הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > חומרה ומפרטים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 12-04-06, 23:47   # 1
smilie
משמש ניסיון + הסכם ניסיון

מיני פרופיל

smilie לא מחובר  

Thermaltake BIG Typhoon 4 IN 1 + 2 מאוררים לסטיקים של הזכרון (מאורר לכל סטיק) + 2 מאוררים רגילים 8CM משהו כזה + מאורר לכרטיס מסך זה כבר בא מובנה אם אני לא טועה (בדגם שלו) + מאורר להראד דיסק לא יזיק
ישן 12-04-06, 23:51   # 2
עמרי שוסטר
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

עמרי שוסטר לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי king2006
Thermaltake BIG Typhoon 4 IN 1 + 2 מאוררים לסטיקים של הזכרון (מאורר לכל סטיק) + 2 מאוררים רגילים 8CM משהו כזה + מאורר לכרטיס מסך זה כבר בא מובנה אם אני לא טועה (בדגם שלו) + מאורר להראד דיסק לא יזיק
קירור לזיכרון שמים רק תחת OC כבד... (לא מתחממים כל כך מהר) אבל מומלץ מפזרי חום בסיסיים (מנחושת אם אפשר) במידה ואין...
וגם תחת OC כבד פשוט מחברים מאוורר חזק מעל מפזרי החום...
קירור לכונן קשיח לא כזה יעיל כי הם כבר לא מתחממים כל כך... (ראיתי בלוק לכונן קשיח =S)
ובקשר לכרטיס מסך... בעומס רציני כרטיסים יכולים להגיע ל70-80 מעלות צלזיוס ואפילו יותר... בגלל זה דרוש מאוורר רציני יותר (שבנוסף גם מומלץ להאיץ)
  Reply With Quote
ישן 13-04-06, 00:06   # 3
eur2
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

eur2 לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Mr. Popo
קירור לזיכרון שמים רק תחת OC כבד... (לא מתחממים כל כך מהר) אבל מומלץ מפזרי חום בסיסיים (מנחושת אם אפשר) במידה ואין...
וגם תחת OC כבד פשוט מחברים מאוורר חזק מעל מפזרי החום...
קירור לכונן קשיח לא כזה יעיל כי הם כבר לא מתחממים כל כך... (ראיתי בלוק לכונן קשיח =S)
ובקשר לכרטיס מסך... בעומס רציני כרטיסים יכולים להגיע ל70-80 מעלות צלזיוס ואפילו יותר... בגלל זה דרוש מאוורר רציני יותר (שבנוסף גם מומלץ להאיץ)
המומחה אמר את דברו, חוץ מזה שכוננים קשיחים לפעמים כן מתחממים ומגיעים ל45 מעלות וזה מוריד את הביצועיים טיפה (לא ברמה משמעותית) אבל עדיין עדיף שיש מאוורר שמוריד את הטמפ' ל30 מעלות ואז הכונן עובד באופטימליות מלאה.

בנוגע לKING2006, כמו שאני ועומרי אמרנו אין טעם לשים מאווררים לכל סטיק, אני לא יודע מי המטומטם המשועמם שיעשה את זה, אבל ההצעה של גופי נחושת על הסטיקים נשמעים נחמד מאוד אולי אני יעשה לעצמי, למרות שהזכרונות שלי נמצאים על טמפ' 30-33 מעלות (התקנתי חיישן פנימי בין הסטיקים של הזכרונות).

יבגני

יבגני
  Reply With Quote
ישן 13-04-06, 00:09   # 4
smilie

מיני פרופיל

smilie לא מחובר  

מה אכפת לי להשקיע עוד 80 ש"ח ולקחת 2 מאוררים לסטיקים? יותר קר יותר מהיר = אפשר גם לקמבן איזה OC ולהעלות ת'מחשב לביצועים חייתים
בנוגע להארד דיסק - יבגני כבר אמר
ועם הכרטיס מסך יש לי אחד דגם דומה השארתי את אותו המאוורר שקיבלתי והוא לא עלה לי אף פעם על 38 מעלות ואתה מדבר איתי על 75-80 Oo

Last edited by smilie; 13-04-06 at 00:11..
  Reply With Quote
ישן 13-04-06, 00:11   # 5
עמרי שוסטר
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

עמרי שוסטר לא מחובר  

ציטוט:
מה אכפת לי להשקיע עוד 80 ש"ח ולקחת 2 מאוררים לסטיקים? יותר קר יותר מהיר = אפשר גם לקמבן איזה OC ולהעלות ת'מחשב לביצועים חייתים
אני מנסה להסביר לך שהם לא מתחממים... אתה צריך להעלות לפחות 25% שזה יתחיל להשפיע (טמפ') והקירור של המעבד כבר יגביל אותך... אז למה סתם לבזבז 80 ש"ח?
כוננים קשיחים חדשים לא מתחממים כמעט (ו45 זה לא גבוה)
ותאמין לי כרטיסי מסך מגיעים תחת עומס לטמפ' מפחידות... כנראה לא עשית כלום שיאמץ את הכרטיס... וזה אומר שאתה לא צריך יותר משלך חחח
אני למשל הייתי עם VF700Cu (מכרתי לשכן חח) וסידרתי שכל עליה במצב עיבוד גראפי הRPM יגדל... מ2,200 RPM ל4,600 RPM (מוד לחיבור המתח)

