הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > פורום תיכנות

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 13-04-08, 10:20   # 11
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Kfir.G | WebPower.co.il צפה בהודעה
- אין צורך לאפס משתנים!! (דבר שאין באף שפת עילית אחרת).
אולי כי...PHP לא שפה עילית..?...
בכ"מ..אפשר להשתמש בJAVA לWEB, אבל עדיף ללמוד שפות שנבנו במיוחד לזה..כמו PHP,ASP וכד'..
אם אתה רוצה לבנות תוכנות וכו'...אז JAVA יותר מתאים...
  Reply With Quote
ישן 13-04-08, 11:45   # 12
Tom_l
אחראי פורום

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Tom_l שלח הודעה באמצעות MSN אל Tom_l

Tom_l לא מחובר  

ציטוט:
הערה:
ראיתי פה שאנשים ממליצים לך על C#... לי אישית אין מושג למה... C# זה ניסיון עלוב של מיקרוסופט להעתיק את JAVA. JAVA עולה על C# בכל אספקט אפשרי...
אין תשובה חותכת.
שתיהן שפות טובות מאוד(ודומות תחבירית). למערכת מבוססות חלונות הייתי ממליץ על C# ללא היסוס.
היא שפה חזקה, טובה וחסרת גבולות (בתוך חלונות כמובן). למערכת האמורה לעבוד במגוון גדול של מערכות הפעלה היייתי בוחר ב JAVA. החסרון הוא האיטיות והכובד שלה.

אז בוא נסכם, הכל תלוי בדרישותיו של הלקוח.
  Reply With Quote
ישן 13-04-08, 12:30   # 13
Kfir.G
חבר וותיק

Kfir.G's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Kfir.G

Kfir.G לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי meshuga צפה בהודעה
אולי כי...PHP לא שפה עילית..?...
ציטוט:
שפה עילית היא שפת תכנות שסגנונה קרוב לשפתו של המשתמש בה, להבדיל משפת סף, הקרובה במאפייניה לשפת המכונה שהיא הצורה שבה המעבד מבין את ההוראות הניתנות לו. הבדל נוסף בין שפה עילית לשפת סף הוא שתוכנית שנכתבה בשפה עילית ניתנת לביצוע על קשת רחבה של מעבדים, ואילו תוכנית שנכתבה בשפת סף ניתנת לביצוע רק במעבד או במשפחת המעבדים שלהם נועדה. כתוצאה משני הבדלים אלה, מרבית שפות התכנות הן שפות עיליות.
נלקח מויקיפדיה
זה שPHP כתובה בC לא אומר שהיא לא שפה עילית...

ציטוט:
בכ"מ..אפשר להשתמש בJAVA לWEB, אבל עדיף ללמוד שפות שנבנו במיוחד לזה..כמו PHP,ASP וכד'..
ציטוט:
JavaServer Pages (JSP) is a Java technology that allows software developers to dynamically generate HTML, XML or other types of documents in response to a Web client request. The technology allows Java code and certain pre-defined actions to be embedded into static content.
נלקח מויקיפדיה
JSP מותאמת לתיכנות צד שרת בדיוק כמו PHP,ASP וכד'... מה גם שJSP היא הרבה הרבה יותר חזקה היא פשוט פחות ידידותית למשתמש
ציטוט:
אם אתה רוצה לבנות תוכנות וכו'...אז JAVA יותר מתאים...
לא בהכרח... JAVA היא שפה מאוד חזקה אבל היא שפה עילית ולחלק מהתוכנות אי אפשר להשתמש בשפה עילית (למשל תיכנות תוכנת בקרה לרובוט בזמן אמת (איזה כיף זה ללמוד רובוטיקה ))

ציטוט:
נכתב במקור על ידי HeroMan צפה בהודעה
אין תשובה חותכת.
שתיהן שפות טובות מאוד(ודומות תחבירית). למערכת מבוססות חלונות הייתי ממליץ על C# ללא היסוס.
היא שפה חזקה, טובה וחסרת גבולות (בתוך חלונות כמובן). למערכת האמורה לעבוד במגוון גדול של מערכות הפעלה היייתי בוחר ב JAVA. החסרון הוא האיטיות והכובד שלה.

אז בוא נסכם, הכל תלוי בדרישותיו של הלקוח.
אולי הקוד עצמו בJAVA יותר כבר אבל הסביבת העבודה של C# (.net framework) שוקלת הרבה יותר מסביבת העבודה של JAVA (Java runtime environment - JRE). אם ייעילות הקוד היא גורם מכריע בפרוייקט (בנחה שיש לך מספיק משאבים) תמיד אפשר לכתוב בצורה יעילה יותר את הקומפיילר הדרוש לסוג המעבד שאיתו תעבוד.

השפות לא "דומות תחבירית" זאת פשוט העתקה של מיקרוסופט... מה גם שהאפשרויות והמבנה של תכנות מונחה עצמים בJAVA מתקדמות הרבה יותר מבC#.

Last edited by Kfir.G; 13-04-08 at 12:34..
  Reply With Quote
ישן 13-04-08, 13:04   # 14
Daniel
אחראי פורום

מיני פרופיל

Daniel לא מחובר  

חזקה? תגדיר חזקה. לא רק שתגדיר חזקה, אלא תגיד לי, מה פשר לעשות בג'אווה, שאי אפשר לעשות ב-PHP/C
  Reply With Quote
ישן 13-04-08, 13:07   # 15
Tom_l
אחראי פורום

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Tom_l שלח הודעה באמצעות MSN אל Tom_l

Tom_l לא מחובר  

ציטוט:

JSP מותאמת לתיכנות צד שרת בדיוק כמו PHP,ASP וכד'... מה גם שJSP היא הרבה הרבה יותר חזקה היא פשוט פחות ידידותית למשתמש

לא בהכרח... JAVA היא שפה מאוד חזקה אבל היא שפה עילית ולחלק מהתוכנות אי אפשר להשתמש בשפה עילית (למשל תיכנות תוכנת בקרה לרובוט בזמן אמת (איזה כיף זה ללמוד רובוטיקה ))

אולי הקוד עצמו בJAVA יותר כבר אבל הסביבת העבודה של C# (.net framework) שוקלת הרבה יותר מסביבת העבודה של JAVA (Java runtime environment - JRE). אם ייעילות הקוד היא גורם מכריע בפרוייקט (בנחה שיש לך מספיק משאבים) תמיד אפשר לכתוב בצורה יעילה יותר את הקומפיילר הדרוש לסוג המעבד שאיתו תעבוד.

השפות לא "דומות תחבירית" זאת פשוט העתקה של מיקרוסופט... מה גם שהאפשרויות והמבנה של תכנות מונחה עצמים בJAVA מתקדמות הרבה יותר מבC#.
אז אני מציע,
כשתתחיל ללמוד #C, ותדע אותה ברמה טובה, אז תוכל לבקר את השפה, ולשלול אותה לעומת JAVA,
והשפות אכן דומות תחבירית.
  Reply With Quote
ישן 13-04-08, 13:09   # 16
Tomer
Whatever

Tomer's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Tomer Send a message via Skype™ to Tomer

Tomer לא מחובר  

ציטוט:

אתה מודע לעובדה, שבבגרות בביולוגיה למשל (הבגרות בע"פ), ציטוט מוויקיפדיה (Wikipedia) לא נחשב וגורם לירידה בציון לעיתים?

זה מידע שמשתמשים מכניסים, ואי אפשר להסתמך עליו.
ישן 13-04-08, 13:40   # 17
Kfir.G
חבר וותיק

Kfir.G's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Kfir.G

Kfir.G לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי MasterT צפה בהודעה
חזקה? תגדיר חזקה. לא רק שתגדיר חזקה, אלא תגיד לי, מה אפשר לעשות בג'אווה, שאי אפשר לעשות ב-PHP/C
בPHP אתה מוגבל לפונקציות מוכנות בתחומים מסויימים כמו למשל התחברות למסדי נתונים כאשר PHP תומכת במספר מוגבל של מסדי נתונים...
בחזקה התכוונתי לכך שאפשר לפתח איתה מגוון רחב מאוד של דברים מעבר למה שיש בPHP היום.
שים לא שלא השוותי בין JAVA לC... C היא בשלב "נמוך" מJAVA כך שאפשר לעשות איתה דברים שבJAVA אי אפשר בגלל שאפשר לכתוב בה פקודות שמתאימות למעבדים מסויימים בדומה לאסמבלי,פסקל וכד'.

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Tomer צפה בהודעה
אתה מודע לעובדה, שבבגרות בביולוגיה למשל (הבגרות בע"פ), ציטוט מוויקיפדיה (Wikipedia) לא נחשב וגורם לירידה בציון לעיתים?

זה מידע שמשתמשים מכניסים, ואי אפשר להסתמך עליו.
ויקיפדיה היא פשוט מקור מידע נגיש במקרה הנתון... אין לי שום בעיה (ואני גם לא רואה צורך בכך) לגבות את מה שציטטתי מויקיפדיה ממקורות מידע אחרים.

ציטוט:
נכתב במקור על ידי HeroMan צפה בהודעה
אז אני מציע,
כשתתחיל ללמוד #C, ותדע אותה ברמה טובה, אז תוכל לבקר את השפה, ולשלול אותה לעומת JAVA,
והשפות אכן דומות תחבירית.
אני ממליץ לך לקרוא את זה
http://www.suite101.com/article.cfm/c_sharp/92073
יש עוד המון מאמרים בנושא...

הערה:
C היא אחת משפות העילית היחידות שאפשר להשתמש בהן ביחידות לא מגדרות מראש של ביטים (לדוגמה 3 bit). דבר שיכול להוביל לחסכון משאבים רציני. הסיבה בתכלס שלא משתמשים היום בC בקנה מידה גדול כמו בעבר היא חיסכון במשאבי אנוש. הדוגמה הכי טובה לזה היא microsoft ומערכת ההפעלה windows vista. המערכת בנויה בצורה בזבזנית ביותר אבל בצורה שכזאת החברה הייתה צריכה לשלם עבור פחות שעות עבודה של מתכנתים ולכן בחרו בשיטה הזאת. בסופו של היום הכל זה כסף בחיים...

הערה2:
נראה לי שאנחנו כבר חורגים פה מהכוונה של פותח האשכול...

Last edited by Kfir.G; 13-04-08 at 13:51..
  Reply With Quote
ישן 13-04-08, 14:03   # 18
Daniel
אחראי פורום

מיני פרופיל

Daniel לא מחובר  

ציטוט:
בPHP אתה מוגבל לפונקציות מוכנות בתחומים מסויימים כמו למשל התחברות למסדי נתונים כאשר PHP תומכת במספר מוגבל של מסדי נתונים...
בחזקה התכוונתי לכך שאפשר לפתח איתה מגוון רחב מאוד של דברים מעבר למה שיש בPHP היום.
שים לא שלא השוותי בין JAVA לC... C היא בשלב "נמוך" מJAVA כך שאפשר לעשות איתה דברים שבJAVA אי אפשר בגלל שאפשר לכתוב בה פקודות שמתאימות למעבדים מסויימים בדומה לאסמבלי,פסקל וכד'.

הערה2:
נראה לי שאנחנו כבר חורגים פה מהכוונה של פותח האשכול...
השארתי את החלקים הרלוונטים.
ב-PHP אתה יכול ליצור פונקציות - ובמידה ויש לך שרת נתון, אתה יכול גם לבצע פקודות ב-C(וכמובן, זה מתוך הנחה שאתה בעל השרת).

מספר מוגבל של מסדים? גם ASP, גם C, וגם כל שפה שתביא - אין לה אינסוף סוגיי מסדים. למה זה קשור?

בקשר להערה שלך - סיעור מוחין רק יראה לפותח האשכול דעות יותר נרחבות.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום