|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 101 |
משתמש - היכל התהילה
|
הנה הפסוק:
וַיְהִי הַיּוֹם--וַיָּבֹאוּ בְּנֵי הָאֱלֹהִים, לְהִתְיַצֵּב עַל יְהוָה; וַיָּבוֹא גַם הַשָּׂטָן, בְּתוֹכָם. |
![]() |
![]() |
# 102 | |
חבר וותיק
|
לנו אמרו שבתנ"ך שטן זה בעצם אוייב (לפחות ככה זה במלכים א' כנראה )
![]() |
![]() |
# 103 |
Permanently Banned
|
אבל בעיקרון
אדם וחווה הם גם הבנים של אלוהים אז אנחנו גם חלק מהצאצאים שלו... |
![]() |
![]() |
# 104 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
ואנחנו נוצרנו בצלמו! לכן אנחנו כאלה אהובים... הרבה מן התכונות שקיימות באדם הן תכונות אלוהיות שקיבלנו ממנו והרבה קיבלנו מדרכנו ביצר הרע... למשל היכולת לסלוח היא יכולת אלוהית וקנאה למשל היא התגלמות הרוע... למרות שנבראו אנשים נוספים לאחר אדם וחווה התבוללות מסוימת התרחשה ולכן כולנו קשורים איך שהוא בקשר דם... והשטן הוא לא אויב... השטן הוא מלאך שעזב את דרכו בשירות ה' והוצב בתפקיד חדש... בחינת בחירתנו... הפעם הראשונה שבחירה זאת נבחנה היא בגן עדן (עץ הדעת) ובהמשך היו מספר נסיונות להאפיל על לבנו (מניעת עקידת יצחק שבסוף נכשלה)... Last edited by Eli-Hai; 23-12-05 at 12:55.. |
|
![]() |
![]() |
# 105 |
Permanently Banned
|
יש משהו במה שאתה אומר
אני כן מאמין שיש אלוהים וזה אבל אין לי שום בעיה עם מי שלא מאמין וכל הקטע שכתבת למטה זה מזכיר לי את הקטע עם חווה והנחש אולי הנחש הוא התגלמותו של השטן? |
![]() |
![]() |
# 106 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 107 |
Permanently Banned
|
אז אתה אומר שלשטן יש שליטה בכל הדברים האעים שבעולם
וכל דבר שרוצה לפתות אותנו כמו נגיד... שאנשים חושבים שהם רואים חיזר אז הם מתחילים להאמין שחיזרים מנסים להשטלת על העולם (אני יודע שזה נשמע הזוי) ככה הוא גרם לנחש לפתות את חווה לאכול מעץ הדעת... |
![]() |
![]() |
# 108 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
אבל השטן יודע שיש לנו חופש בחירה ולכן הוא לא יכול להכריח אותנו להקשיב ליצר הרע אבל הוא יכול להציג לנו את האפשרות כדי שנבחר... |
|
![]() |
![]() |
# 109 |
Permanently Banned
|
יש בזה משהו...
אבל עדיין אני חושב שבתנ"ך כתוב הרבה דברים לא הגיוניים אבל אני עדיין מאמין בהם משום מה... |
![]() |
![]() |
# 110 |
קידום ושיווק אתרים
תודה על תרומתך איש! (: |
אז אתה בעצם אומר שכל פעם שאיזה דתי בא לבית שלי ומטיף לי כמה שאם אני לא אתרום לו אני אלך לגיהנום ואלוהים לא יסלח לי בעולם אני אמור לתרום לו? זה מין מבחן של השטן? חלק מהמבחנים כביכול זה להבין מה רע ומה טוב אבל לא הכל שחור ולבן.
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|