|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 21 |
חבר חדש
|
בוא ננסה לנסח זאת כך
לאחר שהמלצרית לקחה 2 ש"ח לעצמה (הגנבת) :qqb007: ו-3 ש"ח חילקה לחיילים אני רוצה להגיע עכשיו ל- 30 על-ידי תחילה חישוב כמה החיילים שילמו. תעשה לי את החישוב הזה. |
![]() |
![]() |
# 22 |
תודה על תרומתך.
|
הבנתי אותך.
3*9=27 27+3=30 ה27 שהם שילמו כולל את הכסף שהיא לקחה, זה הקטע פה. הבנתי את ההסבר שלך, אבל אני עדיין טוען שאין צורך להוסיף את ה2 אלא את ה3 של החיילים.
Alter. Last edited by Alter; 26-12-05 at 15:49.. |
![]() |
![]() |
# 23 | |
חבר חדש
|
ציטוט:
![]() ה- 2 ש"ח שהמלצרית לקחה לא כלולים ב- 27, אבל ה- 3 ש"ח שהיא החזירה לחיילים כן כלולים בתוך ה- 27. |
|
![]() |
![]() |
# 24 |
חבר בקהילה
|
תעשו את זה ככה:
2 המלצרית לקחה. 3 החיילים. 25 לבוס. הבוס קיבל מכל אחד 8.33 ש"ח. המלצרית קיבלה בתחת, סתאם, היא "קיבלה" או ליתר דיוק גנבה 0.66 מכל חייל. זה יוצא שב-9 שכל אחד שילם, הוא שילם 0.66 ש"ח למלצרית ו8.33 ש"ח לבוס. מה הקושי כאן? לא הבנתי מה הקושי, באמת שלא.
Css = Conter-Surf: Source Last edited by Air.Soft; 26-12-05 at 15:54.. |
![]() |
![]() |
# 25 | |
חבר חדש
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 26 | |
תודה על תרומתך.
|
ציטוט:
אני מאמין שאתה מבין את זה, פשוט אתה רוצה ללכת על הדרך של החידה, שהיא מן הסתם נועדה לבלבל את הקורא ולכן היא איננה נכונה. למשל החידה: הראשון של שמי הוא השני של שמי והשני של שמי הוא הראשון של שמי אם תחלק את אחרון שמי ב2 תקבל את אחרון שמי, מה שמי? גם נועדה לבלבל את הקורא, אך בעצם חידה קלה למדי. (ישבנו חבורה של 10 איש, אף אחד לא ידע את התשובה ושלפתי אותה אחרי איזה מחשבה של 2 דק', ולא לא אני סיפרתי אותה.)
![]() |
# 27 |
חבר בקהילה
|
נו הנה הגענו...
25 אצל הבוס, 2 אצל הגנבת ו 3 אצל החיילים. מה מסובך לעזאזל?
# 28 |
חבר בקהילה
|
יש בחידה בעיית ניסוח שמבלבלת אותכם.
כל אחד מהם שילם 10 ש"ח על הארוחה וזהו , הם לא שלמו 9 אלא 10 לכן זה לנכון לחשב את המחיר ב 9 אם הארוחה הייתה עולה 27 על אחד מהם היה משלם 9 אבל דרשו מהם 30 לכן הם שילמו 30 |
![]() |
![]() |
# 29 |
חבר חדש
|
יכול להיות שזאת התשובה אבל לא נדמה לי.
# 30 | |
תודה על תרומתך.
|
ציטוט:
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |