![]() |
# 11 |
חבר וותיק
|
המצלמה שהראתה ממש ממש לא בכיוון...
המצלמה שהבאתה היא מצלמת סטילס, פה מדובר על מצלמת ווידיאו, ולא סתם מצלמת ווידיאו, מדובר על מצלמת ווידיאו באיכות שידור, מצלמות כאלה יש החל מהדגמים הישנים של ה MX2 של קאנון ועד למצלמות מאוד מתקדמות של סוני. המחירים נעים בין 13 עד מחירים של אפילו 6 ספרות. בנוגע למצלמה שהראתה: יראו טוב- לא. ישמעו טוב- לא. מיקרופון כמו שדיברתה עליו הוא מיקרופון שנקרא נייק מייק, רוב הנייקמיקים מתחברים למצלמה עם חיבור XLR. מיקרופון כזה אמור לעלות בסביבות ה 400-500 שקל +-, וגם זה תלוי בסוג ובדגם. אני ממש אבל ממש לא מאמין שמישהו יתן לך חסות על כאלה סכומים בשביל אתר שאין לו אפילו התחלה. עסק כזה עלול לעלות לא מעט כסף, המצלמה, העדשות, הציוד הנלווה (חצובה שיכולה לעלות בסביבות ה 6000 שקל, ועוד תיק לשמירה על המצלמה וכאלה דברים), קלטות (כל קלטת בסביבות ה15 שקל) או הרד דיסק (שצריך לקנות בשבילו ברוב המקרים מתאם מיוחד למצלמה). אם אתה עובד עם קלטות אז אתה צריך משהו שאתה תוכל לדגום בעזרתו, או דרך חיבור פיירוואיר למחשב שזה דרך המצלמה, או דרך ציוד חיצוני שגם עולה כסף. ברוב, או יותר נכון בכל המקרים זה לא נגמר רק בצילום, אלה זה דורש גם עריכה, משמע- מחשב מספיק חזק, תוכנת עריכה (אפשר אפילו להתחיל עם חינמית בסיסית), וכמובן הרבה הרבה הרבה מאוד ידע. בקיצור אם אתה שואל אותי, מנקודת המבט שלי, לא נראה לי שיש לך מספיק ידע וכסף בשביל לפתוח כזה פרוייקט. כל מה שהמלצתי לך פה זה כמובן בשביל להביא חומרים באיכות שידור נורמאלית +-. כמובן שזה לא רק הציוד, צריך גם הרבה מאוד ידע, בצילום, עריכה, הפקה, בימוי וכו'. אם אתה צריך עזרה, אני פה:] בהצלחה.. |
![]() |
![]() |
# 12 |
חבר על
|
אוקי,
אתה יכל להגיד לי מה המצלמה הכי זולה,והאם היא טובה? ולהראת לי עוד מצלמה שאתה ממליץ עליה? ולמה הסטדנד כל כך יקר? 6000 ש"ח בישביל סטנד? בקשר למקרופון הוא מתחבר לכל מצלמה או מה? ועוד מששהו, כתבת ידע בעריכה,בימוי,למה צריך את זה? בישביל המצלמה לשחק עדשות וכל זה? עריכה אני יודע,לשחק עם המצלמה תאורה והכל אחותי יודעת. וכתבת עוד ציוד נלווה.. איזה ציוד? מה עוד צריך חוץ ממצלמה ומקרופון.? ועוד כמה שאלות. כתבת קלטת?איזו קלטת? אחרי שאני מצלם,איך מעבירים את זה למחשב? איך מסדרים תהעברה? וגם בקשר לכסף,אני רואה שאתם ממש דואגים[ בידיוק כמו אחותי חח] אז אני לא לבד בפרויקט הזה קודם כל חחח ושנית,אנחנו [המקימים] לקחנו בחשבון שהאתר לא יקום תוך שבוע,ולא תוך חודש. כנראה רק בתחילת שנה הבאה,או לפני. כי כמו כן אנחנו עדיין מגסיסים קצת כסף,חושבים על רעיונות וכו'. יש לנו בכלל הכל חוץ מהמצלמה,והמקרופון וכל מה שצריך כדי להקליט. ואתה יכל להסיבר את עצמך פה ? לא הבנתי ... אם אתה עובד עם קלטות אז אתה צריך משהו שאתה תוכל לדגום בעזרתו, או דרך חיבור פיירוואיר למחשב שזה דרך המצלמה, או דרך ציוד חיצוני שגם עולה כסף. ועוד שאלה. האם יהיה הבדל בין מצלמה ווידיוא הכי זולה,או סטנדרתית לבין מצלמה ממש מתקדמת? אם כן,אילו הבדלים ? וגם למקרופון איזה הבדלים בידיוק? ושוב פעם,הפרוקיט הוא לא פרויקט של טלווזיה או משהו חח זה לאינטרנט, אז לא להביא לי דברים שקשורים לטלווזיה, אנחנו רק רוצים להקליט שישמעו טוב והכל ויראו טוב ולהעלות לאינטרנט באיכות טובה. :] ותודה על העזרה! :] ועוד משהו, אם יש איזה פורום שמתעסק עם זה והכל אשמח לקבל קישור לפרטי או פה . Last edited by ben; 30-12-08 at 22:47.. |
![]() |
![]() |
# 13 |
הוסטסניון
|
אם אתה מצלם עם מצלמת וידאו ואתה מצלם עם קלטות אתה צריך טייפ מיוחד שמתחבר למחשב בשביל להעביר את החומר למחשב(קוראים לפעולה הזאת דגימה). אם יש למצלמת וידאו חיבור למחשב(אני מניח שיש) אז אתה יכול להשתמש במצלמה כטייפ.
אם אתה מצלם על כרטיס זיכרון אז חיבור פשוט למחשב או קורא כרטיסים יעשו את העבודה. אם אתה רוצה לעלות לאינטרנט אז לדעתי מצלמת וידאו ביתית פשוטה מספיקה, אתה יכול לצפות בהשוואת מצלמות וביקורות על מצלמת וידאו פה: http://zap.co.il/models.aspx?sog=E-VideoCamera עוד ציוד נלווה זה חצובה(מעמד למצלמה), כאבלים שמחברים בין המיקרופון/ים למצלמה, רצוי גם מיקסר שמארגן את כל הסאונד, כרטיסי זכרון או קלטות. הכל תלוי בתקציב שלך ותלוי ברמה שאתה צריך. אם אתה צריך עוד עזרה, רוצה שאני אציע לך עוד עצות או כל דבר אתה מוזמן ליצור קשר ![]() בהצלחה
# 14 |
חבר וותיק
|
שלום,
תראה בנוגע למצלמה זולה, השאלה מה זה זולה, בשבילי מצלמת ווידיאו זולה זה 22 אלף שקל.. ברגע שתגדיר את המחיר, אני אוכל להמליץ לך על מצלמה שמתאימה לך. לא הבנתי את השאלה שלך "למה חצובה כל כך יקרה", הכל תלוי באיכות שאתה קונה, חצובה איכותית שניתנת לכוונון לגובה גבוהה, וניתן לכוון את איזור הראש ודברים כאלה, מצלמה שמגיעה עם תיק תואם שנוח לנשיאה, ועם אחריות, עולה מחיר סביר ביותר. 6000 שקל זה לא הרבה כסף בתחום הזה. מיקרופון נייק מייק, כמו שתיארתה, הוא מיקרופון שבדרך כלל מתחבר עם חיבור XLR בגלל שהוא מתחבר עם חיבור XLR אז מן הסתם שהוא יכול להתחבר לכל מצלמה שיש לה חיבור XLR, למצלמה שאין את החיבור הזה, אז כמובן המיקרופון לא יכול להתחבר אליה. ידע בעריכה, הפקה, ובימוי: תראה בשביל להפיק קליפ\סרטון, או מה שזה לא יהיה ברמה של יצוא, זה לא מספיק שיהיה לך רק את הציוד המתאים, אתה צריך גם צוות כמו שצריך (או רק אתה), עם ידע טוב בתחום. עוד ציוד נלווה, קלטות, כבלים (שעולים לא מעט כסף), ציוד נלווה לעריכה, מכשיר דגימה, תוכנת דגימה ועריכה (זה כמובן אם אתה עובד באופן חוקי), תיקים, סוללות, מטענים וכו'. רוב המצלמות שידור כיום, הלא ממש חדישות, אבל האכיותיות הן מצלמות DV המצלמות האלה מצלמות על קלטות DV, קלטת DV עולה בסביבות ה 15שקל +-. בשביל לעבוד עם החומר שצולם בסופו של דבר, אתה צריך להפוך אותו בסופו של דבר לקובץ מחשב כל שהוא. את זה אתה יכול לעשות או עם מכשיר דגימה שמתחבר למחשב, או אם המצלמה שאתה קונה מתחבר למחשב, ואז המצלמה שלך משמשת כמכשיר דגימה. בנוגע לכסף, זה לא שאנחנו "דואגים", פשוט, תראה בתחום כזה, כל דבר קטן עולה הרבה מאוד כסף ופשוט ייתכן שאתה לא יודע לקראת מה אתה הולך, אז אנחנו מבהירים לך את זה. היעוד של הצילומים שלך זה בעצם בסופו של דבר לעלות לאינרנט, ככה שהאיכות היא פחות קריטית, אבל היא עדיין צריכה להיות טובה. כמובן שאם יהיה לכם שרת מספיק טוב, אז אתם גם תוכלו לצלם את החומר בצורה איכותית ולשדר אותו בצורה איכותית. מקווה שעזרתי, אם יש לך עוד שאלות, אני כאן.. Last edited by ani; 31-12-08 at 18:31.. |
![]() |
![]() |
# 15 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
ד"א מצלמות שידור הן לא מצלמות DV. |
|
![]() |
![]() |
# 16 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
מצלמות של 20 אלף שקל הן מצלמות sovy hdv מצלמות שידור. אני רק נתתי דוגמא לשאלה המצחיקה שלו של "מצלמה טובה", מצלמה טובה זה קודם כל בהתאם למחיר, ואז בהתאם לצרכים. זה דבר ראשון. דבר שני, אני לא אמרתי שמצלמות DV הן מצלמות שידור, אמרתי שהן משמשות גם כ... אני אשמח אם בפעם הבאה שתיתן תגובה, היא לא תיהיה בצורה מזלזלת. |
|
![]() |
![]() |
# 17 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
בכל מקרה, הוא *ממש* לא צריך מצלמת HDV. כאילו ממש, ממש. אני לא רואה הזרמת תכני HD מורכבים (המלווה בנפחים עצומים) מעשית בארצנו הקטנה. אז 1%-2% מהגולשים יהנו מהאפשרות, אבל השאר ימתינו כמו עיזים בטעינה. |
|
![]() |
![]() |
# 18 |
חבר על
|
חח מצלמה ב- 750 אלף אני יקנה מתי שלא יהיה לי מה לעשות עם הכסף חח
ואממ בכללי הבנתי. בכל זאת, אשמח לקבל המלצות למצלמות.. אמ במחירים של מ-1000 ש"ח [אם יש פחות..] עד 8000 ש"ח.. אפשר לגבול ל-9000 |
![]() |
![]() |
# 19 |
חבר וותיק
|
תראה ביררתי קצת, הקטע הוא שהמחיר שלך גבולי יחסית למה שאתה מבקש,
אתה צריך בעצם מצלמה עם חיבור למיקרופון חיצוני, ועוד כל מני פונקציות שיהיו לך קריטיות מה שאין במצלמות ביתיות. הקטע הוא שבמצלמות מקצועיות, יש עוד הרבה דברים שאתה לא צריך, ובגלל זה המחיר הוא החל מ 10 אלפים שקל. יש מצלמות של פנסוניק, אבל לפי הביקורות, הן לא שוות את המחיר. |
![]() |
![]() |
# 20 |
חבר וותיק
|
קנה מצלמת HD ותעלה ליוטיוב
יוטיוב התחילה לתמוך בHD והאיכות מהמהמת שניה אני יביא לך לינק http://www.youtube.com/watch?v=Ig2wYhYzFx4 תלחץ על WATCH IN HD נראה טוב אפילו יותר טוב מהדבר האמיתי:P מה שכן רזלוציה זאת הבעיה אבל לגבי האיכות מצלמת HD תסדר אותך |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|