצונו. מי שירצה שיעורים וקצת דיונים תורניים מוזמן לפנות אלי באופן פרטי, אני תמיד שמח לדבר דברי קודש. גם על עבודה, אבל על מטרת החיים יותר חשוב לפעמים לדבר. |
![]() |
![]() |
# 27 |
חבר על
|
|
![]() |
![]() |
# 28 |
חבר וותיק
|
אם אתה דתי, למה אתה כותב בשבת?
וחוצמזה אני יהודי אבל אני לא ממש מבין למה כל החרדים והיהודיים ההדוקים מאמינים שהעולם נברא לפני 5000 שנה ומשהו? אם יש הוכחות לזה בשכבות הסלע ובאדמה שהעולם קיים מעל למיליוני שנים, ויש גם הוכחות לפי הדינוזאורים...
# 29 |
חבר על
|
בס"ד
יפה שאתה יודע מה זה מוצאי שבת... אין שום הוכחות... זה רק דיעות... זה כמו שאני אגיד לך שיש חייזרים באיזשהו מקום... ברור הרי שלא תאמין, אבל אם אדם שלמד כמה שנים באונ' יגיד לך את זה אתה כבר תחשוב אחרת, למרות שזה רק דעה ואין לו שום הוכחות... קוראים לזה השפעה פסיכולוגית וגם לומדים על זה בפסיכולוגיה חברתית אם אתה רוצה לדעת... הכל עניין של הכרת הסמכות... תחשוב על זה ותבדוק עובדות לפני שאתה אומר משהו... אין שום הוכחות לקיום של דינוזאורים ואין אפילו הוכחה אחת לקיום העולם לפני יותר מ5766 שנה. |
![]() |
![]() |
# 30 |
חבר וותיק
|
ויש הוכחה לקיום העולם לפני 5766 שנה?
אין שום הוכחה שיש כזה דבר אלוהים! אתה יודע מי ברא את האלוהים? האדם! וחוץ מזה מזה אין הוכחות שהיו דינוזאורים? יש הוכחות של עצמות ושלדים והכל! מדענים הם לא סתם ככה מדענים שרק באיזה גיל 40 מקבלים את התואר הזה... הם לומדים כל החיים שלהם ביולוגיה וכימיה וכל הנושאים האלה איך כל דבר משפיע אחד על השני, וכך הם חישבו ומעריכים את השכבות סלע ולפני כמה זמן בערך הכל היה קיים. ואגב, אם היהודים אומרים שהיה ככה והמוסלמים אומרים שהיה ככה, והנוצרים אומרים שהיה ככה, והאיזשו שבט באפריקה מאמין שתנין הוא האלוהים שלהם. אז למה דווקא חושבים שמה שהיהודים חושבים ומאמינים בו הוא הנכון?
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|