|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 91 |
משתמש - היכל התהילה
|
הסתדרתי עם הנגזרות
![]() Sermint, תביא תשובות. |
![]() |
# 92 |
משתמש בעל גישה מוגבלת
|
מה תשובות?!
מאיפה אני יביא לך תשובות?! אני צריך להגיע לתשובות
משתמש - היכל התהילה
|
אין לך תשובות? כמה למשל בתרגיל 2 יצא הDE?
בכל מקרה, משפט סינוסים למדתם או שמותר רק בפיטגורס? |
![]() |
# 94 |
משתמש בעל גישה מוגבלת
|
רק פיתגורס ואין תשובות
Fatal Error
|
ציטוט:
הזוויות הן 30,60,90 ע"פ הנתון ולכן זה משולש זהב (הצלע מול ה 30 שווה למחצית הייתר) BD תיכון, כלומר AC הוא 10 ס"מ. ע"פ המשולש זהב, AB הוא 5 ס"מ ובזה הוכחנו את א. מש"ל. ב. זווית A היא 60 (מהגדרות משולש ישר זווית) מצאנו ש AD ו AB הם כ"א 5 ס"מ כלומר, המשולש שווה שוקיים עם זווית ראש של 60 מעלות.. ולכן שתי הזוויות הנותרות הן כ"א 60 (כי 180-60 וכל זה חלקי 2).. ומכיוון שהזוויות הן 60-60-60 הרי שזה משולש שווה צלעות. כל צלע 5 ס"מ.
# 96 | |
הנהלת הפורום לשעבר
|
ציטוט:
|
|
![]() |
# 97 | |
Fatal Error
|
ציטוט:
אני מסתכל על משולש DEC הוא גם ישר זווית (זווית E היא 90) ומדובר במשולש זהב (30-60-90), תוכיח את זה לבד. הצלע מול ה 30 שווה למחצית הייתר (כאשר אני יודע שהיתר הוא DC וזה 12 סמ), לכן DE זה 6 ס"מ .. מ.ש.ל ותעשה טובה, אל תגיד אף פעם דחוף!!!!!1111 כי זה מוריד את כל החשק לעזור.
# 98 | |
Fatal Error
|
ציטוט:
![]() בסדר, אבל זה אותו דבר ![]()
# 99 |
חבר בקהילה
|
שאלה 1-
זווית B שווה 90 מעלות כי המשולש ישר זווית (כל הזוות שווה 90 מעלות) זוות C שווה 30 מעלות.. נתון AD=DC (תיכון ליתר) BD=AD=DC התיכון ליתר שווה למחצית מאורך היתר זאת אומרת ששלושתם שווים 5 ס"מ לפי הנתון שDC שווה 5 סנסטימטר זווית B1(זווית DBC) שווה לC כי BD=DC (התיכון ליתר שווה למחצית היתר) זאת אומרת המשולש שווה שוקיים ומול צלעות שוות מונחות זווית שוות(זווית בסיס במשולש שווה שוקיים) זאת אומרת שאם B כולה שווה 90 מעלות וB1 שווה 30 מעלות אז B2(זווית ABD) שווה 60 מעלות D1 חיצונית חיצונית למשולש DBC זאת אומרת שהיא שווה לC + B1 (זווית חיצונית שווה שתי הזיוות שאינן צמודות לה בסכומם) אז D1 שווה 60 מעלות כי B1 וC שניהם שוות 30.. ביחד 60 משם נובע שAB=AD כי מול זווית שוות צלעות שוות וAD=DC כי BD תיכון ליתר.. אז AB גם שווה ל DC לפי כלל המעבר אז AD=AB=DC כולם שוות לכולם לפי כלל המעבר כמו שכתבתי וזה שלושת הצלעות הללו שוות 5 ס"מ. והחלק השני של השאלה -בגלל ש D1 וB2 שוות ל60 מעלות אז לפי המשפט שיש - משולש ADB שווה צלעות.
Fatal Error
|
ציטוט:
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|