Last edited by עמרי שוסטר; 13-04-06 at 00:17..
  Reply With Quote
ישן 13-04-06, 00:16   # 6
smilie

מיני פרופיל

smilie לא מחובר  

למה שיגביל? יש לי קירור רציני וגם הThermaltake הוא קירור דיי טוב אז אני לא חושב שתגיע למצב של חום רציני...אבל אתה זה שמבין פה בOC אז נשאיר לך את הסיכום הכללי =/
בכ"מ חבר שלי עובד עם מעבד דומה דגם 3500 הוא עשה OC וראיתי ת'מאוורר שיש לו על המעבד והוא לא כזה רציני והחום דווקא יופי לא עובר את ה35-38..
ישן 13-04-06, 00:19   # 7
עמרי שוסטר
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

עמרי שוסטר לא מחובר  

ציטוט:
למה שיגביל? יש לי קירור רציני וגם הThermaltake הוא קירור דיי טוב אז אני לא חושב שתגיע למצב של חום רציני...אבל אתה זה שמבין פה בOC אז נשאיר לך את הסיכום הכללי =/
בכ"מ חבר שלי עובד עם מעבד דומה דגם 3500 הוא עשה OC וראיתי ת'מאוורר שיש לו על המעבד והוא לא כזה רציני והחום דווקא יופי לא עובר את ה35-38..
הקטע הוא שעם מעבד Athlon 64 קשה לבצע OC יציב בלי להעלות מתח... ומתח = חום... ו25% של האצה (מה שצריך כדי לגרום לזיכרון להתחמם טיפה) ידרשו עליה במתח (טמפ') וגם הBT יתקשה להחזיק את המעבד תחת עומס... (לא משהו שמאוורר משופר לא יסדר)
  Reply With Quote
ישן 13-04-06, 00:25   # 8
smilie

מיני פרופיל

smilie לא מחובר  

אבל כמו שאמרת אתה עם קירור רציני הכל יעבוד חלק
ישן 13-04-06, 00:26   # 9
עמרי שוסטר
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

עמרי שוסטר לא מחובר  

ציטוט:
אבל כמו שאמרת אתה עם קירור רציני הכל יעבוד חלק
כן אבל אנחנו מדברים פה על הבנאדם המסוים שפתח את האשכול... ולו אין קירור רציני!
  Reply With Quote
ישן 13-04-06, 00:33   # 10
smilie

מיני פרופיל

smilie לא מחובר  

טוב =/ אז במקום שנהפוך את זה לאשכול ספאם נרכז פה כמה דברים.
1. הנה המפרט שוב (הורכב ע"י יבגני)

AMD ‏Athlon™64 3700+ (S-939) SAN DIEGO‎
‏939NF4G-SATA2, s939, NF6100, VGA, SATA II‎ (ASROCK)
512Mb 400MHz Kingston CL2.5 X2
160GB (8MB) SATA II MAXTOR
Thermaltake BIG Typhoon 4 IN 1
‏Gsmart X-14 500W Blue, Side Door‎
GIGABYTE ‏7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E‎
הייתי משנה בו כמה דברים קטנים כמו הלוח אם שבא עם כ. מסך למרות שהוא שם לך אחד ולהחליף את ה8 מגה באפר ב16 מגה (בהארד דיסק) ועוד משהו אחד CL3 =/
2. עכשיו קירור
ציטוט מעצתו של שוסטר
קירור אוויר רציני למשחקים - מאוורר מקצועי (לדוגמא הTriplon X2) על המעבד, מאוורר מקצועי (לדוגמא הVF700Cu) על כרטיס המסך, מאוורר שמכניס אוויר אל תוך המארז בצד אחד, מאוורר שמוציא אוויר בצד השני ומאווררים צדדיים שמכניסים ומוציאים אוויר...

קירור אוויר להאצה - מאוורר BigTyphoon על המעבד, צינור יניקה לזרימה צדדית, מאוורר מקצועי (לדוגמא הVF700/900Cu) על כרטיס המסך, מאוורר שמכניס אוויר אל תוך המארז בצד אחד, מאוורר שמוציא אוויר בצד השני ומאווררים צדדיים שמכניסים ומוציאים אוויר...
תעשה מיקס של הראשון והשני ביחד לדעתי...
**עצה קטנה שלי** קח ת'מעבד שים במקרר תעשה חור בדלת של המקרר דרכו תעביר את הכלבים של החשמך המקלדת הרמקולים וכו' (זה היה בצחוק כן...)
3. הנה לך מפרט ב7500₪ (בערך) שיעבוד חלק גם בלי סבון וOC

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום