|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 11 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
אבל לא מדובר על זה, מדובר אם הוא גנב רעיון שלך..
![]() |
# 12 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
גם אני חשבתי על הנושא של פותח הנושא והגעתי למסקנה שאין שום פתרון לבעייה הזאת. בנוגע לדוגמה שהבאת אני חייב להוסיף שהעובד שהתחיל לעבוד איתך ורכש ניסיון, הייתה לו גם גישה ללקוחות שלך והוא מכיר את חלקם. אחרי שהוא פותח חברה הוא גם לוקח לך חלק מהלקוחות. זה קורה הרבה בעסקים.... ואלה שאומרים פטנט פטנט. איזה פטנט לרוב העסקים אין שום פטנט.... |
|
![]() |
![]() |
# 13 |
חבר על
|
כשאני מתחיל להעסיק אצלי מישהו, אני תמיד חושב מה הלאה איתו.
לאן הוא יכול להגיע בזכותי? איך אני יכול לעזור לו להתקדם? אם החשיבה שלי מראש היא כזו, הרי שאני אתן לו את כל התמיכה שבעולם במידה וירצה להתפתח. אני אפילו אשמח אם לעובד שלי יהיה רעיון והוא יהיה מוכן לשתף אותו איתי כדי שאוכל לעזור לו להתפתח, ואפילו לתת לו עצות לייעול. כמובן שאני לא מתכוון על "לגנוב רעיונות" וכדומה. בד"כ אנשים מהסוג שגונבים רעיונות ומתבטאים לא יפה - לא עובדים איתי. ללא ספק קרו לי מקרים לא נעימים עם אנשים שעבדו איתי, אבל פשוט הפסקתי ליצור איתם קשר וחתכתי את העסקה, גם אם יצא לי להפסיד כסף. אני לא מיליונר כרגע, כך שמה שאני מפסיד כרגע זה לא מה שאני יכול להפסיד בעתיד אם אמשיך ליצור איתם קשר. |
![]() |
![]() |
# 15 |
חבר וותיק
|
|
![]() |
![]() |
# 16 |
חבר מתקדם
|
אבל אתה דיי מערבבים כאן שני נושאים.
מה הנושא פטנט? או שימוש בידע שרכש בחברה X ושימוש באותו ידע בחברה Y? זה שונה לחלוטין... ככי פטנט אני /שלא עובד באותה חברה X גם יכול לפתח אותו הדבר ומשהו דומה,ועדיין יכולים לפעול נגדי משפטית,כי זה פטנט וזה רשום. ככה אותו הדבר עם עובד שעובד באותה חברה. אם זה ידע שרכש באותה חברה ועכשיו משתמש באותו הידע בחברה אחרת אני לא רואה כאן בעיה,זה קורה בכל מקום מה לעשות אתה עוזב חברה X ורוצה להמשיך לעבוד בחברה אחרת באותו תחום,מה לעשות שאתה לא יכול למחוק את כל הידע והניסיון שרכשת בחברה שעזבת... אז אם זה ניסיון שבזכות אותו עבודה רכשת ומידע וידע אז למה לא להשתמש בזה?! בנוגע לחומר שהוא חומר מסווג וחומר סודי נגיד את זה ככה, כל החברות האמיתיות והגדולות יחתימו על חוזה. |
![]() |
![]() |
# 17 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
![]() |
# 18 |
חבר מתקדם
|
שוב אז במקרה כזה אותה חברה תחתים את העובד.
אם לא החתימו את העובד זכותו להשתמש בזה ובייחוד וזה לא פטנט... לימודו אותו דרך עבודה,לגיטי להשתמש בזה גם במקום אחר... אף אחד לא נולד עם הידע והניסיון. ידע וניסיון רוכשים... ואני לא מכיר הרבה אנשים שהתחילו במקום עבודה אחד והמשיכו כל החיים שלהם... |
![]() |
![]() |
# 19 |
חבר בקהילה
|
זה גם תלוי באיזה סוג עסק.
אם זה באמת בעניין כמו של גוגל (אני לא מאמין שאפילו הם יצליחו להתחרות בגוגל), אז באמת הייתי מחתים אותם על כתב סודיות או משהו כזה בתחילת דרכם. אם זה בעניין של חברת אחסון אתרים, לעובד יש את הזכות להתפתח איך שהוא רוצה, ואני לא יכול למנוע את זה ממנו. זה לא שיש לי איזה שהוא פטנט שאין למישהו אחר. הוא צבר אצלי ידע וניסיון, וכל הכבוד לו על זה. כמובן שאני ארגיש לא טוב, וקצת מונצל על זה שהוא הפך להיות מתחרה שלי, אבל זאת ההחלטה שלו ואין לי מה לעשות בנוגע לעניין הזה.
# 20 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
לזה התכוונתי.. לא יודע למה אתם גולשים ...
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|