|
![]() |
# 1 | |
תודה על תרומתך.
|
ציטוט:
עכשיו כשראו שיש בעיות רבות בממשלה ושרן לא זמין ![]()
![]() |
![]() |
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
|
את האמת? קשה לא לתת לו כבוד אבל קשה גם לא לסלוד ממנו.
הוא עשה הרבה דברים והציל אותנו במלחמות העבר. מצד שני, הוא היה ראש הממשלה המושחט ביותר שהיה לנו ובעצם לא עשה דבר במהלך כהונתו כדי למנוע את המלחמה האחרונה, כפי שמתגלה עכשיו מכל התחקירים.
# 3 |
הוסטסניון
|
בהתחלה לא הייתי באותה דעה איתו.. אבל רק עכשיו שהוא בתרדמת הבנתי שלמרות שהוא היה מושחט
הוא היה יכול לתת לנו סיכויים טובים יותר במלחמה האחרונה.. |
![]() |
![]() |
# 4 | |
Rar.co.il
|
ציטוט:
גם ככה אף אחד לא יכל לעשות כלום בנוגע למלחמה הזאת, קל להסתכל כמו היסטוריון ולהצביע על הטעויות, אך בתקופה של שרון אף אחד לא דיבר על זה. אין ספק לדעתי שאם שרון היה ראש ממשלה כיום, היינו דואגים הרבה פחות מהמצב הביטחוני (איראן, סוריה, חיזבאללה, שטחים, אל קאעידה- אני לא אומר שהוא ילחם בכולם, אך הוא היה נותן תחושה טובה).
![]() |
# 5 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
לגבי שרון, חביבי, אולי הוא היה נותן ביטחון לאנשים אבל הוא לא היה יכול לעשות כלום. איראן תמשיך לפתח את הגרעין, סוריה תמשיך להיות במצב ביין מו"מ למלחמה, בשדרות עדיין היו נופלים קאסמים ואל-קאיידה - מה הם קשורים? הם פועלים בעולם...
![]() |
# 6 | |
Fatal Error
|
ציטוט:
![]() בכל אופן, מטרות המלחמה היו: להחזיר את החיילים החטופים, להוציא את חיזבאללה מדרום לבנון, הפסקת אש מוחלטת, פריסת צבא לבנון במקום חיזבאללה (כי הוא לא ביקר כ"כ בדרום המדינה שנים טובות) וביטול איום הטילים על ישראל מכיוון חיזבאללה. חוץ מהתחלת פריסת צבא לבנון על קו הגבול שום דבר לא ממש נעשה (אגב, אתמול בחדשות ערוץ 2 שודרו תמונות שדגלי חיזבאללה הונפו שוב כמה מטרים מהגבול). ע"פ מה שמתפרסם בתקשורת, רח"ט המחקר באמ"ן אמר בדיון קבינט שחיזבאללה חידש את המלאי שלו וזה עומד כמעט על המספר שהיה לפני תחילת המלחמה. כלומר, הוא לא ממש שותק אפע"פ שהופצץ כהוגן (אולי לא מספיק כהוגן). הפסקת הירי? בסדר, יש הפסקת אש אבל מצד שני הם יכולים לחדש את ההתקפה בכל רגע נתון (זה לא שחסר להם ציוד/אנשים/ביצים לבצע את זה). אגב, 120 חיילים הרוגים, מאות פצועים (רפואית) ובטח אלפי פצועים נפשית, 50 אזרחים הרוגים (בערך), פגיעה די גדולה בכלכלה ובבטחון של האזרחים (מה זה אזרחים חזקים??) ואיזה 3500 רקטות שהתעופפו לישראל ואחת גם הגיעה עד חדרה. החיילים לא חזרו הבייתה, אין לנו ממש מידע עליהם גם. זה לא משנה איך תסתכל על זה, קיבלנו זובור לפנים. נ.ב. אפילו שהוא המפקד העליון, אי אפשר לשכוח את האמירה האומללה של אולמרט "מה זה עוד יום יותר או פחות לשבת בשבי". נראה לך שהם באמת נוהגים בהם לפי האמנות הבינ"ל והוציאו מהם רק את מה שרשום בפנקס שבי? :-\ אתה מסוג האנשים האדישים.. זה לא טוב.
![]() |
# 7 |
משתמש - היכל התהילה
|
יותר בכיוון של בן-אדם ריאלי שמודע למציאות. תיהיה רציני שניה, מה אפשר לעשות מול האיראנים? זה לא כמו הכור העיראקי, אז היה לנו סיוע מארה"ב. איראן מדינה חזקה בהרבה מעיראק של אז עם יכולות גבוהות בהרבה. בלי האטום שלנו, אנחנו לא משתווים אליהם. אפילו אם הצבא שלנו יותר טוב, הם עולים עלינו במספר. מה שרון היה עושה עם זה? הוא לא יכול לעשות כלום. כנ"ל לגבי שיגורי הקאסם לשטחים, בתקופה האחרונה כל הזמן יש פעילויות בעזה אבל תוצאות אין. מה שרון היה עושה פה? מוחק את כל עזה?
שרון בקדנציה הזאת שלו כראש ממשלה הבין כבר שכוח לא יפתור כלום ורק הסכם יביא לשלום אמיתי. סתכל על ירדן ועל מצרים, הסכם שמקובל על שני הצדדים ולמרות שבתכל'ס זה שלום קר, זה עדיין שלום.
# 8 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 9 | ||
Fatal Error
|
ציטוט:
גם בשאר מלחמות ישראל תמיד היינו המיעוט (עצמאות, כיפור, ששת הימים וכל השאר), זה הפריע לנו? לא ממש. מה אפשר לעשות מול האיראנים? תראה, זו לא רק בעיה של ישראל האיסלאם הקיצוני אלא של עוד כמה מדינות (גם ארהב ובאירופה). ותמיד אפשר לעשות משהו. לא יושבים בחיבוק ידיים. ציטוט:
![]() יש מצב, צריך לשאול אותו..
![]() |
# 10 | |||||||
Rar.co.il
|
ציטוט:
ציטוט:
ב. לא יכל לעשות כלום? הוא יכל, גם אולמרט יכול הענייו הוא שלא עושים כלום. ג. סוריה לא במו"מ איתנו. ד. איראן תמשיך לפתח את הגרעין? יתכן, לא מעניין אותי, אני ולדעתי רוב עם ישראל לא מפחדים מהם. ה. חביבי, תחושת ביטחון זה דבר חשוב. לא יודע בן כמה אתה ומה עשית כבר בחיים שלך, אבל לי אישית בתקופת הצבא שרון נתן תחושת ביטחון, ידעתי שיש מנהיג בעל ניסיון שאפשר לסמוך עליו. ובקשר לאלה שאמרו שחיטות אז...היא לא מעניינת אותי, את השחיטות במדינה ניתן לראות מגיל צעיר עד המוות כך שאני לא שופט אדם לפי דברים כאלה, כולנו מושחטים. ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ובכלל, אתה חושב שמישהו לא רוצה שלום? כולם רוצים, אבל למה תמיד אנחנו צריכים לוותר בהסכמי שלום? ציטוט:
ואתה צבוע, עדיף שעכשיו אני לא אכתוב מה אני חושב עליך. אתה יודע רק להתלונן שהצבא לא מספיק חזק, מתלונן על אחוז הפחדנות (אתה מכנה את זה נשירה) ואז אומר שלא תתגייס. בלי קשר להכל, אתה בנאדם לחוץ...הזכרת זיהום אוויר, בעיות כלכליות- אני מבטיח לך שבעיות לב הן יותר קשות, תרגע קצת. ציטוט:
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|