|
![]() |
# 1 | |
I am root
דירוג מסחר: (0)
|
ציטוט:
מוזר! הסרטון שהבאת באמת מגיע מישראל. בכל מקרה זה לא משנה את העובדה, התקציב שלהם מאפשר להם CDN כזה. זה לא כלכלי לאתר מתחיל. |
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר חדש
|
כן, גם אני קיבלתי IP שונה 209.85.229.19 (קליפורניה)
014 באמת מגזימים עם המחירים שלהם, 012 היו שפויים יותר. רק כדי להיות בטוח, ה5 מגה שאנחנו מדברים זה אותו 5 שהם רושמים כאן? (או שיש צורך להכפיל ב8) ![]() אם כן המצב ממש עצוב. כמה רוחב פס אני אצטרך אם כך? אני יכול לרכוש שרת DEDI בצרפת עם נתונים יפים ועם 100Mbps אבל צויין כאן שבגלל המרחק אני אפסיד את רוב רוחב הפס שלי. האם יש פינג מקסימלי שאם אני לא אעבור אותו איכות הצפיה תישאר? ציינת שהצלחת להעמיד שרת הנותן שירות ל120 + העלאה של סרטים בו זמנית(!), איך עשית את זה? המפרט שרשמת נראה חזק, אני מבין שזה היה שרת DEDI שלך בארץ? ואיך אני יכול להשתמש בCDN או אקמאי כדי לשדרג משמעותית את המהירות? |
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר חדש
|
אוקי, בואו נעשה סיכום קטן.
לאחר מספר לבטים אני מבין שסוג השרת הוא VPS או DEDI, ואם תהיה אפשרות לDEDI מה טוב. לגבי מהירות, אני מעט מבולבל. אם אני ארכוש שרת בארץ, הוא יהיה סביבות ה5M אם אני ארכוש שרת בחו"ל, הוא יהיה סביבות ה100M לכאורה אין כאן שאלה של ממש היות והשרת בחו"ל הוא בעל רוחב פס גדול משמעותית. ההפסד היחיד אם אני רוכש שרת בחו"ל הוא בשעות עומס? אם כך, לא תהיה לי ברירה כי זה יהיה בעיה בשעות עומס מול בעיה של צפיה בכל שאר היום. קרנל, החישוב שהראת לי הוא לסרטון ברמת HD? כי אם אני רוצה להחזיק 50 בו זמנית זה יוצא לי: 50X0.55X8=220 אפילו 2 שרתים של 100M לא יעמדו בזה, אתה בטוח שהחישוב נכון? והשרת שמחזיק 120+ הוא בארץ? 120X0.55X8=528 וזה אפילו יותר כי גם עשיתם עוד דברים בשרת. איך הצלחת להתמודד עם כמות כזו? |
![]() |
![]() |
# 5 | |
I am root
|
ציטוט:
אתה מתחיל להבין שכשמדובר בשידורי מדיה זורמת, שרת אחד לא תמיד מספיק בשביל לעמוד בפופולריות. במקרה כזה, תוכל לבצע מה שנקרא CACHING SDUID, בעצם התוכן שלך יהיה על שרת גדול שאחראי גם לקידודים והעלאות. ויהיה לך שרת נוסף ,שהתפקיד שלו הוא סה"כ לשמש כמתווך בין השרתים ללקוחות הקצה. השרת כמובן יצטרך המון זכרון RAM , והגדרות ספציפיות לאגור את הסרטונים בזכרון שלו , ולא בדיסק הקשיח. ככה בעצם , רוחב הפס אינו מושפע מגורמים כמו I/O בדיסקים הקשיחים. כמובן צריך גם לבחור זכרון איכותי עם תכונות תיקון שגיאות. |
|
![]() |
![]() |
# 6 | |
אושיית הוסטינג
|
ציטוט:
לסרט HD עם דחיסה יעילה זה עומד על 0.09. עוד ניפוץ אשלייה, ל-1mbit משלמים 8.4 שקל לחודש, ברוב החוות בארץ, לתעבורה פנים ארצית.
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|